fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Οι πιο πρόσφατες αφίξεις της πόλης
318312288_572357154896940_4423289181214482368_n

Οι πιο πρόσφατες αφίξεις της πόλης

Η γαστρονομική σκηνή της Αθήνας αλλάζει συνεχώς και αυτό μόνο χαρά μάς φέρνει. Πρόσφατα άνοιξαν πολλά νέα εστιατόρια στην πόλη και εμείς είμαστε εδώ για να σε ενημερώσουμε για όλα. Πάμε να δούμε πού θα τρώμε και θα πίνουμε τους επόμενους μήνες.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Santo Belto Kypseli (@santobelto)

Μία ακόμα άφιξη στην αναγεννημένη Κυψέλη ακούει στο όνομα Santo Belto (Αγίας Ζώνης 21, Κυψέλη). Βρίσκεται στον ίδιο δρόμο που δεσπόζει και το Έπρεπε, δηλαδή στην Αγίας ζώνης και προσφέρει ποιοτικό καφέ αλλά και ένα άκρως ενδιαφέρον brunch. Στον κατάλογό του θα βρεις από γλυκό τραχανά και «πάνκεικς-μπομπότα» μέχρι φυσικά κρασιά, spritz και ωραία συνοδευτικά. Συγκεκριμένα, ο γλυκός τραχανάς προέρχεται από την Κρήτη και είναι υπέροχα φτιαγμένος και γεμάτος ελληνικά και φρέσκα συστατικά. Έχει και άλλα καλούδια το Santo Bello που όταν πας θα τα ανακαλύψεις.

Με αέρα Παρισιού άνοιξε το Bon Bon Fait Maison L’atelier (Καλαμιώτου 8, Σύνταγμα). Συγκεκριμένα στην Καλαμιώτου ο ταλαντούχος Κρίτων Πουλής, άνοιξε ένα ελληνογαλλικό μπιστρό που έχει όμορφη ατμόσφαιρα, παριζιάνικο αέρα, και νόστιμες επιλογές για κάθε ώρα της ημέρας. Από brunch και γλυκά, μέχρι lunch και cocktails.

Ένα ακόμα νέο μαγαζί με αέρα bistrot είναι το Marbella (Ιβύκου 8, Παγκράτι), το νέο γαστρομπάρ στο Παγκράτι. Απέναντι από τον Άγιο Σπυρίδωνα και το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, το Marbella, ένα μαγαζί με vintage εσωτερικό, ένα ιδιαίτερο μπαρ και μια κουζίνα την οποία επιμελείται η Ερασμία Μπαλάσκα, την οποία ίσως θυμάσαι από το Funky Gourmet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @amigastrotheque

Στο ίδιο μήκος κύματος αλλά σε πιο κλασάτο επίπεδο κινείται και το Ami (Βουλής 35 & Απόλλωνος 7, Αθήνα). Tο νέο εγχείρημα των Γιώργο Μελισσάρη, Γιώργου Κανελλόπουλου και Δημήτρη Μπαμπούρη, βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βουλής και Απόλλωνος και ήρθε για να κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τη γειτονιά που ήδη φιλοξενεί τα Birdman, Nolan, Ovio και Lobby. Το Ami είναι όμορφο, γουστόζικο, μικρό αλλά εντυπωσιακό. Μου θύμισε αυτό που λένε ότι τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκάλια. Η εντυπωσιακή του μπάρα με μάρμαρο και ξύλο σού τραβάει αμέσως το βλέμμα, ενώ τα τραπεζάκια απλώνονται τριγύρω. Το μενού επιμελείται ο Παναγιώτης Ζώκος, τον οποίο γνωρίζεις από το Spit Jack αλλά και από το Brasserie Lorraine στο Κολωνάκι (για το οποίο θα μιλήσουμε παρακάτω) και θα βρεις γαλλικές γεύσεις, άλλοτε εντελώς αυθεντικές και άλλοτε λίγο πειραγμένες.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Koketa Athens (@koketa_athens)

Φαγητό μαζί με ποτό αλλά και ελληνική μουσική και διασκέδαση θα συνδυάσει ο Σπύρος Κερκύρας και η ομάδα του στην νέα γαστροταβέρνα πάνω στην Κηφισίας, στο ύψος του Ψυχικού εκεί, που κάποτε βρισκόταν το Mandaloun. Και το όνομα Koketa – και όπως αυτοπροσδιορίζεται- έχει ελληνική κουζίνα και ώπα. Την ελληνική κουζίνα επιμελείται ο σεφ ο Γιάννης Λιόκας. Σε λίγες μέρες ανοίγει ένα ακόμα project του Σπύρου Κερκύρα, μαζί με τον Ηλία Ανθίδη, το οποίο θα βρίσκεται στο ξενοδοχείο Belle Epoque Suites στην Πραξιτέλους, όπου θα σερβίρεται brunch αλλά και ιταλικά πιάτα μαζί με κρασιά από τον ελληνικό και ιταλικό αμπελώνα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EKIBEN KITCHEN (@ekibenathens)

Λίγο πιο πάνω στην οδό Σκούφου βρήκε στέγη το επιτυχημένο project του Άρη Βεζενέ, Ekiben. Στον αριθμό 15 μπορείς να πάρεις takeaway όλες τις λιχουδιές που μέχρι τώρα απολάμβανες μόνο στο σπίτι σου με delivery. Ένα άλλο project που άνοιξε πρόσφατα είναι το Drakoulis Dry & Raw στην υπό κατασκευή πλατεία Κολωνακίου. Εκεί που βρισκόταν στο παρελθόν το Central, το Rock ‘n’ Roll και το Block 146, δηλαδή στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας άνοιξε το τρίτο Drakoulis το οποίο είναι και το πιο εξωστρεφές, μιας και εκτός από εξαιρετικές κοπές, παίζει και δυνατά μουσική.

Στα νέα της υψηλής γαστρονομίας, έχουμε μια νέα άφιξη που ακούει στο όνομα Seeds (Ουμπλιανής 14 & Διοχάρους 27, Ιλίσια, 210 7235116). Στον χώρο που βρισκόταν το CTC του Αλέξανδρου Τσιοτίνη, ο σεφ Δήμος Σαμουράκης μαζί με τον Αλέξανδρο Μπελλώνια άνοιξαν ένα εστιατόριο με έμφαση στην πρώτη ύλη και την προέλευσή του.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Seeds Restaurant (@seeds_restaurant)

Τέλος με χαρά μάθαμε -και δεν πήγαμε ακόμα- ότι το Overoll (Κατσουλιέρη 10, Χαλάνδρι) άνοιξε και στο Χαλάνδρι, ενώ και το Hoocut άνοιξε στο Περιστέρι (Σοφοκλέους 2, Περιστέρι). Αυτές τις μέρες που διαβάζεις αυτές τις γραμές, μπαίνουν και οι τελευταίες πινελιές στο Feeling Good στο Κουκάκι που θα βρίσκουμε πια τον Αλέξανδρο Δοντά, τον οποίο μέχρι πέρσι συναντούσαμε στο Speakeasy Athens.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by hoocut (@hoocut)

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα