fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Leica Q2 Monochrome Reporter Edition
leika q2 camera

,

Leica Q2 Monochrome Reporter Edition

Το να φωτογραφίζεις δεν είναι καθόλου εύκολη δουλειά. Είναι τέχνη, θέλει οξυδέρκεια, αίσθηση του πλάνου, ένστικτο, να καταφέρεις να «πιάσεις» την στιγμή, το συναίσθημα, την δράση και κυρίως εμπειρία.

Το επάγγελμα των φωτογράφων, ειδικά αυτών που ταξιδεύουν σε δύσβατες περιοχές ή μαζί με τους πολεμικούς ανταποκριτές, είναι μία πρόκληση κι ίσως έχουν μια από τις πιο δύσκολες αρμοδιότητες στο πεδίο δράσης. Ταξιδεύουν στις λιγότερο επιθυμητές γωνιές του πλανήτη, και στόχος τους είναι να «αιχμαλωτίσουν» τη στιγμή, τα στοιχεία της ανθρωπότητας που οι περισσότεροι από εμάς δεν θέλουμε να δούμε. Έχοντας υπόψη αυτές τις σκληρές συνθήκες, η Leica κυκλοφόρησε πριν από μερικούς μήνες τη Q2 Monochrome Reporter. Η συλλεκτική αυτή έκδοση έχει για μεγαλύτερη προστασία και καλύτερη λαβή, με ένα πλεκτό περίβλημα από ενισχυμένο υφαντό Kevlar, καθώς και με μια επιπρόσθετη αντιχαρακτική βαφή του σώματος σε λαδί απόχρωση.

leika q2 camera

Less design, more resistant

Αυτή η μηχανή δεν έχει κατασκευαστεί μόνο για να είναι πιο σκληρή και πιο ανθεκτική σε κραδασμούς από τις υπόλοιπες κάμερες, αλλά έχει επίσης σχεδιαστεί για να είναι λιγότερο εντυπωσιακή από την τυπική Q2 σας. Η κόκκινη κουκκίδα Leica και τα χρωματιστά χαρακτικά έχουν παραλειφθεί από αυτήν την έκδοση, όχι μόνο για να συγκεντρώνεται πιο εύκολα ο φωτογράφος στη δουλειά του… Αλλά και για να είναι λιγότερο αναγνωρίσιμη ως πολυτελής κάμερα, σε κατάσταση εχθροπραξίας

Η ιστορία και η πορεία της Leica, κορυφαίας γερμανικής εταιρείας φωτογραφικών μηχανών, είναι μοναδική, και η εκτίμησή της στον κόσμο της επαγγελματικής, καλλιτεχνικής και ερασιτεχνικής φωτογραφίας παραμένει ακλόνητη. Και σήμερα, πλέον, στον κόσμο της αμιγώς ψηφιακής εικόνας, η Leica συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις και να είναι πρώτη στις προτιμήσεις των ειδικών και των συλλεκτών. Η πρωτοκαθεδρία της, ειδικά στη μαυρόασπρη (χαρακτηριστική της καλλιτεχνίας) φωτογραφία, είναι αδιαμφισβήτητη.

Με τη γνωστή αναγνωρίσιμη μινιμαλιστική σχεδίασή της, η «αγαπημένη» των φωτορεπόρτερ παραμένει πάντα κομψή. Και με την Kevlar προστατευτική της ύφανση, που με το χρόνο και την έκθεσή της στο ηλιακό φως το μαύρο Kevlar θα αλλοιωθεί, καταλήγοντας και αυτό σε μια λαδί απόχρωση, περνάει σε άλλο επίπεδο. Με αισθητήρα full frame 47 megapixel, η Leica Q2 αποτελεί μια μοναδική επιλογή.

camera leika q2

Με χαρακτηριστικά που εντυπωσιάζουν

Η Leica Q2 δίνει τη δυνατότητα στον φωτογράφο να επιτύχει απαράμιλλα αποτελέσματα με τον πιο προσιτό τρόπο. Θέτοντας το σημείο αναφοράς με έναν αισθητήρα που προσφέρει 95% περισσότερη ανάλυση από το προηγούμενο μοντέλο  της, σε συνδυασμό με τον ταχύτερο φακό στην κατηγορία της, ακριβή αυτόματη εστίαση και αξιόπιστη προστασία έναντι των στοιχείων, η Leica Q2 είναι βέβαιο ότι θα ξεπεράσει τις προσδοκίες και θα κυριαρχήσει σε ένα πλήθος καταστάσεων. Χάρη στην απλότητα λειτουργίας και τη μείωση σε μία μόνο εστιακή απόσταση, ο φωτογράφος απελευθερώνεται από περισπασμούς και είναι έτοιμος να εστιάσει στην ουσία, να «αιχμαλωτίσει» τη στιγμή και να γράψει ιστορία.

– νέο αισθητήρα με 47.3 MP (επιτρέπει το κροπάρισμα μέχρι τα 75mm)

– νέο OLED σκόπευτρο με 3,68 MP και αυξημένη μεγέθυνση

(0.76x)

– 4K video (3840 x 2160) στα 24/30 fps και C4K (4096 x 2160)στα 24 fps

– ανθεκτική στην σκόνη και στο spray water

– ενσωματωμένη σταθεροποίηση εικόνας (προαιρετική)

– σύνδεση με την εφαρμογή Leica FOTOS app  μέσω Bluetooth & WiFi

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα