fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Ο mixologist που αγαπά το κρασί
manouka athens

Ο mixologist που αγαπά το κρασί

Ο ταλαντούχος Γιάννης Πισσάς εντυπωσιάζει με τον τρόπο που ενσωματώνει διαφορετικούς οίνους στα κοκτέιλ που σερβίρει στο manouka με θέα την Ακρόπολη

Η ιστορία του κοκτέιλ είναι συνιφασμένη με την ποτοαπαγόρευση και την δημιουργικότητα των μπάρμεν από τα «speakeasies» μπαρ που δημιούργησαν κορυφαία ποτά όπως  τα Martini, Gin Fizz, Americano και Manhattans. Η δημοφιλία τους στις μέρες μας συνεχίζει να κερδίζει έδαφος, με τους μπάρμεν να αναζητούν διαρκώς νέα γευστικά ερεθίσματα, και τα κοκτέιλ να εξελίσσονται σε ποτά με ισχυρή προσωπικότητα.

john pissas

Τέτοια κοκτέιλ απολαύσαμε στην υπέροχη ταράτσα του bar restaurant manouka που βρίσκεται στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου Utopia στην Ερμού. Με την υπέροχη θέα του να  αγκαλιάζει τα πιο όμορφα σημεία της πόλης, από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ως την δράση της Ερμού ειδικά από την ώρα που ο ήλιος δύει και σταδιακά τα φώτα της πόλης ανάβουν, το setting αποδεικνύεται ιδανικό για να σβήσεις τους έντονους ρυθμούς της ημέρας με ένα καλοφτιαγμένο κοκτέιλ.

Ο ταλαντούχος head bartender Γιάννης Πισσάς ακολουθώντας την αγάπη του για το κρασί, σχεδίασε μια πρωτότυπη λίστα κοκτέιλ, με ελληνικά συστατικά και πρωτότυπες μείξεις που βάζουν στο μπλέντερ το κρασί.

manouka athens

«Το πρώτο πράγμα που με κέρδισε στο bartending ήταν η επαφή με τον κόσμο. Όσο περνούσε ο καιρός δοκίμαζα πράγματα και όταν γνώρισα τον Βασίλη Παπαδόπουλο, επικεφαλής – head sommelier του manouka, διέκρινα ότι έχω μια αγάπη για το κρασί που δεν είναι σύνηθες φαινόμενο για τα παιδιά που δουλεύουν μέσα από το μπαρ» εξηγεί προσθέτοντας πως ο βαθμός δυσκολίας στα coctail με κρασί είναι η ισοροπία που πρέπει να βρεθεί στις τανίνες των κόκινων και στις οξύτητες των λευκών, κάτι που προϋποθέτει «περισσότερη αγάπη, προσοχή και πειραματισμούς».

Κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα να συνδυάσει τα spirits με το κρασί, η οποία εξελίχθηκε ιδιαιτέρως φέτος, όταν θέλησαν να προβάλλουν την ελληνικότητα που χαρακτηρίζει στο μενού – που εδώ και λίγο καιρό υπογράφει ο εξαιρετικός νεαρός σεφ Στάθης Χρηστίδης- και στα κοκτέιλ. Αποτέλεσμα τέσσερα μελετημένα κοκτέιλ με κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα, δουλεμένα με ωραίες τεχνικές μαγειρέματος, καλή διαχείρηση στις οξύτητες και τις τανίνες, και ενδιαφέροντα twist που βάζουν την ιδέα του κοκτέιλ σε ελληνικά μονοπάτια, ανεβάζοντας αρωματικά και γευστικά το DNA διάσημων cocktails.

Νemea shower cocktail
Νemea shower

Νemea shower
Εμπνευσμένο από το κλασικό κοκτέιλ New York shower το Νemea shower περιέχει burbon, λάιμ, ζάχαρη, ασπράδι αυγού, αρωματικά bitters και ένα touch από Αγιωργίτικο του κτήματος Παλυβού. Απλό και κομψό στην εμφάνιση με ωραίο πάγο, αρκεί μια γουλιά για να σε ταξιδέψει από τους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης, στους όμορφους αμπελώνες της Νεμέας.

Negroni από την… Κρήτη
Ένα από τα πιο διάσημα και δημοφιλή aperitivo cocktail του κόσμου, αποκτά ελληνικότητα με την προσθήκη του επιδόρπιου οίνου λιάτικο Silva από το κρητικό οινοποιείο Δασκαλάκη. Ουσιαστικά ο Γ. Πισσάς έφτιαξε το δικό του Negroni το οποίο εκτός από το Campari και το τζιν έχει ένα blend από δικά του βερμούτ, το οποίο μπήκε σε ένα μικρό ξύλινο βαρέλι ποτισμένο με λιάτικο, ώστε να πάρει αρώματά του. Σερβίρεται με ένα κομμάτι καλού πάγου κι ένα αποξηραμένο δαμάσκηνο που ταιριάζει με τα αρώματα από αποξηραμένο φρούτα και σοκολάτα, που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο λιάτικο.

Moscow mule αλά ελληνικά
Άλλο ένα από τα best sellers cocktails όλων των εποχών, το Moscow mule, με το παραπλανητικό όνομα που δεν προσδιορίζει την προέλευσή του μιας και πρωτοφτιάχτηκε στο Μανχάταν, στην ala manouca εκδοχή του έχει ως βάση του τη βότκα, όπως επιβάλλει η κλασική συνταγή, αλλά σερβίρται με cordial αγγούρι-βασιλικού, ένα tailor made γλυκόξινο σιρόπι με lime, την απαραίτητη ginger beer και είναι αρωματισμένο με βασιλικό και ροζ πιπέρι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη manouka (@manouka_athens)

Frosio με Τεντούρα
Απίστευτα δροσερό, αρωματικό και ανεβαστικό, τόσο στη γεύση, όσο και την όψη, το Frosio, φτιάχνεται με την αγαπημένη μέθοδο του bartender Γ. Πισσά, το milk wash και συνοδεύει εξαιρετικά τα  γλυκά. Στο blend μπαίνουν παλαιώμένο ρούμι, γλυκό βερμούτ, Τεντούρα πατρών, σιρόπι βανίλιας, lime και αρωματικά bitters από δαμάσκηνο, πορτοκάλι και κεράσι, τα οποία απογειώνονται από την έξτρα πινελιά του τριμένου μοσχοκάρυδου.

 

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα