Υλικά
- 1,5 κιλο κολοκύθα
- 1 γλυκοπατάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 μήλα κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 200 γρ. σύγκλινοΜονεμβασιάς σε μικρά κυβάκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1,5 λίτρο ζωμός λαχανικών
- 120 γρ. κατσικίσιο τυρί
- φρέσκο θυμάρι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Εκτέλεση
- Σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα μήλα σε 2 κ. σούπας ελαιόλαδο.
- Προσθέτετε την κολοκύθα την γλυκοπατάτα , σοτάρετε λίγο και προσθέτουμε τον ζωμό
- Βράζετε για 15 λεπτά περίπου πολτοποιείτε με ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσει μια βελούδινη υφή.
- Αλατοπιπερώνετε , ρίχνετε λίγο θυμάρι και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
- Αποσύρετε από την φωτιά.
- Σοτάρετε στο υπόλοιπο ελαιόλαδο το σύγκλινο για 3 – 4 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Σερβίρετε την σούπα σε μπολ. Μοιράζετε το τραγανό σύγκλινο στις σούπες και λίγο κατσικίσιο τυρί.
- Τέλος γαρνίρετε με λίγο φρέσκο θυμάρι.