fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Η τεκίλα CAZADORES θα σε ταξιδέψει απευθείας στο Μεξικό

Η τεκίλα CAZADORES θα σε ταξιδέψει απευθείας στο Μεξικό

Αν κάτσουμε και το σκεφτούμε, η τεκίλα έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αποκτήσει μεγαλύτερη φήμη από την χώρα που την έφτιαξε και την παράγει αποκλειστικά. Για αρκετά χρόνια το Μεξικό ήταν συνυφασμένο με την τεκίλα και η τεκίλα συνδεδεμένη με το Μεξικό. Αυτό όμως έχει αλλάξει και πια όταν μιλάμε για τεκίλα, μπορεί το μυαλό μας να πάει στην εξωτική και τεράστια χώρα αλλά παράλληλα μας φέρνει στο μυαλό γεύσεις αυθεντικές, μοναδικές, μεστές και πάνω από όλα γεύσεις που δεν τις βρίσκεις πουθενά αλλού.

Η τεκίλα CAZADORES θα σε ταξιδέψει απευθείας στο Μεξικό - FlagInLife Τόσο ξεκάθαρα όσο η τεκίλα CAZADORES λίγες το καταφέρνουν και δεν ξέρω αν για αυτό φταίνε οι άνθρωποι πίσω από αυτήν, η ιστορία της ή κάτι άλλο. Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι και μεγάλη ιστορία έχει, και ότι πριν από λίγες μέρες γνωρίσαμε έναν από τους ανθρώπους πίσω από την CAZADORES.

Η τεκίλα CAZADORES θα σε ταξιδέψει απευθείας στο Μεξικό - FlagInLife Την περασμένη Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, στο bar restaurant TEKILA, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την αυθεντική γεύση του Μεξικού, την tequila CAZADORES, μέσα από τη συναρπαστική παρουσίαση του Manny Hinojosa (Μάνι Ινοχόσα), Global Brand Ambassador, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα με αφορμή το Athens Bar Show.

Η τεκίλα CAZADORES θα σε ταξιδέψει απευθείας στο Μεξικό - FlagInLife

Ο Μάνι μας μίλησε για την παραγωγή, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του terroir όπου καλλιεργείται η μπλε αγαύη αλλά και για το μοναδικό της γευστικό προφίλ τόσο της anejo όσο και της reposado. Με ένα ποτήρι στο χέρι μας τσίγκλησε για να ανακαλύψουμε όλα αυτά που κάνουν την CAZADORES μοναδική. Αμέσως μετά κάθισε στα τραπέζια μαζί μας και είχαμε την ευκαιρία να δούμε πως συμπεριφέρεται μια από τις πιο παλιές τεκίλες στα κλασικά tequila cocktails (Paloma, Margarita & Cantarito). Τα cocktails συνόδευσαν λαχταριστά πιάτα της μεξικάνικης κουζίνας, tacos, chili con carne και quesadillas, με αποτέλεσμα η συζήτηση γύρω από την τεκίλα να συνεχιστεί για αρκετά ακόμα.

Πως όμως ξεκίνησε η τεκίλα CAZADORES;

Όταν πιάνεις ένα μπουκάλι CAZADORES θα δεις ότι ένα ελάφι ξεχωρίζει. Αυτό είναι το σήμα της γιατί κάθε τόσο μπορείτε να βρείτε ένα μεγαλοπρεπές ελάφι να περιφέρεται στα χωράφια της μπλε αγαύης στην ορεινή πόλη Arandas στο Jalisco του Μεξικού.

Η τεκίλα CAZADORES θα σε ταξιδέψει απευθείας στο Μεξικό - FlagInLife

Το 1922, ένας ντόπιος αγρότης, ο Don Jose Maria Bañuelos, επέλεξε το ελάφι, ένα σύμβολο για τα υψίπεδα του Jalisco, ως το τέλειο έμβλημα για τη νέα συνταγή του για μια απαλή, αλλά γευστική τεκίλα υψηλής ποιότητας, ανώτερη από το παραδοσιακό pulque που έπιναν τότε στις τοπικές καντίνες. Ονόμασε την τεκίλα του «CAZADORES», δηλαδή «Οι κυνηγοί», μετά από τόσα χρόνια που πέρασε προσπαθώντας να βρει την τέλεια συνταγή για να μοιραστεί με την οικογένεια και τους φίλους του.

Το σπίτι της CAZADORES

Από αυτή τη συνταγή γεννήθηκε μια κοινότητα -ένα οικοσύστημα που τροφοδοτεί την πόλη Arandas, βαθιά στα υψίπεδα του Jalisco. Από τους jimadores στο χωράφι μέχρι τις taquerias που ταΐζουν τους ντόπιους εργάτες μετά από μια κουραστική μέρα στα χωράφια, όλοι οι άνθρωποι στο Los Altos παίζουν πολύτιμο ρόλο δημιουργώντας την τεκίλα με την υψηλότερη ποιότητα στον κόσμο, από 100% αγαύη.

Η διαδικασία παραγωγής

Η τεκίλα CAZADORES θα σε ταξιδέψει απευθείας στο Μεξικό - FlagInLife Με πρώτη ύλη 100% μπλε αγαύη, η tequila CAZADORES απαιτεί μια διαδικασία παραγωγής επτά βημάτων, πλήρως βιώσιμη και με μηδενικά απόβλητα, συμπεριλαμβανομένης της διπλής απόσταξης, της διπλής ζύμωσης και της προσεκτικής διαδικασίας ωρίμανσης, υπό την άγρυπνη επίβλεψη του Maestro Tequilero. Και ενώ παραμένει πιστή στη πρωτότυπη συνταγή από το 1922, η σημερινή διαδικασία παραγωγής έχει εξελιχθεί ώστε να αντανακλά την αυξανόμενη ζήτηση για την tequila CAZADORES και τις προσπάθειες για την διασφάλιση μιας απόλυτα βιώσιμης λειτουργίας.

Ακολουθήστε το flaginlife.gr στο Google News για να λάβετε τις τελευταίες ειδήσεις, κριτικές και συμβουλές για το ποτό, τη διασκέδαση, το φαγητό και τα ταξίδια.

Περισσότερα