fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Μελιτζάνες, κολοκυθάκια, αγκινάρες, ξινόχοντρος και κατσικίσιο τυρί από τον Γιώργο Χάψα
eggplants

Μελιτζάνες, κολοκυθάκια, αγκινάρες, ξινόχοντρος και κατσικίσιο τυρί από τον Γιώργο Χάψα

Υλικά

  • 500 gr μελιτζάνες
  • 300 gr κολοκυθάκια
  • 300 grαγγινάρες ( πάτους)
  • 125 ml (1-2 κούπα) ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (120 gr περίπου, καθαρισμένο)
  • 300-350 gr (2 μέτριες) ώριμες ντομάτες
  • 5-6 κλαδάκια μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γρ κατσικίσιο τυρί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 50 gr ξινόχοντρο
  • Αρωματικά της αρεσκείας μας

Εκτέλεση 

  • Σε ρηχή κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες κομμένες σε 8 αν είναι φλάσκες , σε ροδέλες με πάχος 3-4 cm αν είναι μακρόστενες, τα κολοκυθάκια κομμένα στα 6 και τις αγκινάρες κομμένες στην μέση . Μόλις αρχίσουν να τσιγαρίζονται προσθέτουμε το σκόρδο και ελάχιστο νερό, και μαγειρεύουμε για  20 λεπτά  με σκεπασμένη την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία.
  • ΔΕΝ ανακατεύουμε, μόνο κινούμε πέρα δώθε την κατσαρόλα. Όταν οι μελιτζάνες είναι σχεδόν έτοιμες, προσθέτουμε στην κατσαρόλα ½ -1 κούπα νερό (ανάλογα πόσα υγρά υπάρχουν) και μόλις ξαναρχίσει ο βρασμός ,  Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει εντελώς ο ξινόχοντρος (αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη). Το φαγητό πρέπει να μείνει με σάλτσα όχι στεγνό σαν πιλάφι . Σερβίρουμε σε σπασμένα κομμάτια κατσικίσιο τυρί από πάνω και φρεσκα αρωματικά της αρεσκείας μας.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα