fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Kitschen Dim Sum Bar: Προετοιμάζοντας τα ξυλάκια μας στον Πειραιά
Kitschen

Kitschen Dim Sum Bar: Προετοιμάζοντας τα ξυλάκια μας στον Πειραιά

Japanese Pop Art αισθητική, νεανικό περιβάλλον, μικρά πιάτα (dim sum) από ολόκληρο το ασιατικό φάσμα, μοντέρνα cocktails αναμεμειγμένα με ευχάριστες μουσικές νότες. Αυτό είναι το ανορθόγραφο και νόστιμο, Kitschen Dim Sum Bar στον Πειραιά.

 

Kitschen: ένα λογοπαίγνιο από την ένωση των λέξεων Kitsch και Chen, όπου Chen ένας anime δράκος-πολεμιστής. Θα το βρείτε στον Πειραιά στην οδό Κανάρη, έναν ήσυχο -και με εύκολο παρκάρισμα- δρόμο, πάνω από την Ακτή Μιαούλη. Δυο μικρά τραπέζια στο εσωτερικό, ένας χαμηλός πάγκος, 6 θέσεις μπροστά από την κουζίνα εκεί όπου ξετυλίγεται η δράση, πολλά sake barrels στην οροφή, Asian Pop Art ντεκόρ με παραπομπές σε μια αισθητική που αγγίζει την manga και anime κουλτούρα, και μια pink neon επιγραφή που αναγράφει “prepare your chopsticks”, συνθέτουν το multiAsian σκηνικό του Kitschen Dim Sum Bar.

Kitschen Dim Sum Bar: Προετοιμάζοντας τα ξυλάκια μας στον Πειραιά - FlagInLife

Dim Sum στα Κινέζικα σημαίνει «άγγιξε την καρδιά». Σύμφωνα με τα λόγια του Σπύρου, ενός εκ των ιδιοκτήτων «Το φαγητό λοιπόν προσκαλεί τον επισκέπτη να γνωρίσει την ασιατική κουλτούρα μέσα από μικρές μπουκιές και αν μπορέσει, να αγγίξει την καρδιά του». Το Kitschen, μπορείτε να το επισκεφθείτε καταρχάς για ένα cocktail. Ο Σπύρος Μινέτος, έχει δημιουργήσει 11 καλοδουλεμένες signature συνθέσεις, με φρεσκάδα και καλή ισορροπία. Δεν αντιστάθηκα και συνόδευσα τα πικάντικα φασόλια σόγιας (edamame) με το “Enter the Dragon”, την δική τους εκδοχή στην Paloma. Όμορφες φυσαλίδες από γκρέιπφρουτ σόδα, διακριτικό τσίλι και εξωτικές νότες από λίτσι, συνθέτουν το γευστικό προφίλ του.

Kitschen Dim Sum Bar: Προετοιμάζοντας τα ξυλάκια μας στον Πειραιά - FlagInLife
Πηγή: Instagram

Φυσικά, το main course στο Kitschen Dim Sum Bar είναι το φαγητό και οι δημιουργίες του έτερου ιδιοκτήτη, του σεφ Δημήτρη Liem. Ένας παράξενος όσο και σπάνιος δεσμός συνδέει τους δυο συνεργάτες. Ο Δημήτρης Liem, γνωστός από την θητεία του στο Matsuhisa, έχει πατέρα Ινδονήσιο και μητέρα Κερκυραία, ενώ ο Σπύρος Μινέτος έχει πατέρα Κεφαλλονίτη και μητέρα Κορεάτισσα. Εκτός από συνέταιροι όμως, είναι και κουμπάροι, καθώς έχουν παντρευτεί δύο αδερφές! Και είναι αυτή η ιδιότυπη σύμπραξη των μπολιασμένων με τις επτανησιακές τους ρίζες ασιατικών καταβολών τους, που χαρίζουν τις πινελιές ελληνικότητας στο φαγητό τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η προσθήκη λευκού ταραμά σ’ ένα τηγανητό sushi roll με καβούρι.

Kitschen Dim Sum Bar: Προετοιμάζοντας τα ξυλάκια μας στον Πειραιά - FlagInLife
Pork Siu Mai

Ακολουθώντας την προτροπή στην επιγραφή, όπλισα τα δικά μου ξυλάκια και παρήγγειλα τα Pork Siu Mai, τα Dumplings ατμού με χοιρινό και μαύρο ξύδι ρυζιού. Αέρινο, καυτερό και ολίγον καπνιστό, με αποζημίωσε για την επιλογή μου. Κατόπιν, έφτασαν οι μπουκιές από κουνουπίδι τεμπούρα με μαγιονέζα σκόρδου. Δημοφιλής επιλογή στο Kitschen Dim Sum Bar όπως με πληροφόρησαν, σου δημιουργούν την επιθυμία να μην σταματάς να βουτάς τα chopsticks στο μπολ, ενώ η διαφορά θερμοκρασίας του καυτού χυλού, με τη μαγιονέζα, δημιουργούσε ένα πιο απαλό και λιγότερο τραγανό σύνολο.

Kitschen Dim Sum Bar: Προετοιμάζοντας τα ξυλάκια μας στον Πειραιά - FlagInLife
Τηγανητό κοτόπουλο με κρέμα αβοκάντο

Στο χρυσαφένιο και τραγανό τηγανητό κοτόπουλο με κρέμα αβοκάντο και φρέσκα μυρωδικά, το αβοκάντο προσέδιδε ένα πληθωρικό χαρακτήρα στη σύνθεση. Μια ψημένη στον φούρνο μελιτζάνα, γλασαρισμένη με miso συνοδεία μίας τραγανής τεμπούρας από μανιτάρια enoki και πίκλες καρότου, συνόδευσε το Cobra Kai. Ένα sweet & spicy cocktail, με μείγμα από Ρούμια, homemade σιρόπι μπαχαρικών, βοτανικό λικέρ και ginger beer.

Kitschen Dim Sum Bar: Προετοιμάζοντας τα ξυλάκια μας στον Πειραιά - FlagInLife
Beetroot Jiao Ji

Είχα ακούσει πολλά κολακευτικά σχόλια για το επόμενο πιάτο, που ήταν και το τελευταίο που δοκίμασα. Το Beetroot Jiao Ji. Dumplings ατμού, με μαγειρεμένο παντζάρι, miso paste, γλυκιά σάλτσα ponju, φρέσκο κρεμμύδι, τζίντζερ και ξηρούς καρπούς. Βρίσκονται στο μενού από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Kitschen Dim Sum Bar και δικαίως κατέχουν μια υψηλή θέση στην προτίμηση των επισκεπτών.

Kitschen Dim Sum Bar: Προετοιμάζοντας τα ξυλάκια μας στον Πειραιά - FlagInLife

Όση ώρα πέρασα δοκιμάζοντας και συζητώντας, τα cocktails δε σταματούσαν να σερβίρονται γύρω μου. Κράτησα στη μνήμη μου να δοκιμάσω την επόμενη φορά το Miyagi’s Touch: Dry Gin, πράσινο μήλο, σέλερι και κάρδαμο, αν μη τι άλλο δίνουν το στίγμα μια σύνθεσης που μπορεί έξοχα να συνοδεύσει τα πιάτα του Kitschen Dim Sum Bar. Όσο για τους λάτρεις της μπύρας, θα βρουν εδώ κάποιες επιλεγμένες ετικέτες, όπως η ελληνική Blame the Sun και η ξηρή Ιαπωνική Asahi.

Kitschen Dim Sum Bar
Ασιατική κουζίνα
Διευθ: Κανάρη 5, Πειραιάς, 185 37
Τηλ: 211 7351205
Ώρες λειτ: καθημ. 13:30 -00:00, Σαβ. 19:00-00:30, Κυρ. κλειστά
Τιμή: 25-35€ (χωρίς το ποτό)

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα