Υλικά
Α. Ριζότο γεμιστών
100 γρ ριζότο
50 γρ λευκό κρασί
30 γρ λευκό κρεμμύδι
200 γρ τριμμένη τοματα
5 φύλλα δυόσμου
50 γρ κολοκύθια
50 γρ μελιτζανες
30 γρ ελαιόλαδο
10 γρ κουκουνάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Σοτάρουμε το ρύζι και το κρεμμυδι με λίγο ελαιόλαδο και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το κρασί βάζουμε την τριμμένη τοματα και το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς όπως όταν κάνουμε ριζότο. Στο τέλος βάζουμε τα κολοκύθια και τις μελιτζανε τα οποία προηγουμένως τα έχουμε κόψει κυβακια και τα έχουμε τηγανίσει. Προσθέτουμε το κουκουνάρι τον δυόσμο και λιγο ελαιόλαδο. Μπορούμε αφού σερβίρουμε να βάλουμε και λίγη τριμμένη φετα πάνω στο ριζότο.
Β.Σως γιαουρτιού με φύλλα άγριου σκόρδου
250 γιαουρτι στραγγιστό
50 γρ ελαιόλαδο
5 γρ αλατι
20 γρ ξύδι λευκό
5 γρ Ψιλοκομμένο άνηθο
25 γρ ψιλοκομμένα φύλλα άγριου σκόρδου
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Είναι πολύ ωραίο συνοδευτικό για τηγανητά λαχανικά και συνδυάζεται πολύ ωραία με κρέας.