Τα Χρώματα Βυθού θα τα βρεις σε μια κρυμμένη αυλή που δεν περίμενες ότι υπάρχει στη Νέα Ερυθραία. Σ’ έναν όμορφο κήπο με νόστιμο ψάρι που θυμίζει κυκλαδίτικο νησί.
Την πρώτη φορά που επισκέφτηκα τα Χρώματα Βυθού, δεν ήμουν καθόλου προετοιμασμένος για αυτό που θα αντίκριζα. Μου είχαν πει απλά για ένα καλό μαγαζί με ψάρι βλέπετε. Και καλώς ή κακώς, δεν είχα μπει στον πειρασμό να το τσεκάρω στο internet πριν πάω. Μπαίνοντας, βρέθηκα μέσα σ’ έναν πανέμορφο κήπο, γεμάτο λουλούδια με το λευκό και το γαλάζιο του Αιγαίου να κυριαρχούν παντού. Πραγματικά, δεν υπήρχε καλύτερο συναίσθημα για κάποιον που πριν από λίγο καιρό επέστρεψε από τις διακοπές του και ήθελε ακόμα λίγο από την ατμόσφαιρα των Κυκλάδων.
Με το που έφτασα, ένιωθα παντού το Αιγαίο. Κατ’ αρχήν η αισθητική του χώρου, δε γίνεται να μη σε μεταφέρει αυτόματα εκεί. Από τις βουκαμβίλιες, τα όμορφα δέντρα παντού που χάριζαν τη δροσιά τους, τον προσεγμένο φωτισμό και αυτό το λευκό που μαγεύει και φέρνει ασυναίσθητα αναμνήσεις από διακοπές. Στα Χρώματα Βυθού, όλα μοιάζουν να λειτουργούν ρολόι. Ο χώρος καθαρός και τακτοποιημένος, το προσωπικό ευγενικό και χαμογελαστό και.. τα ψάρια στον πάγο σε περιμένουν να διαλέξεις. «Φρέσκα από διαλεχτούς ψαράδες» όπως μας είπε ο ιδιοκτήτης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η πρώτη εντύπωση σε κερδίζει με τη μία.
Τα Χρώματα βυθού είναι ένα εστιατόριο στο οποίο θα φας ποιοτικό ψάρι σε διάφορες παρασκευές και τρόπους μαγειρέματος, καθώς και νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες. Κάτι που με κέρδισε πριν καλά καλά έρθουν τα πρώτα πιάτα στο τραπέζι, ήταν το ψωμί. Το καλαθάκι με τα τρία είδη ψωμιού μαζί με τη σφιχτή ταραμοσαλάτα ήταν η ιδανική αρχή του δείπνου μας. Αμέσως μετά, δοκιμάσαμε το καρπάτσιο από ψάρι ημέρας, ένα ψιλοκομμένο καλαμάρι και το ψητό χταπόδι με φάβα Σαντορίνης. Και τα τρία ήταν άρτια εκτελεσμένα και νόστιμα.
Το ταρτάρ με τις εξωτικές πινελιές, εκτός από την όμορφη παρουσίαση, άφηνε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επίγευση. Όπως μας είπε ο Δημήτρης με την Ελένη που έχουν επισκεφτεί το εν λόγω εστιατόριο πολλές φορές, δεν πρέπει να παραλείψουμε τα αχνιστά κυδώνια που έρχονται με τραγανές τηγανητές πατάτες. Μια συνταγή που έφερνε στη μνήμη κάτι από παράλια Νορμανδίας ή Ολλανδίας, με μια σωστά δεμένη και νόστιμη σάλτσα που ομολογώ ότι δε κρατήθηκα και βούτηξα μερικές τηγανητές πατάτες μέσα.
Το πιάτο όμως που έκλεψε τις εντυπώσεις και αφού το δοκιμάσαμε μας πήρε λίγα λεπτά να ξαναμιλήσουμε από την απρόσμενα ικανοποιητική γεύση του, ήταν τα χειροποίητα νιόκι με καβούρι. Τα νιόκι al dente όπως έπρεπε με ρουστίκ σχήμα που σου έβγαζε μια σπιτίσια θαλπωρή, η σάλτσα που τα συνόδευε νόστιμη και στη σωστή ποσότητα και το καβούρι έβγαζε θάλασσα και έδινε αυτή τη ξεχωριστή γεύση στο πιάτο. Το menu είχε κι άλλες παρόμοιες προτάσεις, αλλά εμείς μείναμε σε αυτή.
Δε θα υπήρχε καλύτερος τρόπος να κλείσει το δείπνο μας, από τα δυο γλυκά που ήρθαν στο τραπέζι μας. Το καραμελωμένο φύλλο κρούστας με μους από λευκή σοκολάτα και κονφί λεμονιού και ένα παρφέ γιαουρτιού με σπιτικό γλυκό του κουταλιού σταφύλι, με έκαναν πραγματικά να επιβεβαιώσω την μέχρι εκείνη την στιγμή άποψή μου: ότι τα Χρώματα Βυθού είναι μια όαση γεύσης που ταξιδεύει τις αισθήσεις με τη διακόσμηση και το φαγητό. Όσο για τη φιλοξενία της κυρίας Βίκυς Ραφτοπούλου και του άντρα της, ήταν μοναδική. Καθόλου στημένη, αλλά ευχάριστη και εγκάρδια που σε κάνει να νιώθεις άνετα. Όπως ακριβώς αρμόζει σε ένα τέτοιο μαγαζί που πρέπει να σου προσφέρει όλη την νοστιμιά της Μεσογείου μαζί με την χαλαρότητα των Κυκλάδων.
Χρώματα Βυθού
Ψάρι-θαλασσινά
Διευθ: Εκάλης 40, Νέα Ερυθραία, 146 71
Τηλ: 210 6254152
Ωράριο: καθημ. 13:00-01.00, Σάβ. 12:30-01:00, Κυρ. 13:00-18:00
Τιμή: 35-45€ (χωρίς το κρασί)