fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
4 ξενοδοχεία της Αθήνας με πασχαλινό μενού
πασχαλινό μενού

4 ξενοδοχεία της Αθήνας με πασχαλινό μενού

Αν αυτό το Πάσχα θα βρίσκεστε στην Αθήνα, σας προτείνουμε 4 ξενοδοχεία που το πασχαλινό μενού τους φέρει την υπογραφή καταξιωμένων chefs.

 

Αν είστε απο αυτούς που φέτος το “Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωρίο”, δεν υπάρχει στην εξίσωση και θα περάσετε την Ανάσταση στο κλεινόν άστυ, τουλάχιστον τα περισσότερα ξενοδοχεία της πόλης έχουν φροντίσει να σχεδιάσουν ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις με βάση την παράδοση. Και αφού θα  μείνουμε εδώ, μας αξίζει τουλάχιστον να επιδοθούμε σε λίγο splurging απολαμβάνοντας το πασχαλινό μενού σε κάποιο από τα 4 ξενοδοχεία της Αθήνας που σας προτείνουμε και δεν απογοητεύουν σε κανένα επίπεδο. Αν το σκέφτεστε βέβαια, φροντίστε να κάνετε έγκαιρα την κράτησή σας.

 

Μεγάλη Βρεταννία

 

Για τη Μεγάλη Βρεταννία, νομίζω ότι τα λόγια είναι περιττά. Το εμβληματικότερο ξενοδοχείο της Αθήνας, που φέτος συμπλήρωσε τα 150 χρόνια λειτουργίας του, αποτελεί αναμφίβολα την επιτομή της πολυτέλειας και της fine εμπειρίας από κάθε άποψη. Και το γιορτινό τραπέζι στο GB Roof Garden στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου, με την Αθήνα στα πόδια σας, φυσικά και δεν ξεφεύγει από τον κανόνα.

θέα της Ακρόπολης απο το gb roof garden
Πηγή: Instagram

Το βράδυ της Ανάστασης, ο chef de cuisine Νίκος Λιόκας, έχει φροντίσει να απολαύσετε μαγειρίτσα, κοκορέτσι, γαρδουμπάκια, αρνάκι γάλακτος και κοτολέτα στα κάρβουνα, ενώ ο pastry chef Αλέξανδρος Κούφας θα σας γλυκάνει με εκμέκ καταΐφι και παγωτό φουντούκι (120€/άτομο). Την Κυριακή του Πάσχα όσο και να μη το πιστεύετε… στήνεται σούβλα και θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τον μπουφέ που έχει επιμεληθεί ο εξαιρετικός executive chef Αστέριος Κουστούδης, με μεγάλη ποικιλία από εξαιρετικά κρύα ορεκτικά και παραδοσιακά ζεστά πιάτα. Οι επιλογές σε ελληνικά και γαλλικά γλυκά, αλλά και η ποικιλία από τούρτες, συναρπάζουν (160€/άτομο). Για κρατήσεις δείτε εδώ.

 

Athens Plaza Hotel

 

Μια ανάσα από τη Μεγάλη Βρεταννία, στο προσεγμένο, σοφιστικέ περιβάλλον του Athens Plaza Hotel, θα δοκιμάστε νόστιμες παραδοσιακές πασχαλινές γεύσεις με την υπογραφή του executive chef Παναγιώτη Αναστασίου. Στο δείπνο του Μεγάλου Σαββάτου, εκτός φυσικά από μαγειρίτσα και αρνάκι καρέ, αυγά, τσουρέκι και τα σχετικά πασχαλινά εδέσματα, μια καρυδόπιτα με ναμελάκα σοκολάτας, σάλτσα αλμυρής καραμέλας και παγωτό βανίλιας θα κλείσει γλυκά το δείπνο σας.

το εστιατόριο του Athens Plaza
Πηγή: Facebook

Την Κυριακή του Πάσχα, στο τραπέζι σας θα έρθουν ελληνικά τυριά, τζατζίκι, πίτες, σαλάτες και εννοείται αρνάκι, κοντοσούβλι, κοκορέτσι κτλ. Όσο για τον γευστικό επίλογο, αυτός θα γραφτεί με ραβανί με παγωτό. Οι τιμές διαμορφώνονται στα 70€ και 85€ το άτομο για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα αντίστοιχα, χωρίς χρέωση για τα παιδιά κάτω τον 5 ετών και με μεγάλη έκπτωση για τα παιδιά έως 12 ετών. Για κρατήσεις δείτε εδώ.

 

St George Lycabettus

 

Αν η αφοπλιστική πανοραμική θέα της Αθήνας, σε συνδυασμό με τα γιορτινά πιάτα μ’ ένα διακριτικό μοντέρνο twist από τα χέρια του executive chef Στέφανου Παπανικολάου σας ακούγεται δελεαστική οψιόν, τότε το St George Lycabettus είναι μια εξαιρετική πρόταση. Και επειδή μιλάω με επιχειρήματα, όταν λέω αφοπλιστική θέα κυριολεκτώ, μιας και το La Suite Lounge στο rooftop του ξενοδοχείου, έχει βραβευτεί ως αυτό με την «καλύτερη θέα στην Ευρώπη».

θεα στον Παρθενώνα απο το εστιατόριο
Πηγή: Facebook

Στο Αναστάσιμο μενού, μαγειρίτσα αυγολέμονο (και σε vegan εκδοχή), αρνάκι, κατσικάκι και μια quiche με κολοκυθάκι, συμπληρώνουν μεταξύ άλλων την εικόνα. Ανήμερα του Πάσχα, ο μπουφές περιλαμβάνει και τα κλασικά: αρνάκι, παϊδάκια και εννοείται κοκορέτσι. Στα των γλυκών, και τις 2 μέρες, τα παραδοσιακά σιροπιαστά, η lemon pie και η strawberry pavlova ξεχωρίζουν. Το κόστος ανέρχεται στα 65€ το άτομο, με 50% έκπτωση για τα παιδιά μέχρι 10 ετών. Για κρατήσεις δείτε εδώ.

 

Athens Marriott Hotel

 

Φεύγοντας από το κέντρο της Αθήνας, μεταφερόμαστε στη λεωφόρο Συγγρού και στο 5στερο Athens Marriott Hotel, σε απόσταση αναπνοής από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Και σε αυτήν την περίπτωση, η πασχαλινή σας εμπειρία στο προσεγμένο, κοσμοπολίτικο περιβάλλον του εστιατορίου Made In Athens, θα είναι ξεχωριστή σε επίπεδο γεύσης και φιλοξενίας.

4 ξενοδοχεία της Αθήνας με πασχαλινό μενού - FlagInLife

Τα μενού έχει επιμεληθεί ο executive chef Ηρακλής Δημητρίου, έχοντας φροντίσει ώστε το Μεγάλο Σάββατο να γευτείτε παραδοσιακά πιάτα όπως μαγειρίτσα, ανοιξιάτικη χορτόπιτα, κατσικάκι γάλακτος με δεντρολίβανο και καταΐφι με παγωτό (45€/άτομο). Ανήμερα του Πάσχα, οι αλμυρές και γλυκές επιλογές του γιορτινού μπουφέ τιμούν την ελληνική παράδοση, με τη μουσική από DJ να ενισχύει το όλο κλίμα (70€/άτομο)! Για κρατήσεις δείτε εδώ.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα