Η φυσικοχημεία μπήκε στη γαστρονομική μας ζωή πριν από 20-25 χρόνια. Εκτός από τον θόρυβο που έκανε και την άκριτη χρήση του όρου μοριακή κουζίνα, μοριακή γαστρονομία κ.λ.π. έβαλε στον πάγκο της κουζίνα μας και άφθονη τεχνολογία. Λαμβάνοντας υπόψιν την προέλευση μου (μηχανικός γαρ) έχω την απαραίτητη γνώση που δεν μου επιτρέπει να σταθώ απέναντι στη συγκεκριμένη εξέλιξη. Θα σταθώ όμως απέναντι στην άκριτη και χωρίς γνώση χρήση που κάνουν αρκετοί στα εν λόγω εργαλεία ή μηχανήματα. Ένα από αυτά είναι και το sousvide. Από το συγκεκριμένο μηχάνημα η γεύση μου έχει υποφέρει πλείστες όσες φορές. Διάβασα πρόσφατα ένα άρθρο της σπουδαίας δημοσιογράφου Θάλειας Τσιχλάκη στο FNLτο οποίο θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε. Σας το παραθέτω εδώ.