fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
4 προτάσεις για ποτό στην ολοζώντανη bar σκηνή του Βόλου
bar σκηνή του Βόλου

4 προτάσεις για ποτό στην ολοζώντανη bar σκηνή του Βόλου

Η bar σκηνή του Βόλου, παρά τις πληγές από τις επαναλαμβανόμενες φυσικές καταστροφές, βρίσκεται σε μια διαρκή δημιουργική αναζήτηση, προσφέροντας ένα εντυπωσιακά υψηλό επίπεδο. Ακολουθούν μερικά bars που κρατούν τα ηνία.

 

Συνομιλώντας με ανθρώπους από την bar σκηνή του Βόλου αλλά και κατοίκους της πόλης, μια ρωμαϊκή ρήση μου ήρθε στο νου. «Utere, non numera», δηλ. χρησιμοποίησε τον χρόνο, μην τον μετράς. Σε μία πόλη λοιπόν που χτυπήθηκε πρόσφατα από τις φυσικές καταστροφές, με το πέρας του χρόνου η ροή των πραγμάτων επέστρεψε στην «κανονικότητα», με τις όποιες αλλαγές στην καθημερινότητα των κατοίκων της. Για να περάσω στην ουσία, η bar σκηνή του Βόλου, εδώ και πολλά χρόνια παρουσιάζει μια αξιοπρόσεκτη σταθερότητα υψηλού επιπέδου. Αυτό μου επιβεβαιώθηκε και στην πρόσφατή μου επίσκεψη στο πλαίσιο των επερχόμενων Flag Bar Awards 2024. Ας δούμε λοιπόν ποια bar είναι οι κυριότεροι εκφραστές μιας fine drinking φιλοσοφίας που καλύπτει ολόκληρη την Θεσσαλία.

 

Red Nose Bar

 

Το δημιούργημα του Γιάννη Κίτσιου, πήρε το όνομά του από το βιβλίο συνταγών του Ernest Hemingway “So Red the Nose or breath in the Afternoon”. Στα ράφια της βιβλιοθήκης του Red Nose Bar μάλιστα, θα δείτε και το εν λόγω βιβλίο, σε μια σπάνια έκδοση του 1930 που ήρθε στα χέρια του ιδιοκτήτη μετά από μεγάλη ερεύνα. Αυτό το ζεστό cocktail bar, φιλοξενείται σε μια παλιά μονοκατοικία στον πεζόδρομο της Δαλεζίου, στην νεότευκτη πιάτσα της Τάκη Οικονομάκη.

Red Nose Bar Βόλος cocktail

Στο εσωτερικό με τους γυμνούς τοίχους, μια πολύ όμορφη ρετρό ξύλινη ραφιέρα-προθήκη, δεσπόζει στην πλάτη του μπαρ. Από τον ομότιτλο κατάλογο, παρελαύνουν περί τις 40 κλασικές και signature δημιουργίες, σε μια πολυσέλιδη λίστα με μια εκτενή αναφορά στην πλούσια συλλογή αποσταγμάτων του Red Nose. Highlight του καταλόγου, το cocktail “The Voice of Bugle Ann”, πιστή μεταφορά από το βιβλίο του Hemingway.
Διευθ: Δον Δαλεζίου Ιωάννη 8 / Τηλ: 24210 38870 / Ωράριο: καθημ. 09:00-03:00

 

Grooove Bar

 

Σημείο αναφοράς για ολόκληρο τον Βόλο. Το Grooove Bar, άνοιξε δρόμους και εκπαίδευσε τους Βολιώτες στην τέχνη του cocktail. Δημιούργημα του βραβευμένου bartender Θανάση Kουζιώκα, εδώ και 18 χρόνια καινοτομεί εμπλουτίζοντας κάθε χρόνο τον κατάλογό του με νέες αλκοολικές δημιουργίες, με έντονο χαρακτήρα και σύγχρονες τεχνικές.

Grooove Bar Βόλος cocktail

Δεν αποχωρίζεται όμως και τις αγαπημένες στους θαμώνες του, διαχρονικές συνθέσεις. Best seller του Grooove, παραμένει εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, το “Gin & Young”. Κατορθώνει δε, να παραμένει εντυπωσιακά νέο, συνδυάζοντας London Dry Gin, μπαχαρικά, λεμόνι, ανθικούς τόνους και εξωτικά φρούτα. Από την άλλη, η συλλογή από 500 ετικέτες, με μερικά σπάνια διαμάντια ανάμεσά τους, πραγματικά εντυπωσιάζει.
Διευθ: Δημάρχου Κονταράτου 4 / Τηλ: 24120 33032 / Ωράριο: καθημ. 09:00-03:00

 

Grappa Vino & Aperitivo Bar

 

Ένα wine bar με μια αξιοζήλευτη συλλογή ετικετών από ολόκληρο τον κόσμο, ένα cocktail bar υψηλού επιπέδου, αλλά και ένα fusion εστιατόριο με ασιατικό χαρακτήρα και παράλληλα μια Pizzeria artigianale. Αυτό είναι το Grappa Vino & Aperitivo Bar. Το πλέον πολυσυλλεκτικό bar στο κέντρο του Βόλου, με ιστορία από το 2001 και δημιούργημα του πολυταξιδευτή Θανάση Γαργαρέτα.

Grappa Vino Βόλος cocktail

 

Μαζί με τον γιό του Γιώργο και μια μεγάλη ομάδα συνεργατών, συνεχίζουν την παράδοση της πολυεπίπεδης φιλοξενίας παρουσιάζοντας το “sushitto”, το καινούριο sushi corner, αλλά και το “+aesthesia”, ένα lab project αφιερωμένο στην επιστημονική έρευνα, στο οποίο ηγείται ο Χρήστος Αλεξάκης σε συνεργασία με καταξιωμένους σεφ, mixologists και τεχνολόγους τροφίμων. Παράλληλα, βρίσκονται πίσω από τη δημιουργία και πώληση των διαρκώς αυξανόμενων σε παγκόσμιο επίπεδο, ready 2 drink, canned cocktails. Τα τέσσερα πρώτα, δυο canned Negronis, και 2 G’n’T με τροπικό και μεσογειακό χαρακτήρα, είναι ήδη έτοιμα προς διάθεση.
Διευθ: Δημάρχου Κονταράτου 1 / Τηλ: 24210 30370 / Ωράριο: καθημ. 09:00-03:00

 

Cube Cocktail Bar

 

H προσθήκη της ταλαντούχας barwoman, Ελευθερίας Φλωροσιώτη στην ιδιοκτησιακή ομάδα του Cube Cocktail Bar, ανεβάζει το δημιουργικό προφίλ αυτού του δραστήριου bar, στην πολύβουη γωνία της Κουμουνδούρου, στην καρδιά του Βολωνακίου (έτσι προσφωνούν οι Βολιώτες τον πιο κεντρικό τους πεζόδρομο).

Cube Cocktail Bar Βόλος cocktail

Ζωντανό, νεανικό, με δυνατά ντεσιμπέλ και χορευτικούς ρυθμούς, σε αυτό το μικρό μπαρ με την ενημερωμένη κάβα και την urban αισθητική, οι πειραματισμοί της Ελευθερίας οδηγούν σε αναπάντεχα αποτελέσματα, οπως το “Cangrejo”. Tequila blanco, εσπεριδοειδή, μοσχολέμονο και γκρέιπφρουτ, συνδυάζονται με μια πούδρα από καβούρι, σ’ έναν απρόσμενο και ενδιαφέροντα συνδυασμό.
Διευθ: Κουμουνδούρου 37 / Τηλ: 24210 343331 / Ωράριο: καθημ. 09:00-03:00

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα