fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Κρύα σαλάτα με γαρίδες και πεπόνι από τον Μιχάλη Νουρλόγλου για το Barolo Athens
shrimp salad barollo athens

Κρύα σαλάτα με γαρίδες και πεπόνι από τον Μιχάλη Νουρλόγλου για το Barolo Athens

Η σαλάτα με τις γαρίδες είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα των πελατών από την ημέρα που άνοιξε το Barolo Athens, στο Ψυχικό. “Η πρώτη εκδοχή είναι αυτή με το πεπόνι που είναι μια παραλλαγή του συνδυασμού «προσούτο πεπόνι» μιας και γλασάρουμε τις γαρίδες μετά το ψήσιμο με σιρόπι σφενδάμου αρωματισμένο με προσούτο”, τονίζει ο chef Μιχάλης Νουρλόγλου. Το χειμώνα απλά τη θέση του πεπονιού αντικαθιστά η γλυκιά κολοκύθα. Αλλά σίγουρα η καλοκαιρινή έκδοση είναι πιο δροσερή και πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσετε όταν επισκεφτείτε το hot spot του Ψυχικού.

Υλικά:

1 κγ πεπόνι Πεπόνι
200 γρ Φασολάκι ( mange tout)
1 τεμ Τσίλι πιπεριά
15 γρ Χυμό λεμόνι
3 τεμ lime
1 τεμ Αβοκάντο
2 τεμ Λεμονόχορτο
20 γρ Προσούτο κρουντο
10 γρ κόλιανδρο φύλλα
250 γρ γαρίδες ( 5 τεμ )
αλάτι
πιπέρι

Προετοιμασία:

Καθαρίζουμε το πεπόνι και το κόβουμε το μισό σε λεπτές φέτες  Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι.  Όταν φθάσει στη βράση βάζουμε τα φασολάκια για 30 δευτερόλεπτα να ζεματιστούν και μόλις τα βγάλουμε τα βάζουμε σε νερό με πάγο για να συντηρήσουμε το χρώμα  και τα θρεπτικά στοιχεία τους. Τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες κατά μήκος.

Καθαρίζουμε το τσίλι από τους σπόρους και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Κρύα Σουπα πεπόνι 

Κόβουμε σε χοντρά κυβάκια το πεπόνι, λεμονόχορτο και το βάζουμε σε ένα μπλέντερ.  Βγάζουμε το ξύσμα από τα lime και μετά στύβουμε και το χυμό και προσθέτουμε και αυτά.  Τα χτυπάμε μέχρι να φθάσουν στην υφή της σούπας.

Πουρέ αβοκάντο 

Καθαρίζουμε το αβοκάντο το βάζουμε σε μπλέντερ προσθέτουμε ξύσμα και χυμό από ένα lime, αλάτι και το χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρές . Το προσούτο το βάζουμε στο φούρνο στους 140 βαθμούς ανάμεσα σε λαδόκολλα μέχρι να τραγανιστεί και μετά το σπάμε σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε τις γαρίδες. Αφαιρούμε το κεφάλι, το κέλυφος και το έντερο και τις σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Βάζουμε σε ένα μπολ το πεπόνι, τα φασολάκια, το τσίλι και μαρινάρουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το χυμό lime, λίγο αλάτι, πιπέρι και  ανακατεύουμε όλα τα υλικά

Το σερβίρουμε σε σαλατιέρα.

Στη βάση του πιάτου βάζουμε με ένα κουτάλι το πουρέ αβοκάντο, βάζουμε ένα μικρό στρογγυλό τσέρκι και γύρω από αυτό βάζουμε τη σαλάτα δημιουργώντας ένα στεφάνι. Μέσα προσθέτουμε τη σούπα πεπόνι και βάζουμε τις γαρίδες πάνω από το στεφάνι.   Αφαιρούμε το τσέρκι  και προσθέτουμε φύλλα κόλιανδρου και τραγανό προσούτο.

Καλή όρεξη!

Y.Γ. Να ευχαριστήσουμε και τον chef Aleksandr Bekesevych που μας έστειλε την συνταγή…

Barolo Athens / Δαβάκη 1, Ψυχικό

 

Ακολουθήστε το flaginlife.gr στο Google News για να λάβετε τις τελευταίες ειδήσεις, κριτικές και συμβουλές για το ποτό, τη διασκέδαση, το φαγητό και τα ταξίδια.

Περισσότερα