fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Finos Audiophile Bar, ένα καλά κρυμμένο μυστικό για τους λάτρεις της μουσικής, αλλά και των κοκτέιλ.
finos1

Finos Audiophile Bar, ένα καλά κρυμμένο μυστικό για τους λάτρεις της μουσικής, αλλά και των κοκτέιλ.

Επισκέφτηκα το Finos Audiophile Bar μετά από την προτροπή ενός φίλου, που έλεγε συνέχεια ότι “πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς αυτό το καινούργιο μαγαζί στην Αγία Παρασκευή για την φανταστική μουσική, αλλά και για το Dry Martini του”.

Έτσι λοιπόν ξεκίνησα από περιέργεια να βρω το Finos Audiophile Bar και να δω περί τίνος πρόκειται. Μετά από λίγη ώρα ψαξίματος, καθώς είναι ένα μικρό μπαρ στο τέλος ενός εμπορικού κέντρου και εύκολα το προσπερνάς, με τράβηξε ο ήχος της jazz και έτσι το βρήκα.Finos Audiophile Bar, ένα καλά κρυμμένο μυστικό για τους λάτρεις της μουσικής, αλλά και των κοκτέιλ. - FlagInLife

Μπαίνοντας, με υποδέχτηκε ένα σκοτεινό και μυστηριώδες μπαρ και πίσω από την μπάρα του ο Βασίλης Τσομπανίδης, ο ιδιοκτήτης και μπάρμαν του Finos Audiophile Bar, κάθισα σε ένα από τα  ψηλά σκαμπό στην μπάρα με το μαξιλαράκι για τους αγκώνες και αφέθηκα στα χέρια του. Περιμένοντας το Dry Martini που παρήγγειλα και υπό την γλυκιά μουσική της jazz, παρατηρούσα τον Βασίλη να ετοιμάζει το ποτό μου, ενώ ταυτόχρονα ετοίμαζε να βάλει το επόμενο βινύλιο. Οι πελάτες του μαγαζιού, χαλαροί, όλοι στον δικό τους κόσμο, χαμένοι στις συζητήσεις τους και το ποτό τους, είχαν την “αύρα” του θαμώνα, κάτι που όπως θα καταλάβαινα σύντομα, θα γινόμουν και εγώ. 

Αφού ήρθε το παγωμένο Dry Martini μου, συνοδευόμενο από ένα πιατάκι ελιές, αρχίσαμε να μιλάμε με τον Βασίλη για τα του μπαρ και της μουσικής, για την οποία μπορεί να μιλάει για ώρες. Από τα εμβληματικά ηχεία του μαγαζιού, φτιαγμένα στην Ελλάδα, που δεσπόζουν πάνω από τις φιάλες του μπαρ, μέχρι την συλλογή βινυλίων του πατέρα του που την συνεχίζει αυτός τώρα εμπλουτίζοντας την και με άλλα είδη μουσικής. Από Fleetwood Mac και Pink Floyd μέχρι funk από τη Σενεγάλη, πολλά είναι αυτά που θα ακούσεις στο Finos Audiophile Bar με βασική προϋπόθεση να αφήνουμε πάντα το τραγούδι να παίξει μέχρι τέλους, ακόμα και αν είναι μια ώρα (ναι, έχει και τέτοια στην γκάμα του).Finos Audiophile Bar, ένα καλά κρυμμένο μυστικό για τους λάτρεις της μουσικής, αλλά και των κοκτέιλ. - FlagInLife

Ως ένα κλασικό μπαρ, το Finos Audiophile Bar έχει μεγάλη ποικιλία στα κοκτέιλ που μπορεί να σου προσφέρει, από τα κλασικά και τα signature cocktails του Βασίλη που αξίζει να δοκιμάσεις, έως και μερικές δικές του εισαγωγές σε ουίσκι. Το Dry Martini του μου άρεσε τόσο, που χρειάστηκε και ένα δεύτερο, για το οποίο, προς έκπληξή και ευχαρίστησή μου, αυτή τη φορά μου προσέφερε καυτερές πιπεριές τουρσί.

Το Finos Audiophile Bar είναι σίγουρα ένα μπαρ που πρέπει να επισκεφτεί κανείς για να χαλαρώσει και για να ανακαλύψει καινούργιες μουσικές, μόνος ή με παρέα.

Finos Audiophile Bar

Αγίου Ιωάννου 63 & Ελευθερίας 1, Αγία Παρασκευή
Ωράριο: 21:00-3:00 καθημερινά εκτός Δευτέρας
Τιμή: 5€
- 10€

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα