Το Oinoscent προτάσσει περήφανα τις 1000+ ετικέτες κρασιού τις οποίες συνοδεύει από τις αναβαθμισμένες γεύσεις του σεφ Γιάννη Τσικουδάκη.
Το wine bistrot Oinoscent είναι ένας χώρος που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Δεκατέσσερα χρόνια μετά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του -άνοιξε τις πόρτες του τον Δεκέμβριο του 2008- το δημιούργημα των Δάνη Αγαπητού και Άρη Σκλαβενίτη μετασχηματίσθηκε από μια κάβα, σε ένα μοντέρνο bistrot με σημαντικό οινικό προφίλ.
Η συλλογή κρασιών είναι ασυναγώνιστη. Στο υπόγειο κελάρι του συγκεντρώνονται περισσότερες από 1000 ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, ενώ η wine list που ανανεώνεται κάθε εβδομάδα, προσφέρει περί τις 50 προτάσεις κρασιού by the glass, προσελκύοντας ένα ποικιλόμορφο μείγμα επισκεπτών. Από απλούς λάτρεις του κρασιού που απολαμβάνουν ένα ποτήρι κρασί με φαγητό και καλή παρέα, μέχρι πιο ψαγμένους οινόφιλους, που ακολουθώντας τους ανθρώπους του oinoscent σε μια επίσκεψή στο κελάρι, θα θελήσουν να δοκιμάσουν σπάνιες και δυσεύρετες ετικέτες, μεγάλα κρασιά ή νεοφερμένες αποκλειστικότητες.
Η έλευση πριν ένα χρόνο του σεφ Γιάννη Τσικουδάκη έφερε την πολυπόθητη αναβάθμιση στην κουζίνα του Oinoscent και την ουσιαστική μετατροπή του από ένα wine bar σε ένα μοντέρνο bistrot, με πρωταγωνιστή πάντα το κρασί, αλλά και το φαγητό πλέον άξιο συμπαραστάτη.
Ο μαγειρικός χαρακτήρας του νεαρού σεφ έχει σαφείς επιρροές από την πολυετή θητεία του στο εστιατόριο Sense πλάι στον Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο. Εντούτοις προτάσσει ένα προσωπικό στυλ που του χαρίζει μια μοναδικότητα. Ένα ιδιοσυγκρασιακό πάντρεμα υλικών, τεχνικών και υφών που δημιουργεί ετερόκλητους συνδυασμούς με αναπάντεχα αποτελέσματα και προκαλεί απρόσμενα οινικά παντρέματα.
To χειροποίητο ψωμί μαζί με εξαιρετικές μικρές ελιές από την Κρήτη συνοδεύουν μια ενδιαφέρουσα ταραμοσαλάτα με την προσθήκη ψητής ντομάτας, αυγοτάραχου και φύτρες μαϊντανού, ενώ η δική του version της σαλάτας Waldorf (kλασική αμερικανική σαλάτα) ημίπαστο τόνο σε κρούστα από nori, ξινόμηλο, ψητό σταφύλι, πεκάν και μια σάλτσα με μήλο και σέλερι.
Στο υπόγειο κελάρι του συγκεντρώνονται περισσότερες από 1000 ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, ενώ η wine list που ανανεώνεται κάθε εβδομάδα, προσφέρει περί τις 50 προτάσεις κρασιού by the glass
Στην απόλυτα γήινη σύνθεση με φακές beluga, ποικιλία μανιταριών και μαύρα φασόλια, έρχεται η αναπάντεχη προσθήκη ενός gel από σμέουρα να ταράξει το προφίλ του πιάτου, ενώ η πικάνια από αρνί συνοδεύεται από καραμελωμένο πουρέ κουνουπιδιού και μια ισορροπημένη βινεγκρέτ μπέικον που δίνει ένα έξτρα καπνιστό και γλυκό τόνο στο σύνολο.
Οι φίλοι των αναπάντεχων συνδυασμών θα αγαπήσουν αυτήν τη γλυκιά δημιουργία: μαρέγκες με ιβίσκο, σάλτσα από φρούτα του δάσους και παγωτό από κατσικίσιο τυρί, με την οποία έκλεισα την εμπειρία μου στο Oinoscent.
Wine Bistrot
Διεύθυνση: Βουλής 45-47, Σύνταγμα
Τηλ.: 210 3229374
Ανοιχτά: Καθημερινά: 17.30, Παρασκευή & Σάββατο: 13.30