fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Ο Νίκος Αντζάρας, ανάμεσα στους καλύτερους Barista του κόσμου
NICK ANTZARAS 2022 BARISTA CHAMPIONSHIP SAMBA COFFEE ROASTERS_

Ο Νίκος Αντζάρας, ανάμεσα στους καλύτερους Barista του κόσμου

Ο Νίκος Αντζάρας εκπροσώπησε την χώρα μας στον κορυφαίο διαγωνισμό καφέ και κατέκτησε τη 13η θέση αφού έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς του κορυφαίου διαγωνισμού World Barista Championship 2022, που διεξήχθη στη Μελβούρνη της Αυστραλίας που έλαβε χώρα στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο Νίκος Αντζάρας, ανάμεσα στους καλύτερους Barista του κόσμου - FlagInLifeΣτο παγκόσμιο πρωτάθλημα συμμετείχαν οι κορυφαίοι baristi από όλο τον κόσμο με στόχο να κατακτήσουν τον παγκόσμιο τίτλο μέσα από δοκιμασίες, τις οποίες αξιολόγησε η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από ειδικούς και σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες του καφέ. Το WBC αποτελεί τον κορυφαίο διεθνή διαγωνισμό καφέ, που διοργανώνεται από την World Coffee Events (WCE) και στοχεύει στην προώθηση του επαγγέλματος του barista, όπως και στην ανάδειξη των καλύτερων στις διαφορετικές κατηγορίες καφέ, σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα που αποτελεί την κορύφωση των εθνικών διαγωνισμών.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει την παρασκευή 4 εσπρέσσο, 4 ροφημάτων με βάση το γάλα και 4 πρωτότυπων ροφημάτων με την υπογραφή (signature) του barista μέσα σε αυστηρά πλαίσια και με χρόνο 15 λεπτά. Οι πιστοποιημένοι κριτές αξιολογούν με βάση: τη γεύση, την καθαρότητα, τη δημιουργικότητα, τις τεχνικές δεξιότητες και τη συνολική παρουσίαση.

Ο Νίκος Αντζάρας, ανάμεσα στους καλύτερους Barista του κόσμου - FlagInLifeΟ Νίκος Αντζάρας βρέθηκε στο WBC μετά τη νίκη του στο Ελληνικό Barista Championship, που φιλοξενήθηκε στην έκθεση εστίασης HORECA 2022, υπό την αιγίδα της SCA Hellas. Εκεί παρουσίασε ένα ξεχωριστό υβρίδιο καφέ, με την ονομασία CGLE 17 που προέρχεται από τη διασταύρωση των ποικιλιών Caturra και Geisha, από το κτήμα Café Granja La Esperanza στην Κολομβία. Στην ομάδα της Samba στα World Coffee Championships της Μελβούρνης συμμετείχε και ο Σεραφείμ Ζούκας, Home Brewer, που διαγωνίστηκε στο World Brewers Cup.

Ο Νίκος Αντζάρας είναι Head Roaster και Trainer της Samba Coffee Roasters, εταιρείας που ξεκίνησε ως μία μικρή ελληνική επιχείρηση το 1979 και εξελίχθηκε σε πρωτοπόρο στην επεξεργασία και διανομή υψηλής ποιότητας καφέ σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ το brand της συνδέεται άμεσα με την ιστορία της ανάπτυξης του specialty καφέ στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα