fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
FLAG Bar Awards Xino Nero Trophy 2024: Η τελετή απονομής
FLAG Bar Awards Xino Nero Trophy 2024

FLAG Bar Awards Xino Nero Trophy 2024: Η τελετή απονομής

Όλα όσα έλαβαν χώρα στα FLAG Bar Awards Xino Nero Trophy 2024, την σημαντικότερη βραδιά για την ελληνική μπαρ σκηνή, που συγκέντρωσε σύσσωμη την ελληνική κοινότητα του bartending.

 

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ισόγειο του ξενοδοχείου Royal Olympic Hotel στην καρδιά της Αθήνας, την Πέμπτη 25 Απρίλιου το FlagInLife βράβευσε για δεύτερη συνεχόμενη φορά τα καλυτέρα μπαρ ολόκληρης της Ελλάδας. Η τελετή απονομής των FLAG Bar Awards Xino Nero Trophy 2024, χαρακτηρίστηκε από ουσιαστικές βραβεύσεις, χωρίς έντονα φώτα και glam περιτύλιγμα, και με έντονη την παρουσία της ελληνικής μπαρ σκηνής, σ’ ένα όμορφο όσο και σπάνιο στις μέρες μας blend παλαιών και νεών γενεών και ανθρώπων του χώρου.

 τα 5 καλύτερα μπαρ της Ελλάδας στη σκηνή με τα βραβεία τους

Η τελετή των FLAG Bar Awards στη γεμάτη αίθουσα, με τους περισσότερους από 200 παρευρισκόμενους, ξεκίνησε με τον σύντομο χαιρετισμό ενός σημαντικού στελέχους του FlagInLife και συνεμπνευστή των φετινών αλλαγών του θεσμού, κο Φιλιππάτο Γρηγόριο. Αφού έδωσε μια μικρή πρόγευση για όσα θα επακολουθούσαν, προσκάλεσε στη σκηνή την υπέρλαμπρη παρουσιάστρια της βραδιάς Μαίρη Ταλαιπώρου.

Οι παρουσιάστριες της βραδιάς με τον Γρηγόρη ΓΦιλιππάτο
Λορέτα Τόσκα (αριστ.), Γρηγόρης Φιλιππάτος, Μαίρη Ταλαιπώρου

Με μπρίο, λάμψη, αλλά και απόλυτη γνώση του métier, η κα Ταλαιπώρου, μια από τις σημαντικότερες κυρίες της ελληνικής μπαρ σκηνής, σ’ ένα απρόσμενο plot twist, κάλεσε στη σκηνή την έταιρη παρουσιάστρια της βραδιάς. Την Λορέτα Τόσκα. Η βραδιά μόλις είχε ξεκινήσει, και δυο πολύ βαριά ονόματα του ελληνικού bartending είχαν αναλάβει τη ροή της.

ο Διονύσης Κούκης στην ομιλία του
Ο Διονύσης Κούκης, ιδρυτής του FlagInLife και του θεσμού.

Στις 25 του Απρίλη, o θεσμός των Flag Bar Awards, καινοτόμησε και επανασυστήθηκε. Σε μια ολιγόλεπτη αλλά αναλυτική παρουσίαση, ο εμπνευστής και ιδρυτής του θεσμού κος Διονύσης Κούκης, εξήγησε τις θεσμικές και δομικές αλλαγές, εγκαινιάζοντας καινοτόμες ιδέες που βοηθούν και ενδυναμώνουν ουσιαστικά, τον μοναδικό θεσμό που αναδεικνύει και υποστηρίζει τα καλύτερα μπαρ σε ολόκληρη τη χώρα.

τα κορυφαία μπαρ της Ελλάδας με τα βραβεία τους

Ο συνολικός αριθμός βραβεύσεων των FLAG Bar Awards Xino Nero Trophy 2024, ήταν αισθητά μικρότερος. Για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά μάλιστα, στα πρότυπα παγκοσμίων θεσμών, θεσπίστηκε η αριθμητική κατάταξη για τα 20 καλύτερα μπαρ της Ελλάδας. Η εικοσάδα πλαισιώθηκε από 13 ακόμη μπαρ, που έχουν τη δυνατότητα σε μελλοντικές αξιολογήσεις, να υπερκεράσουν κάποιο από τα πρώτα 20 και να μπουν στην κορυφαία εικοσάδα. Αυτά τα μπαρ, έλαβαν το βραβείο του Χρυσού Φοίνικα.

τα βραβευμένα με χρυσό φοίνικα μπαρ στη σκηνη

Επιπλέον, 15 μπαρ διακρίθηκαν με Έπαινο για την υψηλού επιπέδου λειτουργία τους για να φθάσουμε στον τελικό αριθμό των 48 βραβεύσεων. Ακόμη 11 καινούρια σε λειτουργία μπαρ, τα οποία ο θεσμός των FLAG Bar Awards επισκέφθηκε για πρώτη φορά, κρίθηκαν άξια αναφοράς (Citation).

η εμπορική διευθύντρια της εταιρίας ProDrinks, κα Μουστάκαμε τις 2 παρουσιάτριες της βραδιάς
Η εμπορική διευθύντρια της εταιρίας ProDrinks, κα Μουστάκα, με τις 2 παρουσιάτριες της βραδιάς.

Για πρώτη φορά, ολόκληρος ο θεσμός, μπήκε υπό την σκέπη ενός μεγάλου χορηγού-συμπράττοντος. Έτσι, τα FLAG Bar awards, μετονομάστηκαν σε FLAG Bar Awards Xino Nero Trophy. Στην ομιλία της, η εμπορική διευθύντρια της εταιρίας ProDrinks, κα Μουστάκα, έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες για τα ξεχωριστά ποιοτικά χαρακτηριστικά του φυσικού μεταλλικού Xino Nero. Λοιποί χορηγοί ήταν η Coca-Cola GR με την μεγάλη ποικιλία εξαιρετικών αναψυκτικών και premium mixers Schweppes, η Sky Spirits με το ελληνικό artisanal βερμούτ Vamma Vermouth με τον άκρως ελληνικό αρωματικό χαρακτήρα, αλλά και η εταιρία Pro Drinks, σαν μεγάλος Χορηγός, με το ρούμι Papa Pilar.

οι βραβευμένοι με ειδικά βραβεία
Οι βραβευμένοι με ειδικά βραβεία.

Οι απονομές ξεκίνησαν αντίστροφα, με τον κο Κούκη να παραμένει στην σκηνή για να παραδώσει τα 4 πολύ ξεχωριστά ειδικά βραβεία. Από τις εντονότερες και συγκινησιακά φορτισμένες στιγμές της βραδιάς, ήταν η βράβευση του σπουδαίου Σπύρου Πατσιαλού για την συνολική προσφορά του στο χώρο. Ειδικά βραβεία επίσης παρέλαβαν, το μπαρ Jazz in Jazz για τον αυθεντικό και διαχρονικό του χαρακτήρα, τα αδέρφια Πρίφτη από το μπαρ Ham on Rye, για το καλύτερο bar team και η Αγάπη Πετροπούλου και το Α for Αthens για το καλύτερο θεματικό cocktail menu για τον κατάλογο «Λογική & Συναίσθημα».

Οι 2 εξαιρετικές παρουσιάστριες της βραδιάς στη σκηνή
Οι 2 εξαιρετικές παρουσιάστριες της βραδιάς.

Η βραδιά κύλησε μέσα σε εξαιρετικό κλίμα με την Λορέτα Τόσκα σε ρόλο δημοσιογράφου να δίνει ένα ξεχωριστό τέμπο και να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον, δημιουργώντας ένα έξυπνο παιχνίδι ερωτο-απαντήσεων με κάθε βραβευμένο που ανέβαινε στην σκηνή, ενώ η Μαίρη Ταλαίπωρου σαν άψογη οικοδεσπότης κρατούσε τον ρυθμό και την ροή της βραδιάς σε υψηλό επίπεδο.

Ο κος Πάνος Καναβέτας με τις δυο παρουσιάστριες.
Ο κος Πάνος Καναβέτας με τις δυο παρουσιάστριες.

Τις απονομές για τα μπαρ αναφοράς (Citation), έκανε η Λορέτα Τόσκα, ενώ τους Επαίνους, παρέδωσαν διαδοχικά, το μέλος του Flag in Life ο κος Μαούνης, ο βραβευμένος κος Πατσιαλός και η εμπορική διευθύντρια της ProDrinks κα Μουστάκα. Στην κατηγόρια του Φοίνικα τα βραβεία παρέδωσαν ο κος Καναβέτας, συνδημιουργός του Vamma Vermouth και η κα Ρούσση Food & Beverage Director της SONE Hospitality του ομίλου Στασινοπούλου.

η Μαρία Ρούσση, Food & Beverage Director της S-ONE Hospitality με την Μαίρη Ταλαιπώρουστη σκηνη
Η Μαρία Ρούσση με τη Μαίρη Ταλαιπώρου.

Όλους τους ευχαριστούμε θερμά. Στην κορυφαία 20αδα βραβεία έδωσαν η κα Ταλαιπώρου με την ιδιότητα της brand Ambassador της Schweppes και η κα Μουστάκα από την ProDrinks, μαζί με τους Διονύση Κούκη και Γρηγόρη Φιλιππάτο.

Αλέξανδρος Αποστολόπουλος (αριστ), Παναγιώτης Σαραντάκης, Αγάπη Πετροπούλου, Παναγιώτης Φράγκος, Παναγιώτης Καναβέτας στο cocktail party
Αλέξανδρος Αποστολόπουλος (αριστ), Νίκος Σαραντάκης, Αγάπη Πετροπούλου, Παναγιώτης Φράγκος, Παναγιώτης Καναβέτας.

Mε το πέρας της απονομής των FLAG Bar Awards Xino Nero Trophy 2024, οι 200 και πλέον παρευρισκόμενοι απολαύσαν εξαιρετικά κοκτέιλ από τα bar station των χορηγών στον 6ο όροφο και το rooftop του Royal Olympic Hotel με τη μοναδική θέα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Το κλίμα ήταν γιορτινό και ενθουσιώδες και οι συζητήσεις συνοδεία ποτού αλλά και εξαιρετικού finger food από την ομάδα του executive σεφ Βασίλη Ρούσου του εστιατορίου The Zillers, κράτησαν έως αργά, καθώς όλοι απολάμβαναν τη στιγμή και την ευκαιρία να συναντηθούν ξανά όλοι μαζί.

Βίλμα Αντωνιάδου (αριστ), Κων/νος Αντωνιάδης (Icon5), Γρηγόρης Φιλιππάτος, Αλέξανδρος Αποστολόπουλος, Παναγιώτης Σαραντάκος στο cocktail party
Βίλμα Αντωνιάδου (αριστ), Κων/νος Αντωνιάδης (Ikon5), Γρηγόρης Φιλιππάτος, Αλέξανδρος Αποστολόπουλος, Νίκος Σαραντάκης.

Όπως πολύ εύστοχα είπε ο κος Θάνος Προυναρούς, ιδιοκτήτης του Νο2 μπαρ στην Ελλάδα για το 2024, Baba au Rum την στιγμή της βράβευσης του «Σημαντικότερη και από τις ίδιες τις βραβεύσεις, είναι η δυνατότητα που δίνεται μέσω αυτού του θεσμού σε ολόκληρη τη κοινότητα να βρεθεί μαζί για λίγες ώρες.». Και ήταν όλοι εκεί.

Οι βραβευμένοι των FLAG Bar Awards Xino Nero Trophy 2024

The 20 best bars in Greece:

τα 5 καλύτερα μπαρ της ελλαδας

 1. Line Athens, Αθήνα
 2. Baba au Rum, Αθήνα
 3. The Clumsies, Αθήνα
 4. CV Distiller, Αθήνα
 5. Vogatsikou 3, Θεσσαλονίκη

τα μπαρ με καταταξη 6-10

 1. Blue Gin Bar, Ιωάννινα
 2. Γορίλας, Θεσσαλονίκη
 3. Barro Negro, Αθήνα
 4. Casablanca Social Club, Θεσσαλονίκη
 5. The Rumble in the Jungle, Αθήνα

τα μπαρ με καταταξη 11-15

 1. Grooove Cocktail Bar, Βόλος
 2. A for Athens, Αθήνα
 3. The 7 Jokers, Αθήνα
 4. Upupa Epops the Bar, Αθήνα
 5. Parrot’s Beak, Διδυμότειχο

τα μπαρ με καταταξη 16-20

 1. 42 Barstronomy, Athens Αθήνα
 2. Το Λοκάλι, Αθήνα
 3. Abbey Kitchen Bar, Πάτρα
 4. Speakeasy Floor, Θεσσαλονίκη
 5. Alexander’s Bar GB, Αθήνα

 

Χρυσός φοίνικας:

Theosis Bar, Σύρος
Red Nose Bar, Βόλος
Grappa Vino & Apperitivo, Βόλος
Abstract, Αθήνα
Beauty Killed the Beast, Αθήνα
Feelin’ Good, Αθήνα

τα μπαρ με βραβειο χρυσός φοινικας
Felicita – Apperitivo wine bar, Αθήνα
Ipitou the Bar, Αθήνα
Odori vermuteria di Atene, Αθήνα
Old Dog, Αθήνα
Tiki Bar Athens, Αθήνα
Spoiled, Αθήνα
360 Cocktail Bar, Αθήνα

Διακρίσεις

Έπαινος:

180 Degrees Sun & Lounge, Καβάλα
Bartesera, Αθήνα
Blends Mix & Match, Αθήνα
El Jiron, Αθήνα
Heads or Tails, Ιωάννινα
Hide & Seek Bar, Restaurant Αθήνα
Le Coq Tail Mix Bar, Θεσσαλονίκη
Mockinbird’s Bar, Αθήνα
Naked Ath., Αθήνα

τα μπαρ με επαινο
Rockfellas Excelsior, Πειραιάς
Route 66 Bar, Ιωάννινα
The Bank Job, Αθήνα
The Blue Cup, Θεσσαλονίκη
Tribeca, Θεσσαλονίκη
Umi Bar-Matsuhisha Athens, Αθήνα
Uncle Tan’s Drinking House, Πειραιάς

 

Citation:

Cevicheria, Θεσσαλονίκη
Cube Bar, Βόλος
Dos Margaritas, Θεσσαλονίκη
Halfman, Αθήνα
Ham on Rye, Αθήνα

τα μπαρ με citation
Hive2o, Θεσσαλονίκη
Hush Bar, Νάουσα
Κάψουλα, Καβάλα
Λη Τσέρι, Ιωάννινα
Plum, Παξοί
Urbana Gastroteka, Μεγαλόπολη

 Ειδικά βραβεία:

 1. Βραβείο διαχρονικού αυθεντικού bar στο μπαρ Jazz in Jazz και στους Βαγγέλη Σπανό και Κώστα Γκιώνη.
 2. Βραβείο καλύτερου bar team, στο μπαρ Ham on Rye και στους Μάρκο και Τάσο Πρίφτη.

τα ατομα που βραβευτηκαν με ειδικο βραβειο

 1. Βραβείο καλύτερου θεματικού cocktail menu στο A for Athens και στην Αγάπη Πετροπούλου για τον κατάλογο με τίτλο «Λογική και Συναίσθημα».
 2. Βραβείο συνολικής προσφοράς στο bartending στον κο Σπύρο Πατσιαλό.

FLAG Bar Awards Xino Nero Trophy 2024: Η τελετή απονομής - FlagInLife

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα