fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
Κρέας
Γλυφάδα

Η Γλυφάδα είναι το δεύτερο μεγάλο κέντρο της διασκέδασης, μετά το κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή της Αττικής. Αυτό που συμβαίνει στο κέντρο της Γλυφάδας, στην περιοχή της οδού Ζησιμόπουλού και τους γύρω δρόμους, είναι πραγματικά μοναδικό και δεν έχει όμοιο του σε άλλα προάστια των Αθηνών. Base grill Γλυφάδα - FlagInLife

Όταν ένα μαγαζί της εστίασης ή της διασκέδασης καταφέρνει και εδραιώνεται για κάμποσο διάστημα στο κέντρο της Αθήνας, το επόμενο πράγμα που σκέφτεται είναι, αν και πως θα καταφέρει να κατέβει στα νότια προάστια και στη Γλυφάδα, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να ταλαιπωρούνται οι νότιοι πελάτες του, φτάνοντας στο κέντρο της πόλης. 

Ένα τέτοιο μαγαζί είναι, λοιπόν και το Base Grill, ένας μικρός θρύλος πλέον στο χώρο της εστίασης. 

Το πρωτότοκο παιδί των αδελφών Λιάκων, και αυτό που με την ξέφρενη πορεία του, τους έδωσε τα κεφαλαία για να κάνουν μια σειρά από μαγαζιά που έχουν γράψει στη νυχτερινή Αθήνα της γεύσης και της διασκέδασης.

Έτσι, το 2023 το Base Grill, συμπληρώνει 13 χρόνια ηγετικής παρουσίας στο χώρο της προχωρημένης κρεατοφαγίας, που την απογείωσε με την αισθητική αναβάθμιση στο μαγαζί του Περιστερίου. Τα αδέρφια, οι Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος, πραγματικά αφοσιώθηκαν σ’ αυτό που λέγεται ουσιαστική σχέση με την εστίαση, αφού επένδυσαν σοβαρά στο χώρο. Αγόρασαν χιλιάδες κότες για να φτιάξουν την δική τους φάρμα, που τους προμήθευε τα αυγά για το εμβληματικό πιάτο «Τα αυγά σαν τα μάτια σας», που σερβίρονται πάνω σε τραγανή φωλιά πατάτας. Base grill Γλυφάδα - FlagInLife

Οι Λιάκοι, με συνέπεια στην ποιότητα του προϊόντος, αγόρασαν αμπελώνες, τροφοδοτώντας τα εστιατόρια τους με private label φιάλες κρασιού. 

Έστησαν μία παραγωγή από βιοτεχνία αλλαντικών, στην οποία παράγουν σπουδαία μορταδέλα και εξαιρετικό μπακ μπέικον, αλλά και ωριμάζουν άλλα αλλαντικά, όπως το προσούτο από Καλαρρύτικο αρνάκι. 

Έτσι σιγά-σιγά στήθηκε ο μύθος του Base Grill, σαν η καλύτερη κρεατοταβέρνα της χώρας, με την τιμητική τους να έχουν εκλεκτές μοσχαρίσιες κοπές, από σπουδαίες ελληνικές, αλλά και σπάνιες διεθνείς ράτσες. Επίσης, εμβληματικά πιάτα, όπως τα τηγανητά sticks κολοκυθιών και μελιτζάνας, τα ταρτάκια μοσχίδας Κατερίνης, γαρνιρισμένα με αυγοτάραχο, ενώ το καρπάτσιο έρχεται στο πιάτο άριστα συνοδευόμενο από την πικράδα μιας άγριας ρόκας. 

Τα δικά τους λουκάνικα ξεχωρίζουν, ενώ το συκώτι έχει γίνει το talk of the town. 

Το μοσχαρίσιο διάφραγμα έμαθε τους Έλληνες να το τρώνε, ενώ τα αρνίσια παϊδάκια αποτελούν πιάτο υψηλής νοστιμιάς, μαζί με την βεροιώτικη σπαλομπριζόλα.

Όπως είπαμε, το Base Grill αποτέλεσε το ξεκίνημα για την μικρή γευστική αυτοκρατορία, που έφερε τα επόμενα μαγαζιά όπως, το «Τραβόλτα», την «CooKoovaya», το «Hoocut» και το «Γκαστόνε». 

Πριν μερικούς μήνες η οικογένεια μεγαλώνει με το δεύτερο Base Grill, που ξεκίνησε τη ζωή του στη Γλυφάδα, στη γωνία Ζησιμοπούλου και Λαζαράκη. Ο χώρος φρέσκος, μοδάτος και σκούρος χρωματικά, διαθέτει εξωτερικό χώρο με δυο-τρία ανισόπεδα ξύλινα πατώματα για το καλοκαίρι, ενώ η τζαμαρία είναι το χαρακτηριστικό, που κάνει ακόμα και το εσωτερικό του εξωστρεφές. 

Σπουδαία κάβα, χαρακτηριστικό της αγάπης των ιδιοκτητών για το καλό κρασί, ανοιχτή κουζίνα και μικρές αισθητικές παρεμβάσεις, δίνουν το στίγμα της αισθητικής στο μαγαζί. Base grill Γλυφάδα - FlagInLife

Στελέχη επιχειρήσεων, αλλά και παρέες πελατών ζητούσαν στο πρώτο Base Grill έναν privé χώρο για να φάνε και να περάσουν τη βραδιά ή το μεσημεριανό διακριτικά. Να λοιπόν που το Base Grill τους το δίνει στο μαγαζί της Γλυφάδας, με τον private χώρο, ο οποίος διακοσμείται γύρω-γύρω από φιάλες κρασιού, ξαπλωμένες στα ράφια τους και από την άλλη, μία βιτρίνα όπου ησυχάζουν τα διάσημα κρέατα του Base Grill. 

Εδώ, την λίστα των κρασιών επιμελείται ο Master of Wine Γιάννης Καρακάσης, ενώ ο σομελιέ του καταστήματος είναι ο Γιάννης Φραντζής.Base grill Γλυφάδα - FlagInLife

Το δίδυμο αδερφάκι του Base Grill στη Γλυφάδα δεν είναι τίποτα άλλο, παρά πραγματικά ένα δίδυμο αδερφάκι. Ότι προσφέρει το πρωτότοκο του Περιστερίου, τα ίδια ακριβώς πράγματα προσφέρει και το δευτερότοκο της Γλυφάδας. 

 

Base Grill Γλυφάδας,
Ζησιμοπούλου 5 και Λαζαράκη.
Τηλ. 2108985848
Ανοικτά καθημερινά από το πρωί.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα