Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η διεθνών προδιαγραφών διοργάνωση έδωσε βήμα σε ντόπιες προσπάθειες, ώστε να αναδειχτούν και να βρουν μια θέση στη δύσκολη αγορά του ποτού.
Το Bar Show αποδεικνύει κάθε χρόνο ότι η ελληνική bar σκηνή και, κατ επέκταση, η αγορά των αλκοολούχων ποτών, ευημερούν σε μια χώρα που βλέπει το διαθέσιμο εισόδημα να μειώνεται. Αυτό οφείλεται στην κουλτούρα των νέων, οι οποίοι έχουν σαν προτεραιότητα τη διασκέδαση έναντι πιο πεζών αναγκών, αλλά και στην υψηλή τουριστική κίνηση που εξασφαλίζει υψηλές πωλήσεις στην Αθήνα και σε τουριστικούς προορισμούς σε όλη την επικράτεια.
Ανάμεσα στους κολοσσούς του ποτού που κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε κάθε Bar Show, υπάρχουν και μικρές, αξιόλογες ελληνικές προσπάθειες, μερικές από τις οποίες καταλήγουν σε τρανταχτά success stories. Τέτοια stories από το πρόσφατο παρελθόν είναι το 3 cents, το gin Grace και παλιότερα ο Σχίνος κ.α.. Στο φετινό Bar Show, βρήκαμε κάποιες περιπτώσεις που μας κίνησαν το ενδιαφέρον και σας τις παρουσιάζουμε.
Ο Νεοϋορκέζος ελληνοαμερικανός John Livanos, με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της εστίασης, δημιούργησε ένα καθαρά Μεσογειακό gin σε συνεργασία με τον εγχώριο αποσταγματοποιό Δημήτρη Μελισσανίδη. Το gin τους έχει ντελικάτα αρώματα μυρωδικών και βοτάνων που βρίσκει κανείς στην ελληνική γη, σε συνδυασμό με εσπεριδοειδή και μαστίχα. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και διευρύνει με επιτυχία το genre Μεσογειακό gin που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια με συντονισμένες προσπάθειες αποσταγματοποιείων της Μεσογείου.
Η Vodka Kastra Elion έχει ήδη αποσπάσει πολλά βραβεία για την απαράμιλλη απαλότητά της που οφείλεται στο νερό από πηγές του Ταϋγέτου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή της. Όμως το μυστικό της κρύβεται (όπως μαρτυρά και το όνομά της) στη χρήση της ελιάς κατά τη διαδικασία της απόσταξης. Αυτή η μοναδική προσθήκη δίνει στη vodka έναν χαρακτήρα που όμοιό της δε θα βρείτε πουθενά. Ιδιαίτερο προϊόν της ίδιας εταιρείας και το brine για χρήση σε cocktail από τη συντήρηση ελιών.