fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Όλυμπος –Νάουσα

Γρηγόρης Φιλιππάτος

Αξιολόγηση: Καλό

Όλυμπος –Νάουσα

Όλυμπος –Νάουσα: Αναβίωση ενός θρυλικού εστιατορίου με σεβασμό στην ιστορία του

 

Το  Όλυμπος- Νάουσα είναι ένας ιστορικός χώρος εστίασης στην εστιατορική σκηνή της συμπρωτεύουσας και όταν άνοιξε το 1927, συνδέθηκε αμέσως με την κοσμική ζωή της Θεσσαλονίκης. Η φήμη του ξεπέρασε γρήγορα τα ελληνικά σύνορα, ενώ υπήρξε το αγαπημένο σημείο συνάντησης της καλής κοινωνίας της πόλης μέχρι την ημέρα που έπαψε να λειτουργεί. Αυτό το πολύ σημαντικό εστιατόριο άνοιξε ξανά τις πόρτες του 28 χρόνια μετά και είναι έτοιμο να υποδεχθεί και πάλι παλιούς και νέους επισκέπτες.

Η ανακαίνιση του διατηρητέου κτιρίου της Λεωφόρου Νίκης από την οικογένεια Τορνιβούκα (Eagles Palace) στη βάση ενός τρίπτυχου project (On Residence Boutique Hotel – Tiger Loop Bar – Όλυμπος- Νάουσα) δείχνει εντυπωσιακή. Το εστιατόριο διατηρεί τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του και παντρεύει διακοσμητικά στοιχεία από το παρελθόν του σε συνδυασμό με μια σύγχρονη, αστική αισθητική. Το γευστικό προφίλ του εστιατορίου, υπό την εποπτεία του σεφ Δημήτρη Τασιούλα, επιβεβαιώνει τον αστικό του χαρακτήρα, ενώ διαθέτει fine dining στοιχεία, διατηρώντας παράλληλα την ιστορική, γευστική του ταυτότητα. Το μενού αποτελείται από κλασικά πιάτα δοσμένα με ένα σύγχρονο τρόπο, περιλαμβάνοντας και νέες συνθέσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα αρκετά ενδιαφέρον σύνολο.

Όλυμπος –Νάουσα - FlagInLife

Από τα πιάτα που δοκίμασα ξεχώρισα το μυδοπίλαφο, ένα από τα πιο γνωστά πιάτα της εποχής που μεσουρανούσε το Όλυμπος – Νάουσα, το οποίο στην περιγραφή του καταλόγου αναφέρεται, κακώς, ως Ριζότο θαλασσινών. Το σιγομαγειρεμένο στη γάστρα αρνί φρικασέ με σταμναγκάθι και αρωματικό αυγολέμονο ήταν, επίσης, ένα πιάτο με χαρακτήρα και νοστιμιά. Σε γενικές γραμμές, για να μη σας κουράζω, τα περισσότερα πιάτα κινούνται σε ανάλογο επίπεδο.

Στον αντίποδα, όμως, υπάρχουν και μικρές αστοχίες. Κυρίως στα ορεκτικά όπως η μανιταρόπιτα Γρεβενών, η οποία πάσχει σε επίπεδο ισορροπίας υλικών. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την Κυμπάρικη Μύηση, η οποία περιλαμβάνει καραμελωμένα μοσχαρίσια γλυκάδια με πουρέ παστινάκι, όπου ενώ το βασικό στοιχείο είναι σε πολύ καλό επίπεδο, ο συνδυασμός των υπόλοιπων υλικών δεν δίνει συνολικά το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ωστόσο, το φινάλε είναι αξιόλογο με μια Νουγκατίνα στη μοντέρνα εκδοχή της με σεμιφρέντο από καραμελωμένα αμύγδαλα και αφρό αλμυρής καραμέλας. Στα σημαντικά συν του Όλυμπος-Νάουσα προστίθεται και το σέρβις υψηλού επιπέδου, με αέρα, αυτοπεποίθηση και σωστή δόση ευγένειας. Επίσης, πλήρης και ενημερωμένη είναι και η λίστα κρασιών με πολύ λογική τιμολόγηση.

ΟΛΥΜΠΟΣ –ΝΑΟΥΣΑ / Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα.
Διεύθυνση: Λεωφόρος Νίκης 5, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 275715
Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 1 μ.μ. – 11 μ.μ.
Τιμή: € 50 – € 70/ το άτομο (χωρίς το κρασί)

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα