fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Akratos Bar Σαντορίνη: Ξενοδοχειακό μεν, αξιοσημείωτο δε
Akratos Bar

Akratos Bar Σαντορίνη: Ξενοδοχειακό μεν, αξιοσημείωτο δε

Το Akratos Bar, μπορεί να φιλοξενείται εντός του Santo Pure Oia Suites & Villas στη Σαντορίνη, αξίζει όμως μια ξεχωριστή αναφορά. Το επισκεφτήκαμε και βρήκαμε την ευκαιρία να πούμε και 2 λόγια με τον  head bartender Διπλάρη Χρήστο.

 

Καθώς βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν, η οποιαδήποτε αναφορά σε χώρους ψυχαγωγίας στα νησιά φαντάζει περιττή ή στην καλύτερη περίπτωση απευθύνεται σε πολύ λίγο κόσμο. Παρόλα αυτά, θα σας μιλήσω για το Akratos Bar, το οποίο παρουσιάζει μια πρόσθετη δυσκολία: βρίσκεται εντός του πολυτελούς Santo Pure Oia Suites και δέχεται πολύ δύσκολα εξωτερικούς επισκέπτες. Έχοντας όμως δοκιμάσει πολλά ανάλογα σημεία στο νησί, θεωρώ ότι το εν λόγω bar είναι από τα πιο ενδιαφέροντα στο είδος του.

Akratos Bar Σαντορίνη: Ξενοδοχειακό μεν, αξιοσημείωτο δε - FlagInLife
Πηγή: Ιnstagram

Θα κάνω λοιπόν την εξαίρεση και θα γράψω γι’ αυτό, με την ελπίδα ότι οι έχοντες την ευθύνη του ξενοδοχείου θα το σκεφτούν και με τη νέα σεζόν να μπορέσετε να πιείτε το cocktail σας στο Akratos Bar, απολαμβάνοντας το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης. Είναι γεγονός ότι ο χώρος του Akratos Bar δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να απολαύσει τη δύση του ηλίου, χωρίς να «πνιγεί» από τον συνωστισμό στο κεντρικό σοκάκι της Οίας.

Akratos Bar Σαντορίνη: Ξενοδοχειακό μεν, αξιοσημείωτο δε - FlagInLife
Πηγή: Instagram

Ο κύριος όμως λόγος που κάνει απαραίτητη την επίσκεψη, ιδιαίτερα για όσους αγαπούν το ποιοτικό αλκοόλ και τα πολύ καλά cocktails, είναι η παρουσία πίσω από την μπάρα, ενός team που κάνει πραγματικά πολύ καλές προτάσεις, τόσο σε ευφάνταστα signature cocktails όσο και σε κλασσικά.

Akratos Bar Σαντορίνη: Ξενοδοχειακό μεν, αξιοσημείωτο δε - FlagInLife
Πηγή: Instagram

Στις δυο επισκέψεις που κάναμε πρόσφατα, σε ό,τι αφορά τα κλασσικά cocktails, δοκιμάσαμε μια Margarita με εξαιρετική ισορροπία σε Τεκίλα, lime και triple sec και ένα εξίσου καλό, αν όχι καλύτερο, Manhattan, ένα «δύσκολο» και χαμηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών cocktail, το οποίο εξαιτίας του αλκοόλ βάσης (ουίσκι) δεν είναι αρεστό στη μεγάλη μάζα των νεαρών ιδιαίτερα καταναλωτών. Εξαιρετική επιλογή υλικών βάσης και ισορροπημένο τελικό αποτέλεσμα, είναι μια πολύ καλή απόδειξη ότι οι bartenders στο Akratos Bar ξέρουν καλά τη δουλειά.

Akratos Bar Σαντορίνη: Ξενοδοχειακό μεν, αξιοσημείωτο δε - FlagInLife
Πηγή: Instagram

Από τα signature cocktails, το Spiritual Quest είναι μια εξαιρετική γλυκόξινη, φρουτώδης σύνθεση με έναν ελαφρύ καπνιστό χαρακτήρα, καθόλου αμελητέα για έμπειρους ουρανίσκους αλλά και εξαιρετικά ευχάριστη για αρχάριους. Εξίσου ενδιαφέρον, λίγο πιο φιλικό για αρχάριους, είναι και το Fragrance Lips με βάση το Ρούμι, μπανάνα, αλμυρή καραμέλα και την εξαιρετικά πρωτότυπη παρουσία του ταχινιού.

Akratos Bar Σαντορίνη: Ξενοδοχειακό μεν, αξιοσημείωτο δε - FlagInLife
Πηγή: Instagram

Συνολικά, το Akratos Bar κάνει περίπου 25 signature προτάσεις, οι οποίες συνοδεύονται από μια ενδιαφέρουσα λίστα straight αλκοόλ, με ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες ετικέτες στη σύνθεση της. Επικεφαλής της ομάδας του Akratos Bar, είναι ο Διπλάρης Χρήστος, με τον οποίο είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και να μάθουμε κάποια ενδιαφέροντα πράγματα τόσο για την επαγγελματική του πορεία όσο και για τη φιλοσοφία του, σε ό,τι αφορά τις προτάσεις που κάνει σε signature cocktails.

Μπορείτε να μας μιλήσετε με λίγα λόγια για την επαγγελματική σας πορεία και για το πως αποκτήσατε αυτήν την εμπειρία που οδηγεί σε εξαιρετικά cocktails?

Το ταξίδι μου στον χώρο ξεκίνησε πριν από περίπου 10 χρόνια. Όπως συμβαίνει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, αρχικά ασχολήθηκα με τα μυστικά του καφέ, ωστόσο σταδιακά μεταπήδησα στην τέχνη των spirits, των cocktails και γενικά του mixologist. Βάση της εξέλιξης αποτελεί πάντοτε η αλληλεπίδραση με τον κόσμο και μια συζήτηση μπορεί ανέλπιστα να αποτελέσει τροφή για μια ενδιαφέρουσα ιδέα. Παράλληλα, η βιωματική εκπαίδευση με τη βοήθεια πιο έμπειρων bartenders, με οδήγησε στο να διευρύνω τις γνώσεις και τους ορίζοντες μου. Τέλος, η επένδυση του προσωπικού μου χρόνου σε σεμινάρια, στην αναζήτηση νέων τεχνικών και τάσεων, έχει συμβάλει τα μέγιστα στην εξέλιξη μου και στο πάθος μου να δημιουργώ τα δικά μου cocktails από το μηδέν.

Ποια είναι η φιλοσοφία σας σε ότι αφορά τη σύνθεση και τις γεύσεις που πρέπει να κυριαρχούν σε ένα cocktail; Πείτε μας δύο cocktail που σας εκφράζουν.

Η προσωπική μου φιλοσοφία στη σύνθεση και τις γεύσεις των cocktails, στηρίζεται στην ισορροπία μεταξύ του σεβασμού στην ιστορία του ποτού και στον πειραματισμό νέων pairings, με τελικό στόχο τη δημιουργία και την εξέλιξη. Ιδιαίτερα σημαντική είναι ακόμη η πρώτη ύλη και η διαχείρισή της, με βιώσιμες πρακτικές που τελικά απογειώνουν το αποτέλεσμα και διεγείρουν τις αισθήσεις. Για παράδειγμα, στο Santo Pure Oia Suites & Villas αξιοποιούμε βότανα και ξηρούς καρπούς από τους κήπους μας και παράλληλα, εργαζόμαστε συνεχώς για μια zero waste to landfill προσέγγιση, αξιοποιώντας αποξηραμένα φρούτα στις δημιουργίες μας.

Akratos Bar Σαντορίνη: Ξενοδοχειακό μεν, αξιοσημείωτο δε - FlagInLife
Πηγή: Instagram

Στο τέλος της ημέρας, το ποτό που θα προτείνω στον καλεσμένο μου στο bar, είναι εκείνο που πρώτα ο ίδιος θα ήθελα να δοκιμάσω σε μια έξοδο ή ένα ταξίδι, σε συνάρτηση βέβαια με τις προτιμήσεις του. Δυο cocktails που με εκφράζουν από το menu του Akratos Bar είναι η Margarita, διότι έχουμε τον ίδιο κεφάτο χαρακτήρα -ή τουλάχιστον στην περίπτωση μου, προσπαθώ όσο μπορώ να τον διατηρώ- και το Negroni. Άλλωστε, όλοι κρύβουμε μέσα σας μια γλυκιά πλευρά.»

Είναι προφανές, ότι εάν σκοπεύετε να επισκεφτείτε τη Σαντορίνη και αυτό που περιγράφεται το βρίσκετε ενδιαφέρον, σας προτείνω να τηλεφωνήσετε στο Akratos Bar. Πιστεύω ότι είναι πιθανόν να βρείτε την πόρτα ανοιχτή και να απολαύσετε τη μαγευτική δύση του ηλίου, πολύ καλά cocktails και ανάλογα συνοδευτικά σ’ ένα εξαιρετικό περιβάλλον.

Akratos Bar
All day bar
Διευθ: Santo Pure Oia Suites, Οία, Σαντορίνη, 84 702
Τηλ: 289750 2151
Ώρες λειτ: καθημ. 11:00-23:00

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα