fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Μουσική, Φεστιβάλ για ζώα, Performances: Όλα όσα αξίζει να κάνεις αυτήν την εβδομάδα
Φεστιβάλ για ζώα συντροφιάς στην Κυψέλη

Μουσική, Φεστιβάλ για ζώα, Performances: Όλα όσα αξίζει να κάνεις αυτήν την εβδομάδα

Ντοκιμαντέρ, σκηνική ποίηση, performances, ζώα, συναυλίες, αυτή η εβδομάδα καλύπτει διαφορετικά γούστα για το κοινό της Αθήνας. Από την συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Βράχων μέχρι το Pawsome Festival για ζώα συντροφιάς στην Κυψέλη, αυτές είναι μερικές εκδηλώσεις που αξίζει να βάλει στην ατζέντα σου αυτήν την εβδομάδα.

melina kana

Θανάσης Παπακωνσταντίνου με Μελίνα Κανά

Για να γίνει η νύχτα πιο εύκολη κι η μέρα πιο ευοίωνη, η απόλυτη συναυλία του καλοκαιριού είναι γεγονός. Στις 20, 21 & 22 Σεπτεμβρίου ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου συναντά την Μελίνα Κανά στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Στη Σκιά των Βράχων 2022.

Τα εισιτήρια για τις 20 & 21 Σεπτεμβρίου έχουν εξαντληθεί. Η προπώληση συνεχίζεται για την 3η ημέρα, 22 Σεπτεμβρίου!

Περισσότερα, εδώ.

manos loizos

Μάνος Λοΐζος – ΜΕΤΑ στην Τεχνόπολη

Θα μπορούσε να είναι μια επετειακή συναυλία ή μία γενέθλια συναυλία. Θα μπορούσε να μετράει τα 40 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από το τελευταίο αντίο στον Μάνο Λοΐζο ή τα 35 χρόνια που μετράει στον αέρα ο Αθήνα 9. 84 και μαζί του η ελεύθερη ραδιοφωνία. Θα μπορούσε, αλλά δεν είναι. Είναι μια συναυλία – γιορτή για τη συνέχεια στο ελληνικό τραγούδι. Για το αίσθημα που περνάει σαν σκυτάλη από καλλιτεχνική γενιά σε καλλιτεχνική γενιά. Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων θα παρουσιαστεί το project Μάνος Λοΐζος – ΜΕΤΑ.

Στην ουσία, πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός καλλιτεχνικού κινήματος που συσπείρωσε γύρω από το έργο του Μάνου Λοΐζου περισσότερους από 35 καλλιτέχνες της νεότερης και νεότατης γενιάς. Από την Nalyssa Green και την Δραμαμίνη μέχρι την Idra Kayne που είχαμε φιλοξενήσει στο FLAG και ειδική συμμετοχή της Δήμητρας Γαλάνη και της Μαρίας Φαραντούρη αυτή η συναυλία θα ενώσει το χθες με το αύριο.

Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθεί στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.)

Περισσότερα, εδώ.

festival dramas

Φεστιβάλ Δράμας στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

 Το 45ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωσή του, ταξιδεύει στην Αθήνα, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Θερινός Κινηματογράφος Λαϊς), στις 15-18 Σεπτεμβρίου. Εκεί θα  έχει κανείς την δυνατότητα να παρακολουθήσει όλες τις ταινίες του Εθνικού Διαγωνιστικού Προγράμματος που συμμετείχαν στο 45ο DISFF. Highlight, το πολυαναμενόμενο μάστερκλας-συζήτηση με τον Πάβελ Παβλικόφσκι το Σάββατο 17/9 στο πλαίσιο του cinematherapy.

Περισσότερα, εδώ.

emst

Performances στο ΕΜΣΤ

Με κεντρικό σύνθημα Fall into place, η DAN.C.CE Unitiva, μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου σύγχρονου χορού Aerowaves, σχολιάζει χαρακτηριστικά την φετινή θεματική: «Γλώσσες πολλές, ανάμεσα στις οποίες και η ελληνική, συνδέουν την πτώση με τον τόπο σε μια παράξενη εικόνα ελεύθερης γείωσης των σωμάτων».

Υλοποιώντας τον προγραμματικό του στόχο να συμβάλει στην προώθηση ενός πλούσιου οικοσυστήματος του χορού στην Ελλάδα, το ARC15 παρουσιάζει χορευτικά έργα που αμφισβητούν τα όρια ανάμεσα σε διαφορετικές μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης, δημιουργικής γλώσσας και συνθήκης βίωσης ενός έργου τέχνης. Οι performances The Angular Distance of a Celestial Body [Η Γωνιακή Απόσταση ενός Ουράνιου Σώματος] του Alessandro Carboni και Body Monologue της Αναστασίας Βαλσαμάκη θα παρουσιαστούν στο στο ΕΜΣΤ στις 18.09 μεταξύ  17.00-19.00.

Περισσότερα, εδώ.

Pawsome_Cover

Φεστιβάλ για ζώα συντροφιάς στην Κυψέλη

 Ο υπαίθριος χώρος της Δημοτικής Αγοράς στην Κυψέλη μεταμορφώνεται το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου από τις 12.00 έως τις 21.00 σε ένα τεράστιο playground κοινωνικοποίησης των τετράποδων φίλων μέσα από το Pawsome Festival, εγκαινιάζοντας τη νέα σεζόν δράσεων του Impact Hub Athens στην Κυψέλη. Συνοδεία μουσικής από τον Αθήνα 9.84 – και της εκπομπής ζώα συντροφιάς και κηδεμόνες, θα έχουν την ευκαιρία να βρουν οτιδήποτε επιθυμούν.

Πέρνα μια βόλτα και δοκίμασε και φρεσκοκομμένο καφέ και pupcakes (βρώσιμα και από ανθρώπους και από σκυλιά) από το Κυψελιώτικο στέκι Morning Sweetie.

Περισσότερα, εδώ.

Alkinoos

Ένα σκηνικό ποίημα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ο ποιητής Γιάννης Ευθυμιάδης σκηνοθετεί το σκηνικό ποίημα «Αλκίνοος», που ανεβαίνει από 21 έως 25 Σεπτεμβρίου στη σκηνή Ω του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Μια παράσταση που, διατηρώντας την ποιητικότητα του λόγου, επιχειρεί να αποδώσει με ρεαλιστικό τρόπο τις εικόνες της σύγκρουσης, της αέναης πάλης, του ερωτικού παραληρήματος αλλά και της μεταφυσικής αποχώρησης.

Ο ήρωας, που ερμηνεύει ο Βαγγέλης Παπαδάκης, πλάθει με την φαντασία του κάποιον άλλο, έναν δεύτερο εαυτό, για να ενωθεί μαζί του και μέσα από την ένωση αυτή, ερωτική και μεταφυσική, να φτάσει στην ουσία της ύπαρξής του, να ξαναγαπήσει το σώμα, το μυαλό και την ψυχή του και ενωμένος μαζί τους να οδηγηθεί στην ελευθερία και τη λύτρωση.

Περισσότερα, εδώ.

mariza rizou

Μαρίζα Ρίζου στο Θέατρο Βράχων

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, η Μαρίζα Ρίζου υποδέχεται το κοινό για πρώτη φορά στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» για τη μοναδική της μεγάλη συναυλία στην Αθήνα αυτό το καλοκαίρι. Μετά τις επιτυχημένες χειμερινές εμφανίσεις της στον Σταυρό του Νότου, η μουσικός έρχεται με ένα ολοκαίνουριο πρόγραμμα, από το οποίο, φυσικά, δεν θα λείπουν τραγούδια-σταθμοί αλλά και καινούριες διασκευές καλώντας μας να βγούμε «Μαζί Της Στο Φως».

Περισσότερα, εδώ.

 

 

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα