fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Γαρίδες Γυθείου, φλαμπέ με ούζο, γλυκάνισο, καρότο-ginger και καπαρόφυλλα από τον Γιώργο Χάψα
prawns1

Γαρίδες Γυθείου, φλαμπέ με ούζο, γλυκάνισο, καρότο-ginger και καπαρόφυλλα από τον Γιώργο Χάψα

 

  1. 2 γαρίδες μεγάλες ψημμένες με σουβλάκι a lablanca⮚Φλαμπέ με ούζο με γλυκάνισο
  2. Πούδρα bacon ή ζελέ bacon
  3. Καπαρόφυλλα κομμένα στρογγυλά με κουπατ
  4. Σαλάτα άνηθος, μυρώνια, μαϊντανός ( μικρές φούντες) ⮚ Μωβ καρότο ροδέλες ντεκόρ

Το καρότο σε ροδέλες vacuum μαζί με ginger και αλάτι στους 100°C μέχρι να μαλακώσει και το χτυπάμε στο μπλέντερ με λίγο xanthana.  (0,5)

Λάδι Άνηθου:

  1. ∙ 450gr φούντες άνηθου
  2. ∙ 1 λίτρο ηλιέλαιο
  3. ‘Αλεσμα όλα μαζί και μετά ζέσταμα μεχρι τους 100°C. Σούρωμα και πάγωμα.
  4. *Relish πάνω στις γαρίδες με mango, chili, ginger, chives και κρεμμύδι.

Πούδρα bacon μεmalto:

  1. ∙ Ham stock
  2. ∙ 250gr bacon
  3. ∙ 250gr καπνιστό bacon
  4. ∙ 500gr νερό
  5. ∙ 250gr ζωμό κότας

Σωτέ τα bacon και προσθέτουμε τα υγρά. Simmer για 30 λεπτά.  Σουρώνουμε και το κάνουμε ζελέ ή πούδρα.

Μango and ChiliRelish:

  1. 2 κόκκινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  2. 2 κ.σ ελαιόλαδο
  3. 3 τσίλι κόκκινα
  4. ½ τσίλι πάστα
  5. 8 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  6. 400ml γάλα καρύδας κατεβασμένο στα 200ml
  7. 100gr mango πορτοκαλί
  8. 100gr mango πράσινο
  9. Αλάτι – πιπέρι

Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα 2 τσίλι, τη  πάστα τσίλι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το κατεβασμένο γάλα  καρύδας, όταν δέσει η σάλτσα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και  αφήνουμε να κρυώσει.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα