fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Γιάννης Χαντακής – Νέα Διαγώνιος: Ταλέντο και παράδοση στη γεύση
Γιάννης Χαντακής

Γιάννης Χαντακής – Νέα Διαγώνιος: Ταλέντο και παράδοση στη γεύση

Ο Γιάννης Χαντακής, νεότερο μέλος μιας οικογένειας με παράδοση στην εστίαση, ακολουθεί τα οικογενειακά βήματα, έχοντας όμως όλα τα ατού για να ανοίξει τα φτερά του και να χαράξει νέους δρόμους.

 

Αν και η Νέα Διαγώνιος είναι ένα ιδιαίτερο γνωστό μαγαζί στη Θεσσαλονίκη, η πρώτη μου επαφή με το εστιατόριο έγινε μόλις πριν ένα μήνα. Και ομολογώ ότι αφενός, βρίσκεται σε μια εξαιρετική τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα, που την κάνει ιδανικό προορισμό για το καλοκαίρι (με μια προσεγμένη σάλα για τις πιο κρύες μέρες του χρόνου), και αφετέρου ότι η σύνθεση του μενού -με έμφαση μάλιστα στο κρέας- και τα πιάτα που δοκίμασα, δηλώνουν περίτρανα ότι ο Γιάννης Χαντακής είναι ένας σεφ με ταλέντο. Παρότι θα μιλήσω αναλυτικά στο άμεσο μέλλον για το γευστικό προφίλ των πιάτων, αυτή τη φορά είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον σεφ και να του θέσω μερικές ερωτήσεις.

O chef Γιάννης Χαντακής
O chef Γιάννης Χαντακής.

Δ.Κ: Όπως δείχνουν τα πιάτα που δοκιμάσαμε, είστε ένας νεαρός και ανερχόμενος σεφ. Τι ήταν αυτό που σας έκανε να ασχοληθείτε με την εστίαση και ποια ήταν μέχρι σήμερα η πορεία σας;

Γ.Χ: Με την εστίαση ασχολήθηκα από το 2008 λόγω της οικογενειακής επιχείρησης μας. Στόχος ήταν να την εξελίξω και να την δώσω έναν νέο αέρα. Από την αρχή τα πράγματα πήγαν πολύ καλά, μιας και η Νέα Διαγώνιος ήταν το πρώτο εστιατόριο που μέσα σε έξι μήνες λειτουργίας βραβεύτηκε με το βραβείο Gourmet της Ελευθεροτυπίας. Ακολούθησαν αρκετές διακρίσεις τόσο προσωπικές όσο και για το εστιατόριο.

Γιάννης Χαντακής - Νέα Διαγώνιος: Ταλέντο και παράδοση στη γεύση - FlagInLife

Δ.Κ: Τι είναι αυτό που παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε δίπλα στη θάλασσα, σας έκανε να δώσετε έμφαση στο κρέας;

Γ.Χ: Όπως ανέφερα και παραπάνω, αναλαμβάνοντας την οικογενειακή επιχείρηση δεν μπορούσα να ξεφύγω από τα πιάτα που ήταν σήμα κατατεθέν του εστιατορίου που είχαμε.

Γιάννης Χαντακής - Νέα Διαγώνιος: Ταλέντο και παράδοση στη γεύση - FlagInLifeΔ.Κ: Έχοντας ήδη μια πρώτη εικόνα για το ταλέντο σας και τις δυνατότητές σας σε μια πιο σύνθετη και ελκυστική κουζίνα, πείτε μου γιατί ασχολείσαι τόσο πολύ με πιάτα κρέατος τα οποία δεν απαιτούν ιδιαίτερο ταλέντο αλλά απλά χρειάζονται ένα καλό ψήστη και φυσικά καλή ποιότητα κρέατος;

Γ.Χ: Αρχικός μας στόχος, ήταν να αναδείξουμε την ποιότητα των προϊόντων μας. Στο μενού μας υπάρχουν τόσο ορεκτικά όσο και κυρίως πιάτα, που έχουν πιο σύγχρονες πινελιές και τεχνικές που ακολουθούν την παγκόσμια γαστρονομία.

Γιάννης Χαντακής - Νέα Διαγώνιος: Ταλέντο και παράδοση στη γεύση - FlagInLifeΔ.Κ: Προς ποια κατεύθυνση κουζίνας και γεύσεων πρέπει να κινηθεί η εστίαση στη Θεσσαλονίκη;

Γ.Χ: Η θεσσαλονικιώτικη κουζίνα έχει επηρεαστεί από πολλούς πολιτισμούς. Γι’ αυτό πρέπει να αναδείξει τα πιάτα που την χαρακτηρίζουν, όσο απλά και εάν φαίνονται στους νέους σεφ.

Δ.Κ: Στη Νέα Διαγώνιο σκοπεύετε να κρατήσετε την ίδια φιλοσοφία στο μενού που προτείνετε σήμερα ή να αλλάξετε κατεύθυνση και αν ναι ποια θα είναι αυτή;

Γ.Χ: Ανά τακτά χρονικά διάστημα το μενού μας αλλάζει. Γίνονται νέες προσθήκες και κάποια πιάτα εξελίσσονται. Αυτήν την στιγμή επεξεργάζομαι στο μυαλό μήπως γίνουν κάποιες μεγάλες αλλαγές στο μενού μας, με προσθήκη κάποιων πιάτων με ψάρι.

Γιάννης Χαντακής - Νέα Διαγώνιος: Ταλέντο και παράδοση στη γεύση - FlagInLife

Δ.Κ: Ποια είναι τα κύρια στοιχεία που κάνουν ένα καταναλωτή να επιλέξει ένα εστιατόριο;

Γ.Χ: Οι καταναλωτές επιλέγουν ένα εστιατόριο βάσει πολλών παραγόντων. Σίγουρα πρωταρχικό λόγω έχει ποιότητα της πρώτης ύλης, αλλά και η παρουσίαση των πιάτων. Η ατμόσφαιρα και η τοποθεσία παίζουν και αυτά μεγάλο ρόλο, αλλά και φυσικά οι συστάσεις που έχει ένα εστιατόριο επηρεάζουν την επιλογή του.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα