Ένα από τα μεγαλύτερα πάθη όλων μας είναι η ανάγκη μας για μοσχομυριστό λαχταριστό ψωμί κάθε μέρα, από αυτά που τα πατάς και ακούγεται το χαρακτηριστικό κρακ της κόρας και αναδύεται η χαρακτηριστική μυρωδιά της ζύμης. Μπορεί ο φούρναρης της γειτονιάς μας να κάνει το καλύτερο ψωμί όλων, παρόλαυτα εμείς συγκεντρώσαμε τους πιο γρήγορα εξελισσόμενους φούρνους κοντά στην καρδιά της Αθήνας και σας τους συστήνουμε -ξανά-.
Πες αλεύρι, το ‘Αρτοποιείο Έξαρχος’ μας γυρεύει και μας φέρνει μέχρι την Καλλίπολη του Πειραιά για μια μυρωδάτη συνάντηση. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που εγκαταστάθηκε στον Πειραιά και άνοιξε τον φούρνο της το 1981. Περνώντας τα χρόνια η ποιότητα έμεινε ίδια καθώς η επιχείρηση εξελισσόταν, γι’αυτό και έγινε σημείο συνάντησης του Πειραιά. Το μεράκι και η αγάπη τους για το ψωμί τους έμαθε να φτιάχνουν 10 διαφορετικά είδη ψωμιών, παραδοσιακά με προζύμι , τυρόψωμο, ψωμιά με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και με λιγότερο αλάτι. Στα must του φούρνου η τυρόπιτα τους και τα χειροποίητα γλυκά καθώς έχουν και πολύ μεγάλη ποικιλία σε νηστίσιμα γλυκά και βουτήματα.
Αρτοποιείο Έξαρχος, Φιλ.Εταιρίας 29, Πειραιάς, τηλ. 2104512358
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kora Bakery (@korabakery)
Πολύ κοντά στο πολύβουο κέντρο του Κολωνακίου συναντάμε το ‘Kora Bakery’, το μοντέρνο αρτοποιείο – βιενουαζερί. Ένας ξεχωριστός φούρνος με μετρημένα προϊόντα, συγκεκριμένους τύπους ψωμιών και χιλιοδουλεμένες συνταγές. Με μόνο τρία είδη ψωμιού σικάλεως, σταρένιο και σοκολάτας, το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό οπότε και είναι μια καλή επιλογή για τις πρώτες πρωινές ώρες, δίνει ένα σαφή προσανατολισμό για το που θα φάμε το πιο.. ψαγμένο ψωμί. Διάσημη βιενουαζερί με την αξία της, με τις εξαιρετικές σφολιάτες τους φτιαγμένες με γαλλικό βούτυρο και πρώτης ποιότητας πρώτες ύλες, τα κρουασάν βουτύρου και σοκολάτας κάνουν τη διαφορά. Η επιχείρηση επίσης μας δείχνει τον πιο αυτονόητο και εξαιρετικό πια τρόπο βοήθειας στους συνανθρώπους μας και δίνει μέρος των εσόδων της σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.
Kora Bakery, Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι, τηλ: 210 3627855
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Τρομερό Παιδί (@tromeropaidi)
Το ‘Τρομερό Παιδί’ στα Ιλίσια έκανε τη διαφορά στην ιστορία των φούρνων της Αθήνας. Σε μια μονοκατοικία του 1926 φουρνίζεται ψωμί από ελληνικά σιτηρά, προζυμένιο και χωρίς κανένα πρόσθετο αφού μιλάμε για πέμπτης γενιάς μυλωνάδες. Το διάσημο ομώνυμο ψωμί του ‘ Τρομερό Παιδί’ αξίζει τη δοκιμή σας μιας και είναι ένα καρβέλι των 700 γραμμαρίων από 100% αλεύρι σίκαλης. Κρουασάν, γλυκά, αλμυρές λιχουδιές και τάρτες είναι άξια αναφοράς, με την τάρτα λεμόνι να είναι από μόνη της λόγος επίσκεψης.
Τρομερό Παιδί, Παπαδιαμαντοπούλου 30, Ιλίσια, τηλ: 210 7777537
Στο Παγκράτι φτιάχνεται το πιο απλό και γευστικό ψωμί με τα πιο αγνά υλικά. Στην ‘Πνύκα’ πιστεύουν ότι το σωστό ψωμί θέλει μόνο νερό, ελάχιστο αλάτι και το κατάλληλο αλεύρι. Το χαρακτηριστικό ψωμί τους με το όνομα Πνύκα έχει βαθιά νοστιμιά και φτιάχνεται με φαγόπυρο και προζύμι, καθώς και το ψωμί με αλεύρι πετρόμυλου και βότανα είναι κάτι μοναδικό. Η μυστική τους συνταγή για την τυρόπιτα την κάνει ακαταμάχητη και έχει ακόμη όλων των ειδών τα αλμυρά και γλυκά που μπορεί να ζητήσει κανείς, όλα στην καλύτερη ποιότητα και γεύση.
Πνύκα, Πρατίνου 13, Παγκράτι, 2107251941, Παγκράτι, Πετράκη 24, Σύνταγμα, Τοσίτσα 36, Εξάρχεια, τηλ. 2103812817, Σύνταγμα, Πετράκη 24, τηλ. 2103245162