fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
«Η Αυλή των θαυμάτων – Το μιούζικαλ» επιστρέφει στο θέατρο Παλλάς
maskes

«Η Αυλή των θαυμάτων – Το μιούζικαλ» επιστρέφει στο θέατρο Παλλάς

Το απόλυτο θεατρικό talk of the town της περσινής σεζόν με την υπογραφή του Χρήστου Σουγάρη και του Στέφανου Κορκολή, λόγω της μεγάλης ζήτησης επιστρέφει και μεταφέρεται στο Θέατρο Παλλάς. Στη σκηνή θα δούμε ένα all-star σύνολο πρωταγωνιστών (Γιώργος Γάλλος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ρούλα Πατεράκη, Κατερίνα Παπουτσάκη, Φιλαρέτη Κομνηνού, Δημήτρης Πιατάς, Μάνος Βακούσης, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Ειρήνη Καράγιαννη) ενώ πίσω από την παράσταση βρίσκεται ένα εξίσου σπουδαίο επιτελείο συνεργατών.

«Η Αυλή των θαυμάτων - Το μιούζικαλ» επιστρέφει στο θέατρο Παλλάς - FlagInLife

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το έργο η  «Η Αυλή των θαυμάτων – Το μιούζικαλ» μόνο για 10 παραστάσεις:  ο πολιτιστικός οργανισμός Λυκόφως σε συνεργασία με τις Θεατρικές Σκηνές μετά τις soldout παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την θερμή ανταπόκριση κοινού και κριτικώνπαρουσιάζουν ξανά αυτό σπουδαίο θεατρικό εγχείρημα, από τις 9 έως τις 20 Νοεμβρίου, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Ο βραβευμένος με  τη διάκριση «Κάρολος Κουν» σκηνοθέτης, Χρήστος Σουγάρης, και ο διεθνώς καταξιωμένος σολίστ και συνθέτης Στέφανος Κορκολής (ο οποίος θα παίζει πιάνο και επί σκηνής), υπογράφουν μια ιδιαίτερη εκδοχή του πιο εμβληματικού έργου του νεοελληνικού θεάτρου, της «Αυλής των θαυμάτων», σε μορφή μιούζικαλ, με τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο στους στίχους, τη Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου στη δραματουργία και τον Φωκά Ευαγγελινό στις χορογραφίες. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Ελένη Μανωλοπούλου, τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου, ενώ τη διεύθυνση της δεκαμελούς ορχήστρας έχει ο Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Η Αυλή των θαυμάτων του Ιάκωβου Καμπανέλη είναι ένας ύμνος στην αέναη προσπάθεια του Έλληνα να ξεπεράσει τα στενά γεωγραφικά πλαίσια, να αποτινάξει τη διαρκή φτώχεια, να αντιμετωπίσει την έλλειψη σταθερότητας και να ριζώσει σε ένα τόπο όπου μπορεί να ευημερήσει. Η υψηλή ηθογραφία των χαρακτήρων του έργουπου εκτυλίσσεται σε μια αυλή του Βύρωνα (κατεξοχήν συνοικία φιλοξενίας προσφύγων) και των παθών τους βασίζεται στην έλλειψη σταθερότητας και σιγουριάς, που χαρακτηρίζει τη ζωή μας, η οποία αρχίζει από το αλλοπρόσαλλο κλίμα μας, τη «στρατηγική» γεωγραφική μας θέση, τη φτώχεια του τόπου μας και τελειώνει στην ιδιωτική μας οικονομία. Όλα στην Ελλάδα ανεβοκατεβαίνουν πολύ εύκολα, κυλούν, φεύγουν – και η πιο συχνή λαχτάρα μας είναι να στεριώσουμε κάπου, να σιγουρέψουμε ότι από εδώ και πέρα «όλα θα πάνε καλά». Πρωταγωνιστές ογερο-Ιορδάνης με τη γυναίκα του και τα παιδιά του, η κυρά Αννετώ, χήρα με κόρη παντρεμένη στην Αγγλία, ο  Στέλιος και η σύζυγός του Όλγα γεννημένη στην προεπαναστατική Ρωσία, η Βούλα κι ο Μπάμπης, ένα αντρόγυνο με πολλές εντάσεις, η Μαρία, γυναίκα ναυτικού που βασανίζεται από μοναξιά, η  Ντόρα, μια νέα γυναίκα ανύπαντρη η οποία δεν ξέρει τι θα πει μοναξιά και ο Στράτος, ο  υδραυλικός στο επάγγελμα που ξεσηκώνει αισθηματικές θύελλες.

«Η Αυλή των θαυμάτων - Το μιούζικαλ» επιστρέφει στο θέατρο Παλλάς - FlagInLife

Το συγκεκριμένο έργο, ένα από τα σημαντικότερα της μεταπολεμικής ελληνικής δραματουργίας,  το οποίο σκιαγραφεί σε βάθος την ελληνική κατάσταση και ψυχή,συνθέτει με τον πιο ανθρώπινο τρόπο μια μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας του 1957, η οποία δεν απέχει πολύ από τη σημερινή και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Τέχνης την ίδια χρονιά  σε σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν, με σκηνικά του Γιάννη Τσαρούχη και μουσική του μαγικού Μάνου Χατζιδάκι. Εκείνη την περίοδο ο  συγγραφέας έγραψε για το έργο του «Αν με ρωτούσε κανείς τί θα ήθελα, σαν συγγραφέας, θα του απαντούσα “Να γράψω έργα με όσο το δυνατόν γνησιότερη την προέλευσή τους από τον τόπο μας”. Κι αν με ξαναρωτούσαν ποια είναι η φιλοδοξία μου στο θέατρο, θα’λεγα πως θα ήθελα, με μια σειρά από θεατρικά έργα, ν’ανακαλύψω τον Έλληνα σαν σύγχρονο άνθρωπο. Θέλω να πω, να ανακαλύψω τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων του τόπου μου και του καιρού μου, μέσα από την πρόσκαιρη έκφραση της σχέσης τους με τη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα.

Η “Αυλή των Θαυμάτων” βασίζεται στην έλλειψη σταθερότητας και σιγουριάς, που χαρακτηρίζει τη ζωή του Έλληνα. Η αστάθεια αυτή, όσο γνώριμη σε όλους μας, αρχίζει από το αλλοπρόσαλλο κλίμα μας, τη “στρατηγική” γεωγραφική μας θέση, τη φτώχεια του τόπου μας, και τελειώνει στην ιδιωτική μας οικονομία. Όλα στην Ελλάδα ανεβοκατεβαίνουν πολύ εύκολα, κυλούν, φεύγουν, κι η συνηθισμένη λαχτάρα του Ρωμιού είναι να στεριώσει κάπου, να σιγουρέψει κάτι». Η Αυλή των θαυμάτων, όμως έκανε και διεθνή καριέρα καθώς το 1961 μεταφράστηκε στα αγγλικά κι ανέβηκε στο WorkshopTheatre του Λονδίνου.

korkolis

Προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας στο https://www.viva.gr/tickets/theater/i-ayli-ton-thaumaton-to-miouzikal

«Η Αυλή των θαυμάτων – Το μιούζικαλ» για  10 μόνο παραστάσεις

9 – 20 Νοεμβρίου 2022 Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 3-5

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα