fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Εστιατόριο Lure Σαντορίνη: μια αξέχαστη εμπειρία
Lure Σαντορίνη

Εστιατόριο Lure Σαντορίνη: μια αξέχαστη εμπειρία

Αν αυτό το καλοκαίρι βρεθείτε στη μαγευτική Σαντορίνη, εκτός από τις βόλτες στα σοκάκια και τα ινσταγκραμικά ηλιοβασιλέματα, προσθέστε το Lure στη λίστα σας. Οι γεύσεις και η θέα θα σας αποζημιώσουν.

 

 Το εστιατόριο Lure, βρίσκεται εντός του πολυτελούς ξενοδοχείου Mystique Hotel στην Οία της Σαντορίνης, που σαν λαξευμένο στους βράχους μοιάζει με μια μικρή πολιτεία με υπέροχη θέα στο ηφαίστειο και τη Μικρή Θήρα και μια κυκλαδίτικου μινιμαλισμού αισθητική που σέβεται και αναδεικνυει την αρχιτεκτονική του νησιού. Το μενού του Lure, φέρει την υπογραφή του καταξιωμένου Γάλλου σεφ Olivier Campanha. Δοκιμάσαμε τις γευστικές του προτάσεις και ζήσαμε την εμπειρία του να γευματίζεις με θέα τον μοναδικό κόλπο της Σαντορίνης, και ο συνδυασμός πραγματικά κόβει την ανάσα. Το Lure άλλωστε, όπως το λέει και η λέξη, θα σας παρασύρει με την ατμόσφαιρά του και θα σας ανταμείψει με τις γεύσεις του.

Εστιατόριο Lure Σαντορίνη: μια αξέχαστη εμπειρία - FlagInLife
Πηγή: mystique.gr

Περπατώντας στην Οία, τίποτα δεν με προϊδέαζε για αυτό που θα αντίκριζα. Περνώντας την είσοδο του Mystique Hotel, βρέθηκα μέσα σε μια μικρή μπεζ πολιτεία που κρέμεται στα βράχια της Οίας με απίστευτη θέα στο βαθύ γαλάζιο της Σαντορίνης. Τα μικρά σοκάκια του ξενοδοχείου, είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο, που ακόμα κι αν δε βγεις καν από το Mystique Hotel, θα καταλάβεις την μαγεία της Σαντορίνης. Η καλντέρα σου περνάει την ενέργεια της και κάθε βλέμμα προς την θάλασσα σε μαγεύει. Απέναντι η Μικρή Θήρα, που πρόσφατα μας κίνησε το ενδιαφέρον οινικά, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν είναι αυτό που σκεφτόμουν μέχρι να φτάσω το τραπέζι μου στο Lure. Βασικά, δε σκεφτόμουν τίποτα. Βρισκόμουν σε μια κατάσταση απόλυτου ζεν.

Εστιατόριο Lure Σαντορίνη: μια αξέχαστη εμπειρία - FlagInLife

Από αυτή τη νιρβάνα με επανέφεραν δύο πράγματα: ένα χειροκρότημα και ο σερβιτόρος. Το χειροκρότημα ήταν από όλους τους πελάτες του εστιατορίου, οι οποίοι επευφημούσαν ένα ζευγάρι που καθόταν στο μοναδικό τραπέζι που βρίσκεται στο σημείο που παραπέμπει σε πλώρη καραβιού. Όπως καταλάβατε, μόλις είχε γίνει μια ρομαντική πρόταση γάμου.

Εκεί που επανήλθα πλήρως όμως, ήταν όταν ο σερβιτόρος έφερε το μενού το οποίο έχει επιμεληθεί βραβευμένος Γάλλος σεφ Olivier Campanha. Ένα μενού προσεγμένο, με βάση του εκλεκτά ελληνικά προϊόντα και τη βιωσιμότητα ως κεντρικό άξονα. Ο Campanha έχει ηγηθεί σε κορυφαία και βραβευμένα με αστέρι Michelin εστιατόρια του εξωτερικού, ενώ λατρεύει τη χώρα μας. Αυτός ο συνδυασμός βέβαια, μόνο θετικά μπορεί να μας προϊδεάσει.

Τα τελευταία 25 χρόνια -πριν τη Σαντορίνη και το Lure-, άφησε το στίγμα του σε ευρωπαϊκά εστιατόρια, αλλά και σε πολλά εν ελλάδι που βρίσκονται σε Κολωνάκι, Γλυφάδα και Μύκονο. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε από το θρυλικό La Tour d’Argent στο Παρίσι, για να βρεθεί έπειτα στο Λονδίνο ως Head Chef στο Sketch London μέχρι να φτάσει στην χώρα μας και να την αγαπήσει.

Εστιατόριο Lure Σαντορίνη: μια αξέχαστη εμπειρία - FlagInLife

Αυτή του η αγάπη βγαίνει και στα πιάτα του Lure. Αγνά και επιλεγμένα με μεράκι υλικά, τα οποία ο σεφ αξιοποιεί άριστα χρησιμοποιώντας γαλλικές τεχνικές για να αναδείξει κάθε ένα από αυτά ξεχωριστά ,αλλά και όλα μαζί σαν ένα απόλυτα συνεκτικό σύνολο. Από τα ορεκτικά, ξεκινήσαμε με το Santorini, μια γευστική βελουτέ σούπα από πράσινη φάβα, κάπαρη, πράσινο μήλο, λάδι βασιλικού, τυρί καρίκι από την Τήνο και καραμελώμενο lime.

Εστιατόριο Lure Σαντορίνη: μια αξέχαστη εμπειρία - FlagInLife

Η συνέχεια είχε ένα άκρως καλοκαιρινό πιάτο, το οποίο σερβίρονταν με εντυπωσιακό τρόπο. Το Summer Garden. Ποικιλία λαχανικών εποχής σε διάφορες υφές, ιδανικά ψημένα τόσο όσο, ώστε να κρατάνε στο δάγκωμα, με τον ζωμό από κύμινο και το carpaccio παγωμένου καρπουζιού, να δίνουν μια ιδιαίτερη νότα νοστιμιάς.

Εκείνη την ώρα, είχε μόλις πέσει ο ήλιος και η καλντέρα με τα φώτα της και τα αστέρια ήταν ακόμα πιο μαγική.

Εστιατόριο Lure Σαντορίνη: μια αξέχαστη εμπειρία - FlagInLife

Ακολούθησε ένα υπέροχο Ravioli, με γέμιση από άγρια μανιτάρια Σάμου που στη ζύμη του είχε βασιλικό και σπανάκι. Η σάλτσα από ελληνική τρούφα και ψημένα βασιλομανίταρα, ήταν εκλεπτυσμένη χωρίς να βαραίνει καθόλου το πιάτο. Το μενού έκλεισε με ένα άρτια ψημένο φιλέτο αρνιού, συνοδευόμενο από πουρέ σελινόριζας και γραβιέρα Νάξου, ψημένη σελινόριζα και πατάτες ψημένες σε γλυκό κρασί Σάμου. Δε θα μπορούσαμε βέβαια να φύγουμε, χωρίς να δοκιμάσουμε το highlight γλυκό του Lure, το το Volcan Mille feuille.

Ένα μενού με βαθιές ελληνικές ρίζες εκτελεσμένο από έναν σεφ με βαθιά γνώση της κουζίνας, αλλά ακόμα περισσότερο με αστείρευτη αγάπη για την χώρα μας, τις Κυκλάδες και τα προϊόντα τους. Όλο αυτό συνδυασμένο με την θέα της καλντέρας ειδικά όταν πέφτει ο ήλιος, δημιουργεί μια εμπειρία που θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό μου για πολύ καιρό.

LURE
Ελληνική σύγχρονη κουζίνα
Διευθ: Mystique Hotel, Οία, 847 02
Τηλ: 22860 71114
Ώρες λειτ: καθημ. 18:30-23:30
Τιμή: 90-150€ (χωρίς το ποτό)

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα