fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Le Presbyter – Ballet for Life: Μια εμπειρία τέχνης στο Μέγαρο Μουσικής
Le Presbyter - Ballet for Life

Le Presbyter – Ballet for Life: Μια εμπειρία τέχνης στο Μέγαρο Μουσικής

Στο Le Presbyter – Ballet for Life, τα μπαλέτα Bejart συναντούν τη μουσική διάνοια του Freddie Mercury και τις ενδυματολογικές ευρεσιτεχνίες του Gianni Versace.

 

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αναδεικνύοντας την ευρύτερη πολιτιστική σκηνή της πόλης, υποδέχεται μια ποικίλη γκάμα παραστάσεων και εκδηλώσεων που αναδεικνύουν την τέχνη σε όλο της το μεγαλείο, πόσο μάλλον όσο πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα που η δίψα του κόσμου για παραστάσεις και shows μεγαλώνει. Ένα από τα σημαντικότερα χορευτικά γεγονότα της σεζόν που αναμένεται με ανυπομονησία, είναι το Le Presbyter – Ballet for Life, όπου τα μπαλέτα Bejart με τον μοναδικό τους χαρακτήρα, υπόσχονται να μας μεταφέρουν σ’ έναν κόσμο μαγείας και αισθητικής, από τις 23 έως τις 26 Νοεμβρίου με 5 ξεχωριστές παραστάσεις.

Le Presbyter - Ballet for Life: Μια εμπειρία τέχνης στο Μέγαρο Μουσικής - FlagInLife
Πηγή: bejart.ch

Στο Le Presbyter – Ballet for Life, συνδυάζεται το κλασικό τεχνικό μπαλέτο με τη σύγχρονη, πιο ελεύθερη χορογραφία, δημιουργώντας ένα μοναδικό και άρτιο καλλιτεχνικά θέαμα για το κοινό. Την παράσταση έχει επιμεληθεί και σκηνοθετήσει ο αναγνωρισμένος ταλαντούχος Γάλλος χορευτής και χορογράφος Maurice Béjart, δίνοντας σε όσους θα έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν, μια συναρπαστική εμπειρία που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την άψογη τεχνική των χορευτών και την έντονη εκφραστικότητά τους.

Le Presbyter - Ballet for Life: Μια εμπειρία τέχνης στο Μέγαρο Μουσικής - FlagInLife
Πηγή: Instagram

Αλλά αυτή η παράσταση δεν περιορίζεται μόνο στον χορό. Η μουσική πάιζει καθοριστικό ρόλο στο Le Presbyter – Ballet for Life. Ο ήχος ζωντανεύει τον χώρο και ενισχύει την ατμόσφαιρα της παράστασης. Η κλασσική μουσική του Μότσαρτ συναντά τους rock ήχους μιας από τις σημαντικότερες μπάντες στον κόσμο, τους Queen, και την ανεπανάληπτη φωνή του αδιαμφισβήτητου μουσικού ταλέντου και μουσικής διάνοιας lead singer τους, του απόλυτου Freddie Mercury. Όλες οι κλασικές επιτυχίες του συγκροτήματος, αλλά και κάποιες από τις πιο τρυφερές μπαλάντες τους  σας περιμένουν να τις απολαύσετε σε μια χορευτική παράσταση μακριά από τα τετριμμένα και αρκετά πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα.

Le Presbyter - Ballet for Life: Μια εμπειρία τέχνης στο Μέγαρο Μουσικής - FlagInLife
Πηγή: Instagram

Μία ωδή στα ταλέντα που φεύγουν πριν την ώρα τους, ένας ύμνος για όσους είχαν κι άλλα να δώσουν και δεν πρόλαβαν. «Ένα μπαλέτο για τη νεότητα και την ελπίδα, όσο μάταια και οπτιμιστικά κι αν ακούγονται». Έτσι περιέγραφε ο ίδιος ο Maurice Béjart το δημιούργημά του. Σημείο αναφοράς της πλοκής, είναι ο πρόωρος θάνατος του Freddie Mercury και του Αργεντίνου και πρώτου χορευτή του Bejart, Jorge Donn από AIDS, όμως αφορά βαθύτερα ζητήματα που απασχολούσαν και απασχολούν τους νέους και όχι μόνο through the years, από τον έρωτα και τη ζωή έως το άλλο άκρο, τον θάνατο και τον πόλεμο.

Le Presbyter - Ballet for Life: Μια εμπειρία τέχνης στο Μέγαρο Μουσικής - FlagInLife
Πηγή: bejart.ch

Ο χορός και η μουσική στο Le Presbyter – Ballet for Life (το πρεσβύτερο, καθώς η παράσταση έκανε πρεμιέρα το 1996, με διαφορετική προφανώς χορευτική ομάδα) συνοδεύονται από εντυπωσιακά κοστούμια και σκηνικά που προσδίδουν βάθος, νόημα και πλούσιες εικαστικές εντυπώσεις. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι τα κοστούμια αυτά είναι από τη συλλογή του θρύλο στον κόσμο της μόδας Gianni Versace, καθώς η παράσταση είναι πλέον αφιερωμένη και στον ίδιο, που έφυγε επίσης νωρίς από τη ζωή.

Το Le Presbyter – Ballet for Life στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία τέχνης. Κάθε στοιχείο της παράστασης συνεργάζεται για να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο έργο τέχνης που σαγηνεύει τις αισθήσεις, ενώ οι συναισθηματικές εναλλαγές ταξιδεύουν τους θεατές στον κόσμο και τη νοοτροπία των καλλιτεχνών που εξυμνούνται, αντικατοπτρίζοντας τα σκαμπανεβάσματα της νεότητας σε όλες τις πτυχές της. Αποτελεί μια ευκαιρία για το κοινό να ζήσει την ομορφιά του χορού και της μουσικής, σ’ ένα όμορφο αλλά οικείο περιβάλλον. Είναι μια παράσταση που αξίζει να περιμένεις και να απολαύσεις, αν έχεις πάθος για την τέχνη και την αισθητική.

Περιμένουμε με ανυπομονησία!

Le Presbyter – Ballet for Life
Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 85, Αθήνα, 115 21
Αίθουσα: Αλεξάνδρα Τριάντη
Ημερομηνίες: 23-26/11/2023
Τιμές εισιτηρίων: 25-110€

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα