fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Elaia: Το φαγητό της μαμάς στο κέντρο της πόλης
χώρος 2

Elaia: Το φαγητό της μαμάς στο κέντρο της πόλης

Value for money
Ελληνική κουζίνα
Αθήνα

Το Elaia προσφέρει value for money φαγητό στο κέντρο της Αθήνας κι εμείς το δοκιμάσαμε για να μεταφέρουμε εντυπώσεις.

Λίγα μόλις λεπτά από την πλατεία Ομονοίας, στον πεζόδρομο της Θεμιστοκλέους, βρίσκεται ένα μικρό, χαριτωμένο μαγαζάκι που εύκολα το προσπερνάς στην διάρκεια της βόλτας, αλλά σίγουρα αξίζει την επίσκεψη. Οι πράσινοι τοίχοι και το logo με το σήμα της ελιάς, δίνουν ακριβώς την πρώτη εντύπωση που αναζητά κάποιος που ψάχνει να φάει αυθεντικό ελληνικό φαγητό. Στον πεζόδρομο είναι απλωμένα λιγοστά τραπεζάκια σε έναν ημίκλειστο χώρο για όποιον θέλει να καθίσει, αλλά υπάρχει φυσικά και η επιλογή για take away.Elaia: Το φαγητό της μαμάς στο κέντρο της πόλης - FlagInLife

Προσωπικά δε μπορούσα να μην καθίσω, καθώς ο χώρος με προδιέθετε θετικά. Καρό τραπεζομάντηλα και ξύλινες καρέκλες με ψάθα διαμόρφωναν μια πολύ φιλική ατμόσφαιρα γειτονιάς, που πάντα προτιμώ στα μαγαζιά. Ο χώρος του ίδιου του Elaia, αν και μικρός, φαινόταν πολύ περιποιημένος, με μια βιτρίνα με τα φαγητά της ημέρας (την οποία αν πάρει το μάτι σου είναι δύσκολο να μην σταματήσεις για μια μπουκιά) και πίσω ψυγειάκι με παγωμένες μπύρες και τα καθαρά σερβίτσια να σε περιμένουν. Όλα είναι σε τάξη, κι όμως αποπνέουν το vibe του σπιτικού, το οποίο ενισχύει και η ευγένεια των υπαλλήλων.

Ο κατάλογος δεν είναι μεγάλος, αλλά είναι περιεκτικός. Καθημερινά σερβίρεται κοντοσούβλι και γουρουνοπούλα με διάφορες γαρνιτούρες, αλλά και σαλάτες. Στα πιάτα ημέρας μπορεί κανείς να βρει όλα εκείνα τα φαγητά που μας λείπουν, όταν φεύγουμε πρώτη φορά από το σπίτι και ξέρουμε μόνο να μαγειρεύουμε μακαρόνια, απλά και σύνθετα, όπως παστίτσιο και μουσακά, ψάρι, κοτόπουλο ή ακόμα και μακαρόνια με κιμά. Και όλα αυτά σε value for money τιμές, ώστε να είναι προσιτά για όλους. Με τις διάφορες συνταγές της ημέρας, κάποιος που μένει μόνος του θα μπορούσε να τρώει στο Elaia, ακόμα και καθημερινά.Elaia: Το φαγητό της μαμάς στο κέντρο της πόλης - FlagInLife

Στα του φαγητού τώρα: ό, τι δοκίμασα με άφησε απολύτως ευχαριστημένη. Για αρχή, επέλεξα μια ατομική χωριάτικη σαλάτα. Το μέγεθός της ήταν υπεραρκετό για ένα άτομο και ήταν πολύ γευστική, με απόλυτα παραδοσιακή γεύση και μπόλικο λάδι για να βουτήξετε το φρέσκο ψωμάκι! Για κυρίως, δοκίμασα αρχικά τον μουσακά, που φαινόταν πολύ λαχταριστός από την βιτρίνα. Το κομμάτι μπροστά μου επιβεβαίωσε ότι είχα κάνει τη σωστή επιλογή: γενναία ποσότητα και η γεύση… ακόμα πιο γενναία! Απόλυτα σπιτικός, με πολύ ποιοτικά υλικά που αντικατοπτρίζονταν στην γεύση, καιρό είχα να φάω σε μαγαζί μουσακά που να θυμίζει τόσο έντονα σπιτικό, εφόσον τα περισσότερα μαγαζιά που σερβίρουν παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, ειδικά στο κέντρο της πόλης, απευθύνονται κυρίως στους τουρίστες.

Elaia: Το φαγητό της μαμάς στο κέντρο της πόλης - FlagInLife

Δοκίμασα φυσικά και την γουρουνοπούλα που προσφέρεται καθημερινά στο μαγαζί, την οποία προτείνω ανεπιφύλακτα, ειδικά αν την προτιμάτε γενικότερα. Το κρέας ήταν ζουμερό, χωρίς κόκκαλα, και η γεύση απίθανη. Τη συνόδεψα με ζεστό πουρέ, αν και οι πατάτες φούρνου φαινόντουσαν επίσης εκπληκτικές. Μπορεί να μην είχε επιλογές σε επιδόρπιο, αλλά η γουρουνοπούλα από μόνη της, συνδυαστικά με μια κρύα μπύρα από το ψυγείο, ήταν λουκούμι!

Γενικότερα, το Elaia ήταν όπως ακριβώς το περίμενα: τιμές οικονομικές, μερίδες καλές και παραδοσιακό φαγητό. Η ατμόσφαιρα που εκπέμπει το μαγαζί είναι πολύ φιλόξενη και, σε αντίθεση με την πλειονότητα μαγαζιών του κέντρου, σχεδόν οικογενειακή. Όποιος αποφασίσει να επισκεφθεί το συγκεκριμένο μαγαζί, σίγουρο είναι πως δεν θα φύγει πεινασμένος, καθώς ο κατάλογος έχει επιλογές και για τους πιο ιδιότροπους. Είναι επίσης καταπληκτική επιλογή για οικονομικό, αλλά και χορταστικό φαγητό στο κέντρο της πόλης, ενώ είναι ιδανικό spot και για τουρίστες, που θέλουν να δοκιμάσουν αυθεντικό ελληνικό φαγητό με καλή ποιότητα, χωρίς να πέσουν σε tourist traps. Overall, το προτείνω ανεπιφύλακτα και σίγουρα κι εγώ η ίδια θα το ξαναεπισκεφθώ. 

Elaia

Ελληνική Κουζίνα

Διευθ: Θεμιστοκλέους 1, Αθήνα 106 77

Τηλ: 21 0380 1660

Ώρες λειτ: καθημ. 12:00- 21:46, σκ κλειστά

Τιμή: 15-25€ (χωρίς το ποτό)

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα