- 2 γαρίδες μεγάλες ψημμένες με σουβλάκι a lablanca⮚Φλαμπέ με ούζο με γλυκάνισο
- Πούδρα bacon ή ζελέ bacon
- Καπαρόφυλλα κομμένα στρογγυλά με κουπατ
- Σαλάτα άνηθος, μυρώνια, μαϊντανός ( μικρές φούντες) ⮚ Μωβ καρότο ροδέλες ντεκόρ
Το καρότο σε ροδέλες vacuum μαζί με ginger και αλάτι στους 100°C μέχρι να μαλακώσει και το χτυπάμε στο μπλέντερ με λίγο xanthana. (0,5)
Λάδι Άνηθου:
- ∙ 450gr φούντες άνηθου
- ∙ 1 λίτρο ηλιέλαιο
- ‘Αλεσμα όλα μαζί και μετά ζέσταμα μεχρι τους 100°C. Σούρωμα και πάγωμα.
- *Relish πάνω στις γαρίδες με mango, chili, ginger, chives και κρεμμύδι.
Πούδρα bacon μεmalto:
- ∙ Ham stock
- ∙ 250gr bacon
- ∙ 250gr καπνιστό bacon
- ∙ 500gr νερό
- ∙ 250gr ζωμό κότας
Σωτέ τα bacon και προσθέτουμε τα υγρά. Simmer για 30 λεπτά. Σουρώνουμε και το κάνουμε ζελέ ή πούδρα.
Μango and ChiliRelish:
- 2 κόκκινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 3 τσίλι κόκκινα
- ½ τσίλι πάστα
- 8 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 400ml γάλα καρύδας κατεβασμένο στα 200ml
- 100gr mango πορτοκαλί
- 100gr mango πράσινο
- Αλάτι – πιπέρι
Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα 2 τσίλι, τη πάστα τσίλι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το κατεβασμένο γάλα καρύδας, όταν δέσει η σάλτσα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να κρυώσει.