fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Μαγειρέματα του Δρόμου: Η γευστική Κρήτη του Μπαξεβάνη
Μαγειρέματα του Δρόμου

Μαγειρέματα του Δρόμου: Η γευστική Κρήτη του Μπαξεβάνη

Κάθε χρόνο αυτήν την εποχή στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, το δημιούργημα του Γιάννη Μπαξεβάνη «Μαγειρέματα του Δρόμου» αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για αυτούς που αγαπούν το καλό φαγητό, για αυτούς που ξέρουν να το ετοιμάζουν και για τη γευστική παράδοση του νησιού.

 

Τα Μαγειρέματα του Δρόμου, με παρελθόν ήδη 6 χρόνια, θα φέρουν και φέτος κοντά στο καλό φαγητό, όσους βρεθούν από τις 22 έως τις 27 Σεπτέμβρη στον Άγιο Νικόλαο. Γνωρίζοντας πολύ καλά την ψυχή της εκδήλωσης, τον πολυβραβευμένο Γιάννη Μπαξεβάνη, θα πω χωρίς περιστροφές πως δεν πρέπει να λείψει κανένας από όσους θα βρίσκονται εκείνες της ημέρες στον Άγιο Νικόλαο. Για να μην πω, ότι λαμβάνοντας υπόψη πως το τέλος του Σεπτέμβρη προσφέρεται και για εξορμήσεις εκτός αστικών κέντρων, δε θα ήταν κακή ιδέα και για αυτούς που κατοικούν σε αυτά, να πάνε μια μικρή βόλτα στη περιοχή. Είναι τόσα πολλά αυτά που μπορούν να κάνουν πέρα από τη γευστική απόλαυση, που το ταξίδι θα το θυμούνται για καιρό.

Μαγειρέματα του Δρόμου: Η γευστική Κρήτη του Μπαξεβάνη - FlagInLife

Επίκεντρο της εκδήλωσης είναι η 27η Σεπτεμβρίου, και όσοι βρεθούν εκείνη την ημέρα στα Μαγειρέματα του Δρόμου, θα διαπιστώσουν εύκολα ότι για τον Άγιο Νικόλαο είναι κάτι σαν εθνική γιορτή της γεύσης. Άλλωστε, η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι και η παγκόσμια ημέρα τουρισμού, κάτι που σίγουρα θα μας κάνει να σκεφτούμε ότι το φαγητό -το καλό φαγητό για την ακρίβεια-, είναι όχι μόνο ένα πολιτιστικό αλλά και ένα οικονομικό αγαθό, που αν το κατανοήσουμε και το διαχειριστούμε σωστά μπορεί να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη και στην ευμάρεια ενός τόπου.

Μαγειρέματα του Δρόμου: Η γευστική Κρήτη του Μπαξεβάνη - FlagInLife

Οι επισκέπτες θα έχουν την τύχη να απολαύσουν όχι φαγητό του δρόμου όπως νομίζουν πολλοί, αλλά ποιοτικό φαγητό στο δρόμο, από ένα μεγάλο αριθμό μαγείρων που κρατάνε ψηλά το γευστικό επίπεδο της περιοχής. Μιλώντας με τον Γιάννη Μπαξεβάνη του θέσαμε δύο απλά ερωτήματα, που μαζί με όσα προαναφέραμε, θεωρούμε ότι όχι μόνο θα σας κάνουν να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται, αλλά ίσως και να σας πείσουν ότι πρέπει να αφήσετε τον καναπέ σας και να πεταχτείτε (όπως λέει και η διαφήμιση της Aegean) μέχρι τα Μαγειρέματα του Δρόμου στον Άγιο Νικόλαο.

Είστε ο άνθρωπος που είχε την ιδέα και η ψυχή της εκδήλωσης Μαγειρέματα του Δρόμου. Μπορείτε να μου πείτε ποιος είναι ο στόχος αυτής της εκδήλωσης?

Ο στόχος της εκδήλωσης είναι πολλαπλός. Καταρχήν, βοηθάμε τους συναδέλφους εστιάτορες να αντιληφθούν ότι το κυριότερο στοιχείο στη δουλειά που κάνουν δεν είναι ο ανταγωνισμός. Αντίθετα, με τη συναδελφικότητα και την κοινή παρουσία η ιδέα του ποιοτικού φαγητού κερδίζει έδαφος.

Μαγειρέματα του Δρόμου: Η γευστική Κρήτη του Μπαξεβάνη - FlagInLife

Συν τοις άλλοις, ο επισκέπτης ενημερώνεται και έχει πλέον ένα ισχυρό κίνητρο να επισκεφθεί τους σεφ που γνώρισε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ξέροντας ότι θα απολαύσει ένα καλό φαγητό με τοπικά στοιχεία ή και με σύγχρονα ακόμη. Παράλληλα, σε μια τουριστική περιοχή όπως ο Άγιος Νικόλαος, ειδικά σε αυτήν τη περίοδο που υπάρχουν πολλοί επισκέπτες, το όφελος για τον τουρισμό και την τοπική οικονομία μπορεί να είναι μεγάλο.

Ποιος είναι ο βαθμός ενδιαφέροντος που δείχνουν οι συμμετέχοντες σεφ ή οι παραγωγοί, σε τι τους βοηθάει και πως τους επηρεάζει όλο αυτό το event;

Οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους. Η επιτυχία των εκδηλώσεων τις προηγούμενες χρονιές, δείχνει ότι το ενδιαφέρον τόσο του απλού επισκέπτη, όσο και των επαγγελματιών που στηρίζουν τα Μαγειρέματα του Δρόμου είναι μεγάλο. Καταρχήν, όλοι έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα ευρύ κοινό, σύνθετο κοινωνικά και οικονομικά, το οποίο είναι πολύ μεγαλύτερο από το κοινό που επισκέπτεται τους χώρους τους, όχι μόνο σε ένα βράδυ αλλά συχνά σε ένα μήνα.

Μαγειρέματα του Δρόμου: Η γευστική Κρήτη του Μπαξεβάνη - FlagInLife

Η εκδήλωση λειτουργεί επίσης σαν χώρος ενημέρωσης των επαγγελματιών για τη δουλειά που κάνουν οι συνάδελφοί τους και σίγουρα αρκετοί παίρνουν ιδέες που τους οδηγούν στη παρουσίαση καινούριων γεύσεων. Όπως είναι φυσικό επίσης, γίνονται γνωστοί και βλέπουν περισσότερους επισκέπτες στους επαγγελματικούς τους χώρους. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι μόνο αυτά τα κίνητρα, νομίζω ότι ήδη είναι αρκετά.

Μαγειρέματα του Δρόμου: Η γευστική Κρήτη του Μπαξεβάνη - FlagInLife

Κατά τη διάρκεια όλης της περιόδου (22-27/09) αλλά κατά κύριο λόγο την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, κάποιοι δρόμοι του Αγίου Νικολάου θα έχουν την εικόνα ενός καλοστρωμένου γιορταστικού τραπεζιού με χιλιάδες λιχουδιές να σας περιμένουν. Ειδικά για όσους μένουν στην Κρήτη αλλά και για πολλούς Αθηναίους, Θεσσαλονικείς κ.λ.π, η ευκαιρία αυτής της απόλαυσης δεν πρέπει να χαθεί.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα