fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Καρυδόπιτα με κρέμα καραμελωμένης λευκής, άνθη κανέλας, αχλάδι και παγωτό βανίλιας από τον Δημήτρη Δημητριάδη
pecan pie recipe by Dimitriadis

Καρυδόπιτα με κρέμα καραμελωμένης λευκής, άνθη κανέλας, αχλάδι και παγωτό βανίλιας από τον Δημήτρη Δημητριάδη

Υλικά

Ζύμη τάρτας:

  • 500γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κιλό βούτυρο
  • 8 αυγά
  • 2 κιλά αλεύρι
  • 25γρ. μπέικιν

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Βάζουμε σιγά τα αυγά και στο τέλος το αλεύρι με το μπέικιν και ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Βγάζω από το μίξερ και βάζω ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Βάζω σε ατομικά φορμάκια και προψήνω την τάρτα για 5 λεπτά με βάρος και για άλλα 3 χωρίς το βάρος.

Γέμιση καρυδόπιτας:

  • 7 αυγά
  • 200γρ. ζάχαρη καστανή
  • 300γρ. γλυκόζη
  • 5γρ. αλάτι
  • 1 στικ βανίλιας
  • 45γρ. μπέρμπον
  • 75γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 50γρ. καρύδια

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Γεμίζω τις προψημμένες τάρτες και ψήνω για 10-12 λεπτά.

Ganachemontee καραμελωμένης λευκής-άνθη κανέλας:

  •  400γρ. γάλα
  • 50γρ. γλυκόζη
  • 10γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 640γρ. καραμελωμένη λευκή σοκολάτα
  • 1000γρ. κρέμα γάλακτος ελαφρώς διογκωμένη

Εκτέλεση

Βράζουμε το γάλα με την γλυκόζη. Μόλις βράσει ρίχνουμε τις ζελατίνες αφού πρώτα τις έχουμε μουλιάσει σε κρύο νερό. Το ρίχνουμε στην σοκολάτα και περνάμε με μπίμερ. Τέλος ρίχνουμε την διογκωμένη κρέμα και ξανά περνάμε με μπίμερ. Κρυώνουμε και αφρατεύουμε στο μίξερ.

Τzel αχλάδι

  • 1kg ζάχαρη
  • 600γρ. νερό
  • 2kg αχλάδι καθαρισμένο
  • Άνθη κανέλας
  • Βανίλια

Εκτέλεση

Βράζουμε νερό με ζάχαρη και τα μυρωδικά. Μόλις βράσει ρίχνουμε τα αχλάδια και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις μαλακώσουν τα παίρνουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε στο thermomix. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

  • Καραμελωμένα καρύδια
  • Παγωτό βανίλια
  • Αχλάδι στο σιρόπι

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα