fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Casta Diva: Για ψάρι… οπωσδήποτε
Casta Diva

Casta Diva: Για ψάρι… οπωσδήποτε

Στην καρδιά του Κολωνακίου, στην οδό Μηλιώνη, το Casta Diva τιμά τον τίτλο του, τουλάχιστον ως προς το casta (αγνό).

 

Η άφιξη του Casta Diva στο Κολωνάκι πριν από περίπου 2 μήνες -εκεί που βρισκόταν το «Πρυτανείο»-, ήρθε σαν ευχάριστο νέο για τους απανταχού λάτρεις της θαλασσινής κουζίνας, ειδικά αν σκεφτούμε ότι μια ποιοτική ψαροφαγική επιλογή έλειπε από το κέντρο της Αθήνας. Η εν λόγω εστιατορική προσθήκη μάλιστα, συμβάλει με τη σειρά της στο να ξαναβρεί η οδός Μηλιώνη, ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι από την αίγλη του παρελθόντος, που τα τελευταία χρόνια είχε χαθεί. Και συνηγορούν πολύ λόγοι γι’ αυτό.

Casta Diva: Για ψάρι… οπωσδήποτε - FlagInLife
Πηγή: Instagram

Κατ’ αρχήν, το Casta Diva, φέρει τις περγαμηνές του. Πίσω από το εστιατόριο βρίσκονται παλιοί γνώριμοι για τους ασχολούμενους με την εστίαση και ιδιαίτερα με την ψαροφαγία, καθώς οι ρίζες του βρίσκονται στη Σύρο, σ’ ένα ποιοτικό εστιατόριο ψαριού, το «Αλλού Γυαλλού», όπου οι αδερφές Λίνα και Λέττα Φουρνιστάκη, έχουν δώσει και περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις που πιστοποιούν το καλό φαγητό σ’ έναν χώρο εστίασης. Βέβαια το Casta Diva, βάζει τον πήχη αρκετά ψηλότερα και η πρώτη επαφή με τις προτάσεις που κάνει το μενού, δείχνει ότι το κάνει με επιτυχία.

Casta Diva: Για ψάρι… οπωσδήποτε - FlagInLife
Πηγή: Instagram

Το Casta Diva είναι ένα εστιατόριο με δύο όψεις, μιας και τόσο για τις καλές μέρες του χειμώνα όσο και για το καλοκαίρι, τα εξωτερικά τραπεζάκια στην οδό Μηλιώνη «παίζουν» χωρίς αντίπαλο. Με εξαίρεση το μικρό κηπάκι με τις μουριές του L’ Abreuvoir, θεωρώ πως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο στο Κολωνάκι για μια γευστική απόλαυση ένα ανοιξιάτικο/καλοκαιρινό βράδυ. Όσο για τον εσωτερικό χώρο, διακρίνεται από έναν σαφέστατο αστικό χαρακτήρα (με λίγο μεγαλό- μπροστά). Προσεγμένος, με έντονο το στοιχείο της πέτρας και πολυτελείς πολυελαίους, δημιουργεί μια ελκυστική και παράλληλα ζεστή ατμόσφαιρα. Ο ξεχωριστός χώρος/κάβα, διαβεβαιώνει ότι εκτός από καλό φαγητό, μπορείτε να ποντάρετε και σε μια εξίσου καλή wine list.

Casta Diva: Για ψάρι… οπωσδήποτε - FlagInLife
Πηγή: Instagram

Σε ότι αφορά στο μενού, η εικόνα είναι ξεκάθαρη. Το ψάρι και οι λιχουδιές της θάλασσας κυριαρχούν στο Casta Diva και το μόνο πράγμα που ίσως μπορεί προς στιγμήν να σας αποπροσανατολίσει είναι ορισμένα πιάτα, όπως το συριανό λουκάνικο και η κρεατόπιτα σχάρας (κυρίως το πρώτο), τα οποία μάλλον δεν συνάδουν με την ευρύτερη πρόταση. Παρόλα αυτά, είναι προφανές ότι ακόμα και σε εστιατόρια αφιερωμένα στην ψαροφαγία, είναι αναμενόμενο να υπάρχουν και μερικά πιάτα που αν και δεν υπηρετούν τη συγκεκριμένη κουζίνα, προορίζονται για τους αμετανόητους της κρεατοφαγίας.

Casta Diva: Για ψάρι… οπωσδήποτε - FlagInLife
Πηγή: Instagram

Από τα πιάτα που δοκίμασα, θα σταθώ σε 3 προτάσεις που ξεχώρισα, όπως η αχινοσαλάτα με φρέσκια ντομάτα, σχοινόπρασο και μοσχολέμονο, που εκτός από εξαιρετική, διαθέτει μοναδικά στοιχεία σύνθεσης και γεύσης και η δοκιμή της επιβάλλεται. Εύσημα επίσης αξίζουν και οι ωμές παρασκευές του Casta Diva, είτε μιλάμε για τσιπούρα, για ταρτάρ από λευκό ψάρι ή για το μαγιάτικο. Αυτό που όμως έκανε την έκπληξη και ανέβασε κατακόρυφα τον πήχη, ήταν το ψάρι στη σχάρα. Και καλό ψάρι έχω φάει σε αρκετά μαγαζιά του είδους. Εδώ δεν ήταν απλά φρέσκο, αλλά κυρίως και πάνω απ’ όλα, ήταν σωστά, εξαιρετικά θα έλεγα, ψημένο.

Casta Diva: Για ψάρι… οπωσδήποτε - FlagInLife
Πηγή: Instagram

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω ότι ο νεαρός σεφ, Άκης Σουλτάνης, μάλλον ξεπερνάει και τον ίδιο του τον εαυτό. Με εντυπωσίασε τόσο πολύ (και πιστέψτε με εντυπωσιάζομαι δύσκολα), που το πρώτο πράγμα που τον ρώτησα, ήταν αν ο κάθε πελάτης που θα καθίσει σ’ ένα από τα τραπέζια του Casta Diva, θα δοκιμάσει το ίδιο πράγμα, από άποψη γεύσης και ποιότητας πρώτης ύλης. Με διαβεβαίωσε χωρίς δισταγμό. Και επειδή όχι μόνο εντυπωσιάζομαι δύσκολα, πείθομαι και δύσκολα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επιστρέψω για να διαπιστώσω του λόγου το αληθές (αν και κάτι μου λέει ότι τα λεγόμενά του ισχύουν).

Casta Diva: Για ψάρι… οπωσδήποτε - FlagInLife
Πηγή: Instagram

Νομίζω ότι τα είπα όλα. Εάν μένει κάτι για να προσθέσουμε είναι το πολύ καλό service, το οποίο είναι επαρκέστατα ενημερωμένο και ευχάριστο. Θεωρώ περιττό να με ρωτήσετε εάν θα πρέπει να το επισκεφτείτε.

Casta Diva
Ψάρι-θαλασσινά
Διευθ: Μηλιώνη 7, Αθήνα (Κέντρο), 106 73
Ώρες λειτ: καθημ. 15:00-00:00, Παρ-Σαβ. 14:00-00:00
Τηλ: 2103616294
Τιμή: 60-90€ (χωρίς το κρασί)

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα