fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Gelsomino Hotel, το εμβληματικό στολίδι ενός σπουδαίου τουριστικού προορισμού
gelsomino

@albergogelsominokos

Gelsomino Hotel, το εμβληματικό στολίδι ενός σπουδαίου τουριστικού προορισμού

Αυτό το ξενοδοχείο το θυμάμαι από την εποχή της δεκαετίας του 60 τα ένα, δύο καλοκαίρια που πέρασα τις διακοπές μου στην Κω. Έχω ακόμα στη μνήμη μου την εικόνα της πρωτεύουσας του νησιού καθώς το πλοίο πλησίαζε και στην εικόνα δέσποζε η εμβληματική (κυριολεκτικά) φιγούρα του ιταλικής αρχιτεκτονικής έμπνευσης κτηρίου. Τότε λεγόταν ΑΚΤΑΙΟ, ήταν το καλό ξενοδοχείο στην Κω, ακριβό για το δικό μας φοιτητικό βαλάντιο. Αν θυμάμαι καλά μόνο μια φορά κάθισα στο cafeτου ισογείου για να προσφέρω στον εαυτό μου ένα φτηνό κάτι τι. Από τότε πέρασαν χρόνια, το εμβληματικό κτήριο άλλαξε κάποια στιγμή χρήση και πέρασε κατά καιρούς στιγμές εγκατάλειψης για να ξαναγεννηθεί, μεταφορικά, από τις στάχτες του και να μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο μικρό palace που δεν τα συναντάμε παρά μόνο σε μεγάλα αστικά κέντρα και σε superκοσμικά θέρετρα.

Το κτήριο σχεδιάστηκε κατά τη διάρκεια της Ιταλικής κατοχής (το 1927) από τον αρχιτέκτονα Rodolfo Petracco και ονομάστηκε αρχικά Gelsomino από τα γιασεμιά που υπήρχαν σε παρακείμενο χώρο. Όταν πριν από τρία περίπου χρόνια το Hotel Group EPIC ανέλαβε το κτήριο, το ΑΚΤΑΙΟ ξαναέγινε GELSOMINO και το μέχρι πρόσφατα εγκαταλελειμμένο κτήριο χάρη σε μια εξαιρετικά ποιοτική ανακαίνιση ανέκτησε το μοναδικό αρχοντικό χαρακτήρα του και παραδόθηκε στους λίγους τυχερούς επισκέπτες του νησιού (το Gelsominο έχει 6 junior και 2 executive σουίτες μόνο). Το πρόβλημα που συνήθως υπάρχει αν θέλει κάποιος να ζήσει όμορφες  στιγμές σε αυτό το μοναδικό αρχοντικό περιβάλλον είναι ότι  πρέπει να έχει σχεδιάσει το ταξίδι του αρκετό καιρό πριν. Τα δωμάτια είναι ευρύχωρα και θα έλεγα ασυνήθιστης κομψότητας για ένα μικρό νησί όπως η Κως με το κλασσικό και το σύγχρονο σε απόλυτη αρμονία. Το ίδιο ισχύει και για τους κοινόχρηστους χώρους, στο εσωτερικό σαλόνι του ισογείου στην βεράντα με τα πλακάκια εποχής και της αποικιακής αντίληψης νύξεις. Ανάλογος είναι και ο χώρος κοντά στην παραλία που κάνει ένα επιτυχημένο σύγχρονης αντίληψης contrast. Ίσως σε κάποιους να φαίνεται κουραστική αυτή η σχετικά λεπτομερής περιγραφή αλλά, πιστέψτε με, το Gelsomino είναι place to be.

Ένα ξενοδοχείο σαν αυτό, όπως είναι εύκολα αντιληπτό, πρέπει να στέκεται στο ίδιο υψηλό επίπεδο και σε ότι αφορά τις prestations που προσφέρει. Και φυσικά δεν θα σταθώ ούτε στο bar, ούτε στο πρωϊνό, ούτε στο room service. Σε αυτά το Gelsomino κερδίζει το στοίχημα χωρίς δυσκολία. Το σημαντικό όμως είναι ότι κερδίζει το στοίχημα και στο εστιατόριο του.Ο Executive και βραβευμένος με αστέρι michelin σεφ Παύλος Κυριάκης και ο head chef Χρήστος Χίτος προτείνουν ένα αξιοπρόσεκτο γευστικά μενού. Λίγο περισσότερο σύνθετο από ότι μπορεί να αφομοιώσει η τοπική κοινωνία και λίγο λιγότερο ελληνικό από αυτό θα έβρισκε απολαυστικά ενδιαφέρον ο ξένος επισκέπτης. Αυτά βέβαια δεν εμποδίζουν ούτε την ποιότητα του φαγητού ούτε τον κοσμικό χαρακτήρα της παρουσίασης των πιάτων ούτε την maitrise των μαγειρικών τεχνικών. Θα ήταν όμως καλύτερα αν υπήρχαν σε μεγαλύτερο βαθμό. Κατά την γνώμη μου μια μικρή παρέμβαση στο concept επιβάλεται. Και το συμπέρασμα ; Θα ρωτήσετε. Μα το ξαναείπα, το Gelsomino είναι place to be σε συνδυασμό με τα πολλά ενδιαφέροντα του νησιού. Αξίζει λοιπόν να το τολμήσετε και να ζήσετε την εμπειρία ειδικά σε περιόδους που το νησί είναι πιο ήρεμο.

 Albergo Gelsomino
Βας. Γεωργίου 1 Κως
Τηλ: +30 2242020200
www.gelsominohotel.com
Ανοιχτό όλο το χρόνο
Τιμή: Επικοινωνία με το ξενοδοχείο

Ακολουθήστε το flaginlife.gr στο Google News για να λάβετε τις τελευταίες ειδήσεις, κριτικές και συμβουλές για το ποτό, τη διασκέδαση, το φαγητό και τα ταξίδια.

Περισσότερα