fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Burger guide – Tα έξι καλύτερα στέκια στην Αθήνα
Burger guide in Athens

Burger guide – Tα έξι καλύτερα στέκια στην Αθήνα

Πολλοί διεκδικούν την πατρότητα των burgers, αλλά αυτός που ξεκίνησε πρώτος χρονικά είναι ο Hamburger Charlie, κατά κόσμον Charlie Nagreen, από το Ουισκόνσιν, ο οποίος το 1885, σε ηλικία 15 ετών, για να βελτιώσει τις πωλήσεις των μπιφτεκιών που πουλούσε στα πανηγύρια σκέφτηκε να τα φυλακίσει ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί. Ιστορικά μιλώντας, εξίσου σημαντική χρονιά είναι το 1940, διότι τότε άνοιξε το πρώτο εστιατόριο McDonald’s στο San Bernardino της California από τον Patrick McDonald και τους δύο γιους του.

Σχεδόν έναν αιώνα μετά το burger έχει ταυτιστεί στη συλλογική συνείδηση ως το απόλυτο comfort fast food και ειδικά εδώ στην Ελλάδα αποτελεί τον «τρίτο δρόμο» στο αρχετυπικό δίλημμα «πίτσα ή σουβλάκι;». Υπάρχουν, φυσικά, διαφορετικές «σχολές» για όλα τα γούστα: κάποιοι θέλουν το burger τους πύργο, με τροφαντά μπιφτέκια, αλλεπάλληλες στρώσεις από μπέικον, τυριά, μανιτάρια, ακόμη και τηγανητά αυγά, ενώ άλλοι προτιμούν πιο μίνιμαλ εκδοχές, τύπου smashed. Η δεύτερη κατηγορία δείχνει να κυριαρχεί πλέον στην πόλη, καθώς δίνει τη δυνατότητα να τρως με το ένα χέρι και κυρίως να μην πασαλείβεσαι. Σημασία, πάντως, έχει πάντα η ποιότητα. Τη διαφορά κάνουν εκείνα τα burger spots που φτιάχνουν μόνα τους τα υλικά και η πρώτη τους ύλη είναι αστεράτη.

Στο Flag δοκιμάσαμε αρκετά burgers και καταλήξαμε στα παρακάτω:

Ekiben by Birdman, Σύνταγμα

Τα λόγια είναι περιττά: κατά τη διάρκεια της καραντίνας το πιο δημοφιλές burger των απανταχού foodies της Αθήνας ήταν μακράν το smash burger του Άρη Βεζενέ. Όλοι παραμιλούσαν για το μαλακό πατατόψωμο που φυλακίζει δύο λεπτά μπιφτέκια με τραγανές άκρες, τα οποία με τη σειρά τους αγκαλιάζουν τέσσερις φέτες American cheese αποκλειστικής εισαγωγής του Birdman. Την κορυφαία σύνθεση ολοκληρώνουν κρεμμύδι και μαρούλι λεπτοκομμένο και η αριστουργηματική tonkatsu κέτσαπ. Πείτε ναι με κλειστά τα μάτια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ekiben (@ekibenathens)

Βουλής 35 και Σκούφου 2, Σύνταγμα, τηλ. 210 3212800

Smash’n Bun, Κολωνάκι

Το φανταστικό μπιφτέκι (patty) εδώ είναι από dry aged ελληνικό, grass fed μοσχαρίσιο κρέας. Κι αυτό δεν είναι το μόνο μυστικό των burgers που υπογράφει ο βραβευμένος σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου. Βάλτε στην εξίσωση το χειροποίητο potato bun και το γεγονός ότι όλα τα υπόλοιπα υλικά (π.χ. τυρί, ντομάτα, κρεμμύδι και αυγό) είναι βιολογικά και θα καταλάβετε γιατί έχουν σημειώσει επιτυχία. Μην το φορτώσετε πολύ – διαλέξτε το Teddy’s Classic, τη δική τους εκδοχή σε cheeseburger, που περιέχει iceberg, ντομάτα, βιολογικό τσένταρ, πίκλες και SNB sauce, για να νιώσετε τη νοστιμιά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Smash’n Bun (@smashnbun)

Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι, τηλ. 210 7249802

Talking Breads, Εξάρχεια

Μα πώς να μην ερωτευτείς αυτό το φρέσκο, χειροποίητο μπριός που περικλείει το ζουμερό μπιφτέκι. Ναι, το ζυμώνουν και το ψήνουν οι ίδιοι ώστε να είναι σίγουροι για την ποιότητά του. Διαλέξτε το Italian Job, με το τραγανό προσούτο, τη μοτσαρέλα, τη σάλτσα πέστο και το μεσογειακό ταμπεραμέντο ή το πιο πληθωρικό bacon mushroom melt με διπλό τσένταρ, μανιτάρια, μπέικον, καραμελωμένο κρεμμύδι, iceberg και δική τους μυστική σος.

Σπύρου Τρικούπη 11, Εξάρχεια, τηλ. 211 1839731

Burger Joint, Ψυχικό και Γλυφάδα

Ο Γιώργος και ο Γιάννης Παπακώστας βρίσκονται πίσω από το θρυλικό πρότζεκτ, που έχει τα burgers πάντα στο επίκεντρο. Στα κλασικά patties προστέθηκαν και τα smashed, χωρίς να έχει γίνει συμβιβασμός στην ποιότητα. Σταθερή αξία το cheeseburger με χειροποίητο ψωμάκι μπριός, διπλό smashed μπιφτέκι από black angus, διπλό τσένταρ, ντομάτα, iceberg, πίκλες και σος μουστάρδας. Εναλλακτικά, μπορείτε να υποκύψετε στην αίγλη του The Duke με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, φοντίνα, μπρι, διπλό μπέικον, τηγανητές ροδέλες κρεμμυδιού και μαγιονέζα με λάδι τρούφας.

Πλατεία Νυμφών 1, Γλυφάδα, τηλ. 210 8940260 και Διονυσίου Σολωμού 4, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210 6712222

Juicy Grill, Χολαργός και Πλατεία Κλαυθμώνος

Πληθωρικό εν τη γενέσει, τo Juicy Grill άνοιξε πριν από δέκα χρόνια στον Χολαργό και έκανε όλη την Αθήνα να τρέχει εκεί για να δοκιμάσει τα περίφημα burgers με τους αναπάντεχους συνδυασμούς. Αγαπήθηκε πολύ το πικάντικο Bill Murray με μπιφτέκι γεμιστό με τσένταρ, iceberg, ντομάτα, χειροποίητα onion rings και chipotle mayo, ενώ πολλοί ορκίζονται ακόμη στο Ari Gold με σοταρισμένα/καραμελωμένα κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρί – δεν τους αδικούμε!

Λεωφ. Περικλέους 37, Χολαργός, τηλ. 215 5203201 και Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, τηλ. 210 3229027

Smash Burger Project, Πειραιάς

Ας πάμε λίγο στον Πειραιά. Έχουμε, άλλωστε, πολύ νόστιμο λόγο να το κάνουμε: το Smash Cheeseburger, με καραμελωμένο μπιφτέκι φτιαγμένο από κιμά grass-fed μοσχαριού, ελαφρά φρυγανισμένο πατατόψωμο για να μη λασπώνει, τσένταρ, μαρούλι iceberg, μαγιονέζα και σπιτική κέτσαπ. Όλα τα burgers εδώ φέρουν την υπογραφή του food expert Τάσου Αντωνίου. Στα συν του κόνσεπτ και το γεγονός ότι το Smash Burger Project βγάζει κάτι κινηματογραφικό έτσι όπως είναι φωλιασμένο σ’ ένα παλιό θυρωρείο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SMASH PROJECT (@smashproject)

Smash Burger, Καραΐσκου 117, Πειραιάς, τηλ. 210 3000535

 

Α` Δημοσίευση: 12.06.2022, Updated: 03.02.2023

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα