fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Alexanders Bar: Ένα αριστοκρατικό bar μιας άλλης εποχής
Alexanders Bar

Alexanders Bar: Ένα αριστοκρατικό bar μιας άλλης εποχής

Το Alexanders Bar είναι όντως ένα bar μιας άλλης εποχής, που ευτυχώς για όλους μας, παραμένει πάντα επίκαιρο και εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της ποιότητας του χώρου στον οποίο ανήκει.

 

Αν στην Ελλάδα υπάρχει ένα ξενοδοχείο το οποίο ανήκει στην κατηγορία των all time classic grand palace της Ευρώπης, αυτό είναι η Μεγάλη Βρεταννία. Υπάρχουν πολλοί οι οποίοι θαυμάζουν και προτιμούν ξενοδοχεία που ακροβατούν στην αιχμή του design του 21ου αιώνα, και προφανώς πολλά από αυτά αξίζουν τον κόπο. Την αριστοκρατική αύρα όμως της Μεγάλης Βρεταννίας δεν την έχει κανένα. Τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά, η αίσθηση της ευχαρίστησης που νιώθεις όταν βρίσκεσαι καθισμένος στο Winter Garden ή λίγο πιο δίπλα στις αναπαυτικές δερμάτινες πολυθρόνες του Alexanders Bar, είναι μοναδική και αναντικατάστατη.

Alexanders Bar: Ένα αριστοκρατικό bar μιας άλλης εποχής - FlagInLife
Πηγή: Facebook

Σήμα κατατεθέν του χώρου, είναι η ταπισερί του 18ου αιώνα που αναπαριστά την νικηφόρα είσοδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Γαυγάμηλα. Χωρίς υπερβολή, αν ψάξουμε να βρούμε ένα χώρο με μεγαλοαστική ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε μια άλλη εποχή, δεν μπορεί παρά να καταλήξουμε στο Alexanders Bar. Η εξαιρετικά επιβλητική μπάρα που δεσπόζει στο χώρο, δίνει μια αίσθηση για το τι περιμένει να συναντήσει κάποιος. Το σύνολο συμπληρώνεται και αποκτά ψυχή χάρη με ένα απόλυτα εκπαιδευμένο προσωπικό, τόσο στο bartending όσο και στο service, που σε κάνει να αισθάνεσαι σαν μια exclusive προσωπικότητα που φιλοξενείται στο χώρο. Μετά από όλα αυτά, προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι το Alexanders Bar, βραβεύτηκε από το Forbes, ως το καλύτερο ξενοδοχειακό bar όλου του κόσμου.

Alexanders Bar: Ένα αριστοκρατικό bar μιας άλλης εποχής - FlagInLife

Ξεφυλλίζοντας τον κατάλογο των signature cocktails και συζητώντας με τον bartender, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι η λίστα των straight ποτών και των cocktails του Alexanders Bar, δεν είναι προϊόντα μιας εύκολης επιλογής. Δεν απευθύνεται απλά σε άτομα που τους αρέσει η αίσθηση ενός χώρου αυτού του είδους, ούτε σε άτομα που πίνουν ένα cocktail σαν να πρόκειται για αναψυκτικό με αλκοόλ ή που βάζουν μπροστά τους ένα ποτήρι με straight αλκοόλ χωρίς να γνωρίζουν τι μπορεί να κρύβεται πίσω από μια λέξη όπως ουίσκι, βότκα κ.λ.π. Αυτό γίνεται περισσότερο αντιληπτό, όταν πληροφορείσαι ότι την επιλογή σου συμπληρώνουν ειδικά μελετημένα mignardises, που δημιουργούν ένα απόλυτα αρμονικό pairing. Και μπορώ να διαβεβαιώσω ότι πέραν αυτής της ιδανικότητας, είναι και εξαιρετικά γευστικά.

Alexanders Bar: Ένα αριστοκρατικό bar μιας άλλης εποχής - FlagInLife
Πηγή: Instagram

Θεωρώ μάλλον περιττό να προσθέσω, ότι η γειτνίαση του Alexanders Bar με το Winter Garden City Lounge, δίνει τη δυνατότητα μιας πλήρους απόλαυσης, η οποία συμπεριλαμβάνει τόσο το φαγητό, όσο και το ποτό σε όλες τις εκφάνσεις του. Μιας όμως και στη συγκεκριμένη περίπτωση το κύριο στοιχείο του ενδιαφέροντός μας ήταν τα cocktail, αρχής γενομένης από τις all time classic παρασκευές, οφείλω να τονίσω ότι δοκίμασα τρεις από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κατηγορίας και για την ακρίβεια ένα Dry martini, ένα Manhattan και μια Margarita.

Alexanders Bar: Ένα αριστοκρατικό bar μιας άλλης εποχής - FlagInLife
Πηγή: Facebook

Χωρίς να μπω σε ιδιαίτερες λεπτομέρειες, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το Dry Martini ήταν ίσως ένα από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει, ακολουθούμενο σε απόσταση βραχείας κεφαλής από ένα Manhattan με μια εξαιρετική ισορροπία ουίσκι και Vermouth, με το δεύτερο να κάνει μια εμφανέστατη αλλά και διακριτική ταυτόχρονα παρουσία στη μύτη, χωρίς να καταπονεί τα αισθητήρια της όσφρησης του ανθρώπου που δοκιμάζει, αλλά και με μια απόλυτα γευστική επάρκεια, καθώς το ουίσκι κάνει την εμφάνιση του με την πρέπουσα ένταση στο στόμα και συμπληρώνει την αίσθηση της απόλαυσης. Χωρίς να υστερεί ιδιαίτερα, η Margarita ακολουθεί λίγο πιο πίσω.

Alexanders Bar: Ένα αριστοκρατικό bar μιας άλλης εποχής - FlagInLife
Πηγή: Instagram

Σε ότι αφορά τα signatureσ, το “Τears of Chios” είναι μια πολύ καλή πρόταση, που αγγίζει τα όρια του αξιοσημείωτα καλού, ενώ το Greco Syndrome” κερδίζει το χαμένο έδαφος και σαν ενδιαφέρον σύνθεσης και σαν γευστικό αποτέλεσμα και είναι όντως ένα πολύ καλό cocktail.

Alexanders Bar: Ένα αριστοκρατικό bar μιας άλλης εποχής - FlagInLife
Πηγή: Instagram

Προφανώς το Alexanders Bar είναι σήμερα ένα από τα καλύτερα bar της Αθήνας, αν και (προφανώς δεν μπορούμε να το αρνηθούμε) είναι ένα bar που βρίσκεται εκτός μόδας στις προτιμήσεις των τακτικών θαμώνων της κατηγορίας. Παρόλα αυτά, ακόμα και αν ανήκετε σε αυτήν, αλλά ταυτόχρονα σας αρέσουν οι χώροι αυτού του είδους και η ατμόσφαιρά τους, αξίζει και με το παραπάνω τον κόπο να το επισκεφτείτε.

Alexanders Bar
Διευθ: Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Βασιλέως Γεωργίου Α 1, Αθήνα (Κέντρο), 105 64
Τηλ: 210 3330000
Ώρες λειτ: καθημ. 08:00-00:00

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα