Το HYTRA φιλοξενεί τη Νικολέττα Δελατόλλα-Φώσκολου. Ο σεφ Γιώργος Φελεμέγκας υποδέχεται στις 17 Ιανουαρίου τη διακεκριμένη μαγείρισσα και συγγραφέα από την Τήνο.
Η κυκλαδίτικη κουζίνα της Νικολέττας Δελατόλα-Φωσκόλου γεμίζει με γεύσεις και αρώ-ματα το HYTRA Restaurant & Bar την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024. Η αγαπημένη μαγεί-ρισσα και συγγραφέας έρχεται από την Τήνο για να μαγειρέψει μαζί με τον σεφ Γιώργο Φελεμέγκα χαρακτηριστικά πιάτα και δημιουργίες, που την έκαναν διάσημη στη χώρα μας και στο εξωτερικό.
Η Νικολέτα Δελατόλα-Φωσκόλου ασχολείται με την παραδοσιακή μαγειρική της Τήνου και των Κυκλάδων για περισσότερα από 30 χρόνια. Έχει δημοσιεύσει 3 βιβλία, τις «Παραδο-σιακές Συνταγές από την Τήνο» (1996), το «Κυκλάδων Γεύσεις» (2006) και το «Cycladic Cuisine» (2020), το οποίο περιλαμβάνει μεγάλο μέρος του δεύτερου βιβλίου της μεταφρα-σμένο στην αγγλική γλώσσα. Έχει πραγματοποιήσει ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπο-μπές για την ελληνική μαγειρική στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Προσκλήθηκε και μαγεί-ρεψε κυκλαδίτικα φαγητά στη μεταπτυχιακή σχολή μαγείρων του Culinary Institute of America at Greystone (Καλιφόρνια, ΗΠΑ), στον Κύκλο των Οινοφίλων ΟΙΝΕΑ (Αθήνα), στη ΜΙΛΗΤΟ (Θεσσαλονίκη), στον Πολιτιστικό Κύκλο των Φιλελλήνων της Βασιλείας (Ελ-βετία), στο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» (Σίφνος), στο Φεστιβάλ Γεύσης και παράδοσης Αιγαίου (Πάτμος) κ.α.. Παρέδιδε σεμινάρια μαγειρικής στα πλαίσια του καλλιτεχνικού εργαστηρίου του Δήμου Τήνου, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια κάνει μαθήματα μαγειρικής σε ξένους και έλληνες επισκέπτες του νησιού και παρασκευάζει σπιτικά γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες και άλλα αλμυρά και γλυκά προϊόντα με την ε-πωνυμία «Το περιβόλι της Νικολέτας».
Σε συνεργασία με τον σεφ του HYTRA Restaurant & Bar θα δημιουργήσουν ένα ειδικό με-νού γευσιγνωσίας για μία και μοναδική βραδιά.
Η Νικολέτα Δελατόλα-Φώσκολου διαδέχεται στην κουζίνα του HYTRA τις Γιώτα Κουφαδάκη και Τασούλα Κουφοπούλου, στο αφιέρωμα του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου στις Κυρίες που αναδεικνύουν την ελληνική κουζίνα και τις παραδοσιακές συνταγές των τόπων τους. Το αφιέρωμα θα συνεχιστεί την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 με τη Λένα Λεντάρη από το «Πανόραμα» Ασκύφου Χανίων.
Για πληροφορίες και κρατήσεις: τηλ. 210 331 6767 | www.hytra.gr
HYTRA Restaurant & Bar
6ος όροφος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 107-109, Αθήνα (Νέος Κόσμος) 117 45