fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Όλη η Πελοπόννησος, ένα cocktail festival
first cocktail festival in peloponisos

Όλη η Πελοπόννησος, ένα cocktail festival

Το 1ο Φεστιβάλ Cocktail Πελοποννήσου είναι γεγονός και ενώνει στο κέντρο της τα καλύτερα bars για μία μέρα. 

Κι αν νομίζεις ότι cocktail festivals γίνονται μόνο στην Αθήνα, κάνεις τεράστιο λάθος. Μπορεί η πρωτεύουσα να έχει εξελιχθεί σε μια παγκόσμια μητρόπολη του bartending και των cocktails αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η υπόλοιπη Ελλάδα μένει πίσω. 

Ίσα ίσα, βλέπουμε συνεχώς αξιόλογα bars όχι μονο σε τουριστικές περιοχές αλλά και σε κάθε γωνιά της χώρας. Και όπως μας έχουν αποδείξει δεν μένουν απλά εκεί. Προσπαθούν και να προβάλουν την εξαιρετική τους δουλειά ακόμα περισσότερο αλλά και να ανεβάσουν το επίπεδο τους πιο ψηλά. Μία προσπάθεια σε αυτό το μήκος κύματος είναι και το 1ο Φεστιβάλ Cocktail Πελοποννήσου.

Έχοντας κοινό στοιχείο το μεγάλο νησί της Πελοποννήσου μερικά από τα καλύτερα bar της περιφέρειας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να φτιάξουν το δικό τους φεστιβάλ. Σκοπός και των διοργανωτών αλλά και δικιά μας ευχή είναι να καθιερωθεί ως μια γιορτή ανάδειξης των τουριστικών προορισμών όπου η γαστρονομία και η τοπικότητα των προϊόντων έχει μπει στο μπαρ. Μια γιορτή στην οποία Cocktail Bar με εξειδικευμένους bartenders θα δώσουν το παρόν με την αγάπη, το πάθος, τον σεβασμό και την υπευθυνότητα στην κατανάλωση να είναι σε πρώτο πλάνο. Η όλη διαδικασία στηρίζεται στον συνδυασμό της γαστρονομίας, του πολιτισμού και του τουρισμού.

Πρόκειται για μια αμφίδρομη προσέγγιση αφού οι bartenders εκπροσωπώντας τα μπαρ τους από κάθε νόμο, θα συνδυάσουν και θα αναμίξουν, αποστάγματα με τοπικά προϊόντα εκφράζοντας την κουλτούρα κάθε περιοχής, αναδεικνύοντας έτσι την Πελοπόννησο μέσα από κάθε γουλιά, βάζοντας έτσι το μεγαλύτερο νησί στο επίκεντρο των παγκόσμιων τάσεων του cocktail!

Η γαστρονομική εμπειρία συμπληρώνεται με ένα street food menu ,εμπνευσμένο από τις μεγαλύτερες μητροπόλεις του κόσμου, το οποίο παντρεύεται αριστοτεχνικά με την ελληνική δημιουργική κουζίνα και τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν προϊόντα και πρώτες ύλες από τον τόπο μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου και ώρα 9 μ.μ. στο Urbana gastroteka (Αγίου Αθανασίου 72 Μεγαλοπολη) και αναλυτικά τα bar που θα συμμετέχουν: 

  • Kallisto Lounge Bar & Bistro και Olive Green (Τρίπολη)
  • Le Jardin Cocktail Bar, GinGer, Luna Lounge, Kyttaro Rock Bar, Hippie Beach Eatery Bar και Loft Lounge @Pharae Palace Hotel (Καλαμάτα)
  • Aquarella (Καρδαμύλη)
  • Λέσχη Σπάρτης Σύμμετρον (Σπάρτη)
  • Allotino και Rosso (Ναύπλιο)
  • Yukatan Project, Achinos Beach Bar και Piazza Santa Rosa (Πάτρα)

Υπό την αιγίδα της περιφέρειας Πελοποννήσου .

Ακολουθήστε το flaginlife.gr στο Google News για να λάβετε τις τελευταίες ειδήσεις, κριτικές και συμβουλές για το ποτό, τη διασκέδαση, το φαγητό και τα ταξίδια.

Περισσότερα