fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Γαρίδες Γυθείου, φλαμπέ με ούζο, γλυκάνισο, καρότο-ginger και καπαρόφυλλα από τον Γιώργο Χάψα

Γαρίδες Γυθείου, φλαμπέ με ούζο, γλυκάνισο, καρότο-ginger και καπαρόφυλλα από τον Γιώργο Χάψα

 

  1. 2 γαρίδες μεγάλες ψημμένες με σουβλάκι a lablanca⮚Φλαμπέ με ούζο με γλυκάνισο
  2. Πούδρα bacon ή ζελέ bacon
  3. Καπαρόφυλλα κομμένα στρογγυλά με κουπατ
  4. Σαλάτα άνηθος, μυρώνια, μαϊντανός ( μικρές φούντες) ⮚ Μωβ καρότο ροδέλες ντεκόρ

Το καρότο σε ροδέλες vacuum μαζί με ginger και αλάτι στους 100°C μέχρι να μαλακώσει και το χτυπάμε στο μπλέντερ με λίγο xanthana.  (0,5)

Λάδι Άνηθου:

  1. ∙ 450gr φούντες άνηθου
  2. ∙ 1 λίτρο ηλιέλαιο
  3. ‘Αλεσμα όλα μαζί και μετά ζέσταμα μεχρι τους 100°C. Σούρωμα και πάγωμα.
  4. *Relish πάνω στις γαρίδες με mango, chili, ginger, chives και κρεμμύδι.

Πούδρα bacon μεmalto:

  1. ∙ Ham stock
  2. ∙ 250gr bacon
  3. ∙ 250gr καπνιστό bacon
  4. ∙ 500gr νερό
  5. ∙ 250gr ζωμό κότας

Σωτέ τα bacon και προσθέτουμε τα υγρά. Simmer για 30 λεπτά.  Σουρώνουμε και το κάνουμε ζελέ ή πούδρα.

Μango and ChiliRelish:

  1. 2 κόκκινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  2. 2 κ.σ ελαιόλαδο
  3. 3 τσίλι κόκκινα
  4. ½ τσίλι πάστα
  5. 8 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  6. 400ml γάλα καρύδας κατεβασμένο στα 200ml
  7. 100gr mango πορτοκαλί
  8. 100gr mango πράσινο
  9. Αλάτι – πιπέρι

Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα 2 τσίλι, τη  πάστα τσίλι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το κατεβασμένο γάλα  καρύδας, όταν δέσει η σάλτσα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και  αφήνουμε να κρυώσει.

Ακολουθήστε το flaginlife.gr στο Google News για να λάβετε τις τελευταίες ειδήσεις, κριτικές και συμβουλές για το ποτό, τη διασκέδαση, το φαγητό και τα ταξίδια.

Περισσότερα