fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Ο ελληνικός τελικός του Bartenders Society ανέδειξε τον μεγάλο νικητή
1st bartneder of the year

Ο ελληνικός τελικός του Bartenders Society ανέδειξε τον μεγάλο νικητή

Απόγευμα Δευτέρας, στον κήπο του Electra Palace, έμοιαζε σαν μια όαση στο κέντρο της Αθήνας. Στο υπέροχο αίθριο του ξενοδοχείου έλαβε χώρα ο ελληνικός τελικός του Marie Brizard και ανέδειξε τον μεγάλο νικητή. Το flag ήταν εκεί και παρακολούθησε αλλά και δοκίμασε σχεδόν τα πάντα. 

Marie Brizard Competition 2022

Οι δέκα φιναλίστ είχαν πάρει θέση στα αριστερά ενώ το bar station που θα εκτελούσαν τις συνταγές τους είχε ήδη στηθεί. Μπροστά από αυτό οι τέσσερις κριτές, έτοιμοι να δοκιμάσουν τις δημιουργίες τους και να αποφασίσουν ποιος θα ταξιδέψει στο Παρίσι για να μας εκπροσωπήσει στον παγκόσμιο τελικό του The Bartenders Society. 

Ας αρχίσουμε όμως με τις συστάσεις. Οι διαγωνιζόμενοι ήταν οι Αντωνιάδης Νικόλαος, Δορμπαράκης Κωνσταντίνος, Καραμάνης Θάνος, Μάκρης Μιχάλης, Μαντζανας Γιώργος, Σιδέρης Θάνος, Σπύρου Αντώνης, Στεργίου Άγγελος, Τσίγαλου Λαμπρινή και ο Φίνος Αλέξανδρος. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν  “Παρουσιάστε το επόμενο cocktail trend μέσα από ένα cocktail”. Ζητήθηκε δηλαδή από τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν μια πρωτότυπη συνταγή cocktail (με ή χωρίς αλκοόλ), μία συνταγή χρησιμοποιώντας Marie Brizard λικέρ ή/και σιρόπι που θα εξέφραζε το όραμα τους για το επόμενο cocktail trend και θα εντυπωσιάζε τους τέσσερις κριτές. 

 Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τους Γεωργακοπούλου Γεωργία (@geo_georgak), Bar Manager – The Clumsies, Δημαρά Βασίλη (@basdim), F&B EDITOR – TRAVEL.GR // OLIVE MAGAZINE// FNL GUIDE, Τσολακίδη Δώρη (@doristsolakidis), W.S.Karoulias Head of Marketing και Φράγκο Παναγιώτη (@fragkospanagiotis), W.S.Karoulias S.A. Spirit’s Brand Ambassador // Bar Academy Athens Instructor. 

Βαθμολόγησαν την καινοτομία, την εμπεριστατωμένη παρουσίαση της ιδέας από τον εκάστοτε bartender, τη γεύση, το άρωμα καθώς και την εμφάνιση των cocktails και μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Αντώνης Σπύρου από το Sitar Cocktail Bar της Κως, με το cocktail του «1714 Sour».  Αποτίοντας φόρο τιμής στη δημιουργό & ιδρύτρια Marie Brizard -το 1714 είναι το έτος γεννήσεως της- , ο Αντώνης δημιούργησε ένα twisted, low ABV SOUR με το αλατισμένο σιρόπι καρύδας να κλέβει την παράσταση!

  Cocktail Name: 1714 Sour

  • Peche Du Verger Marie Brizard
  • Acid Adjusted Fresh Red Grapefruit Juice
  • Salted Coconut Syrup Marie Brizard
  • San Cosme Mezcal
  • Methyl Cellulose Solution / Egg White / AquaFaba

 Grapefruit Zest On Top As Garnish

 Ο Αντώνης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο μεγάλο τελικό που θα λάβει χώρα στο Παρίσι στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2022. Εκεί θα του δοθεί η δυνατότητα να διεκδικήσει το μεγάλο έπαθλο των 2.000 ευρώ και ένα ταξίδι στη Μαρτινίκα.

Καλή επιτυχία Αντώνη! 

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα