Αν κάτσουμε και το σκεφτούμε, η τεκίλα έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αποκτήσει μεγαλύτερη φήμη από την χώρα που την έφτιαξε και την παράγει αποκλειστικά. Για αρκετά χρόνια το Μεξικό ήταν συνυφασμένο με την τεκίλα και η τεκίλα συνδεδεμένη με το Μεξικό. Αυτό όμως έχει αλλάξει και πια όταν μιλάμε για τεκίλα, μπορεί το μυαλό μας να πάει στην εξωτική και τεράστια χώρα αλλά παράλληλα μας φέρνει στο μυαλό γεύσεις αυθεντικές, μοναδικές, μεστές και πάνω από όλα γεύσεις που δεν τις βρίσκεις πουθενά αλλού.
Ο Μάνι μας μίλησε για την παραγωγή, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του terroir όπου καλλιεργείται η μπλε αγαύη αλλά και για το μοναδικό της γευστικό προφίλ τόσο της anejo όσο και της reposado. Με ένα ποτήρι στο χέρι μας τσίγκλησε για να ανακαλύψουμε όλα αυτά που κάνουν την CAZADORES μοναδική. Αμέσως μετά κάθισε στα τραπέζια μαζί μας και είχαμε την ευκαιρία να δούμε πως συμπεριφέρεται μια από τις πιο παλιές τεκίλες στα κλασικά tequila cocktails (Paloma, Margarita & Cantarito). Τα cocktails συνόδευσαν λαχταριστά πιάτα της μεξικάνικης κουζίνας, tacos, chili con carne και quesadillas, με αποτέλεσμα η συζήτηση γύρω από την τεκίλα να συνεχιστεί για αρκετά ακόμα.
Πως όμως ξεκίνησε η τεκίλα CAZADORES;
Όταν πιάνεις ένα μπουκάλι CAZADORES θα δεις ότι ένα ελάφι ξεχωρίζει. Αυτό είναι το σήμα της γιατί κάθε τόσο μπορείτε να βρείτε ένα μεγαλοπρεπές ελάφι να περιφέρεται στα χωράφια της μπλε αγαύης στην ορεινή πόλη Arandas στο Jalisco του Μεξικού.
Το 1922, ένας ντόπιος αγρότης, ο Don Jose Maria Bañuelos, επέλεξε το ελάφι, ένα σύμβολο για τα υψίπεδα του Jalisco, ως το τέλειο έμβλημα για τη νέα συνταγή του για μια απαλή, αλλά γευστική τεκίλα υψηλής ποιότητας, ανώτερη από το παραδοσιακό pulque που έπιναν τότε στις τοπικές καντίνες. Ονόμασε την τεκίλα του «CAZADORES», δηλαδή «Οι κυνηγοί», μετά από τόσα χρόνια που πέρασε προσπαθώντας να βρει την τέλεια συνταγή για να μοιραστεί με την οικογένεια και τους φίλους του.
Το σπίτι της CAZADORES
Από αυτή τη συνταγή γεννήθηκε μια κοινότητα -ένα οικοσύστημα που τροφοδοτεί την πόλη Arandas, βαθιά στα υψίπεδα του Jalisco. Από τους jimadores στο χωράφι μέχρι τις taquerias που ταΐζουν τους ντόπιους εργάτες μετά από μια κουραστική μέρα στα χωράφια, όλοι οι άνθρωποι στο Los Altos παίζουν πολύτιμο ρόλο δημιουργώντας την τεκίλα με την υψηλότερη ποιότητα στον κόσμο, από 100% αγαύη.
Η διαδικασία παραγωγής