fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Ammousa Ipa, ένας πατρινός οικοζυθοποιός μας συστήνεται
ammousa

Ammousa Ipa, ένας πατρινός οικοζυθοποιός μας συστήνεται

Η μπύρα ΑΜΜOUSA είναι μία δημιουργία του Πατρινού μηχανικού Γιώργου Ντάνου, σε μία προσπάθεια η οποία ξεκίνησε ουσιαστικά ως χόμπι, πριν από λίγα χρόνια και εξελίχθηκε σε ένα προϊόν με πολλές διακρίσεις στην κατηγορία του, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Eίναι μια μπύρα με σύνθετη γεύση, με αρώματα από τζίντζερ και εσπεριδοειδή, με έντονα ανθικό χαρακτήρα, που με κέρδισε από την πρώτη στιγμή που την δοκίμασα. Αρώματα που πλημμυρίζουν τον ουρανίσκο προκαλώντας μια γευστική διαδρομή που τελειώνει με την ιδανική πικράδα των λυκίσκων.

Τον Γιώργο τον συνάντησα ένα απόγευμα, στο οικιακό του εργαστήριο, και μου ξετύλιξε το κουβάρι της ιστορίας του.

Γιώργο, πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τον χώρο της μπύρας; 

Με την οικιακή ζυθοποίηση ασχολήθηκα τυχαία στις αρχές του 2016, όταν ήμουν σε ένα μικροζυθοποιείο και δοκίμασα φρέσκια, αφιλτράριστη και απαστερίωτη μπύρα. Εκεί κατάλαβα την διαφορά και συνειδητοποίησα ότι η μπύρα δεν είναι μόνο όπως  την είχα συνηθίσει έως τότε. Κάνοντας μια μικρή έρευνα, κατάλαβα ότιείναι εφικτό να φτιάξεις την δικιά σου μπίρα και ξαφνικά ένα απόγευμα είπα γιατί όχι ; Έτσι πήρα την απόφαση να ξεκινήσω να φτιάχνω μπίρα ερασιτεχνικά.

Μετά από 3-4 μήνες άρχισα να στήνω το οικοζυθοποιείο μου. Από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα με την ζυθοποίηση είχα σαν στόχο να δημιουργήσω μπύρες ιδιαίτερου χαρακτήρα και αρώματος, που να συμπληρώνουν ή να αναδεικνύουν το φαγητό.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η Ammousa.

amoussa

Τι τύπος μπύρας είναι η AMMOUSA ?

Η AMMOUSA είναι μία μπύρα κατηγορίας English IPA με 5,5%Vol, απαστερίωτη και αφιλτράριστη, που φτιάχνεται με την προσθήκη τζίντζερ. Είναι ευχάριστη, ιδιαίτερα περίπλοκη, όμως δεν απευθύνεται σε όσους αναζητούν μία μπύρα για να ξεδιψάσουν.Ο καλύτερος τρόπος για να την απολαύσεις είναι να τη γευτείς σκέτη για να εντοπίσεις όλα τα χαρακτηριστικά και τους τόνους, ωστόσο συνδυάζεται ιδανικά και με φαγητό. Με αλμυρές ή πικάντικες γεύσεις πλούσιες σε καρυκεύματα και μπαχαρικά.

Ποια είναι τα Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, που κάνουν κάποιον να την αγοράσει ;

Βάζοντας την στο ποτήρι καταλαβαίνεις πως έχει μέτρια ενανθράκωση, καθώς δημιουργεί έναν ωραίο απαλό ανοιχτόχρωμο αφρό που σταδιακά πέφτει, αλλά ποτέ δεν εξαφανίζεται. Το χρώμα της είναι βαθύ κεχριμπαρένιο, που προσφέρει έντονη ικανοποίηση. Από το άνοιγμα του μπουκαλιού ξεχύνονται γήινα αρώματα που περιλαμβάνουν τόνους λουλουδιών, κωνοφόρων, και φυσικά πιπερόριζα. Ανάμεσα σε αυτά τα αρώματα υπάρχει και μία αίσθηση ώριμων φρούτων.Έχει σώμα αρκετά γεμάτο, ενώ η γεύση της είναι πλούσια και ισορροπημένη. Είναι φυσικά πικρή, όπως κάθε σωστή IPA, όμως βγάζει και κάποιους γλυκούς τόνους. Η επίγευση της είναι ιδιαίτερα πικάντική και με μεγάλη διάρκεια, με έντονη αίσθηση εσπεριδοειδών.

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα κυκλοφορήσουν στην αγορά άλλες δύο συνταγές.

H Tropical Stout, μια σκούρα μπύρα με αλκοόλ 7,5%. Θα έχει αρκετά γλυκιά γεύση που τείνει προς την σοκολάτα και λιγότερο προς τον καφέ, λίγο πικρή, με νότες από αποξηραμένα φρούτα και άρωμα ψημένης βύνης.

Η Red Saison, μια μπύρα με αλκοόλ 5%, με χαλκοκόκκινο χρώμα με πυκνό, κρεμώδη, αφρό. Τα αρώματά της είναι κυρίως αυτά της βύνης, με χαρακτήρα μπαχαρικών και νότες καραμέλας. Η γεύση της είναι ισορροπημένη, με ευχάριστες πικάντικες νότες, γεμάτο σώμα και μέτρια ενανθράκωση. Το μεγάλο βήμα για την AMMOUSΑ  θα γίνει μόλις αποκτήσει το δικό της σπίτι. Το δικό της μικροζυθοποιείο, όπου θα γίνονται πολλοί πειραματισμοί για νέες γεύσεις.

Η AMMOUSA είναι η υλοποίηση μιας σκέψηςτο αποτέλεσμα μίας προσπάθειας και η πραγματοποίηση ενός ονείρου. Είναι μία επιβράβευση για το τι μπορεί να πετύχει ο καθένας μας (ακόμη και στο υπόγειο ενός σπιτιού), αν έχει όρεξη για γνώση και δημιουργία. Με αυτά τα λόγια από τα χείλη του Γιώργου τον αποχαιρέτησα.

AMMOUSA
Τηλ. επικοινωνίας 2610 320423  /  6932088650
Email: info@ammousabeer.gr

Για περισσότερα σημεία πώλησης δείτε εδώ.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα