fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Nomade et Sauvage, γνωρίζουμε τους μαγειρικούς νομάδες
nomades

@Nomade et Sauvage

Nomade et Sauvage, γνωρίζουμε τους μαγειρικούς νομάδες

Μια πρώτη γνωριμία με δυο ανθρώπους που μετέτρεψαν την ιδέα μιας νομαδικής μαγειρικής σε ανοιχτές φωτιές, σε επάγγελμα.

Αν ανοίξετε ένα λεξικό της κοινής νεοελληνικήςγλώσσας, στην λέξη μαγειρική θα διαβάσετε <Το σύνολο από γνώσεις και κανόνες γύρω από το μαγείρεμα>, και αν το ξεφυλλίσετε μέχρι την λέξη νομάδας θα διαβάσετε <αυτός που ανήκει σε ένα σύνολο ανθρώπων που δεν έχουν σταθερή κατοικία>. Όπως λοιπόν οι νομάδες ανά τους αιώνες μαγείρευαν με ότι τους προσέφερε ο τόπος που τους φιλοξενούσε, διαμορφώνοντας οι ίδιοι τους μαγειρικούς τους κανόνες και κουβαλώντας τις δικές τους προμήθειες, έτσι και τα δυο πρόσωπα της ιστορίας μας, ο Παναγιώτης Σιαφάκας και ο Ιορδάνης Τσενεκλίδης αποφάσισαν πριν μερικά χρόνια να εγκαταλείψουν αμφότεροι τις καριέρες τους στον ξενοδοχειακό κλάδο και να δημιουργήσουν την εταιρία Nomade et Sauvage [Νομαδικό, άγριο και ελεύθερο]. Εμπνευστής της όλης προσπάθειας και ο αφανής ήρωας πίσω από τις κουΐντες είναι ο Λευτέρης Καρναχωρίτης που έχει τον οργανωτικό ρόλο.

Έχοντας και οι τρεις μελετήσει για χρόνια την μαγειρική της ανοιχτής φωτιάς των ξύλων και την νομαδική μετακίνηση αποφάσισαν να προσφέρουν στους πελάτες τους μια ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία. Την δημιουργία παραδοσιακών γευμάτων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, στήνοντας τα τραπέζια τους στην ύπαιθρο. Μπακίρια, γάστρες και ταβάδες,χάλκινα σκεύη και χειροποίητοι φούρνοι είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός τους , τα σύνεργα της νομαδικής τους μαγειρικής, και μαζί με αυτά, τα αγαθά που προσφέρει απλόχερα ο κάθε τόπος που επισκέπτονται, σε άμεση σύνδεση με τις μαγειρικές του παραδόσεις. Αν και εσείς επιθυμείτε να βιώσετε μια υπαίθρια γαστρονομική εμπειρία, ένα μικρό ή μεγάλο τραπέζι [δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των συμμετεχόντων ] με πρωταγωνιστές το βουνό ή την θάλασσα, συμπρωταγωνιστές παραδοσιακούς τρόπους μαγειρέματος, και να γευθείτε προζυμένιο ψωμί, πίτες ψημένες σε ταψί πάνω στην φωτιά, καπνιστά τυριά, παραδοσιακά ζυμαρικά, αντικριστά κρέατα, κυνήγια και ψάρια, επικοινωνήστεμαζί τους, προσκαλέστε τους στον δικό σας χώρο και δημιουργήστε μαζί τους ένα παραδοσιακό νομαδικό γεύμα.

nomades

Αυλές σπιτιών,εξοχικές κατοικίες, κτήματα και λοιπές ιδιωτικές εκτάσεις, καταμεσής στο βουνό είναι μερικά από τα μέρη που στήνουν τα τραπέζια τους. Στην διαμόρφωση της συνολικής εμπειρίας , συγκαταλέγονται κατόπιν συνεννόησης και οι ακόλουθες διαδραστικές εμπειρίες. [ Συλλογή μανιταριών, αγρίων χόρτων και καρπών, ανάλογα με την εποχή, αποστάξεις και εκχυλίσεις αγρίων βοτάνων όπου αυτό είναι δυνατόν, καθώς και εκμάθηση μαγειρέματος με ξυλά σε ανοιχτέςφωτιές.]

Όταν δεν βρίσκονται σε κάποιο σημείο της Ελληνικής υπαίθρου μαγειρεύοντας, θα τους δείτε να δημιουργούν pop up μενού στα πλαίσια κάποιας εκδήλωσης καλεσμένοι σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και φάρμες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις επόμενες εκδηλώσεις που είναι προσκεκλημένοι οι ίδιοι μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εδώ.

Nomade et sauvage
https://www.nomadeetsauvage.gr/

Ακολουθήστε το flaginlife.gr στο Google News για να λάβετε τις τελευταίες ειδήσεις, κριτικές και συμβουλές για το ποτό, τη διασκέδαση, το φαγητό και τα ταξίδια.

Περισσότερα