fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
The Bold Type Hotel

The Bold Type Hotel

Η μεταμόρφωση ενός νεοκλασικού στολιδιού της Πάτρας σε πολυτελές boutique hotel, ανεβάζει τα standards της πολυτελούς διαμονής στην πόλη.

Στους πρόποδες της γραφικής Άνω Πόλης και με θέα στο ρωμαϊκών χρόνων Ωδείο, το Μέγαρο Γαλανόπουλου, ένα εμβληματικό για την ιστορία της Πάτρας νεοκλασικό κτίριο του 19ου αιώνα, έγινε το πρώτο ξενοδοχείο 5 αστέρων της πόλης. Μέλος των Design Hotels of the World, το The Bold Type Hotel διαθέτει στους τέσσερις ορόφους του, 10 δωμάτια – σουίτες, ενώ στο πίσω μέρος βρίσκεται ένας μαγευτικός κήπος.

The Bold Type Hotel - FlagInLife

Η πρόσοψη του κτιρίου είναι τόσο εντυπωσιακή, που καταφέρνει να τραβήξει το βλέμμα του περαστικού από το κοντινό Αρχαίο Ωδείο και το κάστρο της πόλης. Αυτό ήταν άλλωστε και το όραμα του πρώτου ιδιοκτήτη του νεοκλασικού, μεγαλοεμπόρου σταφίδας Γαλανόπουλου, αλλά και η πηγή έμπνευσης για το όνομα που δόθηκε στο ξενοδοχείο: ένα κτίριο που με τον χαρακτήρα του θα αιχμαλωτίζει τη ματιά.

The Bold Type Hotel - FlagInLife

Στον πρώτο όροφο κυριαρχεί το πράσινο χρώμα, σημείο σύνδεσης με το πράσινο των φυτών στον κήπο με τους φοίνικες και την σουίτα με το όνομα Garden. Στον δεύτερο, το κοκκινωπό χρώμα του τούβλου, λειτουργεί ως φόρος τιμής στο αρχαίο θέατρο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι του και συνδέεται με τα δωμάτια του Atelier. Στον τρίτο όροφο, με τα executive rooms και τη Bold Type σουίτα, το μπλε του κοβαλτίου είναι μια άμεση σύνδεση με το παρελθόν και το αρχικό χρώμα της κατοικίας. Στον τελευταίο όροφο, στο πανέμορφο Roof View, από πέρυσι το καλοκαίρι λειτουργεί ένα κομψό μπαρ με lounge μουσικές και την καλύτερη θέα σε ολόκληρη την Πάτρα. Το κτίριο, έχοντας ανακαινιστεί προσεκτικά, διατηρεί την παραδοσιακή του φόρμα και τη διαχρονική του αίσθηση, παρουσιάζοντας παράλληλα στοιχεία μια σύγχρονης πολυτελούς κατοικίας, με έντονες εναλλαγές λευκού μάρμαρου με ξύλινες επιφάνειες από καρυδιά, σύγχρονα έπιπλα και έργα τέχνης στους διάδρομους και τα δωμάτια. Στον δεύτερο όροφο ξεχωρίζουν τοιχογραφίες της δεκαετίας του 20′. Οι απεικονίσεις παλιών μαρμάρων, ζωγραφισμένων στο χέρι, μεταφέρουν μια αίσθηση διαχρονικής πολυτέλειας στον επισκέπτη.

The Bold Type Hotel - FlagInLife

Ο μαγευτικός κήπος του ξενοδοχείου, που χρονολογείτε από το 1922, περιτριγυρίζεται από ελιές και ένας θεόρατος φοίνικας δεσπόζει στο κέντρο του. Τους καλοκαιρινούς μήνες μεταμορφώνεται σε ένα μοντέρνο εστιατόριο, το οποίο φιλοξενεί μια σύγχρονη κουζίνα με μεσογειακές και διεθνείς επιρροές, με επικεφαλής από φέτος τον πατρινό σεφ Αντώνη Κυριακόπουλο. Έχοντας εργασθεί πλάι στον Jordi Villa στο εστιατόριο Alkimia στη Βαρκελώνη και με πολυετή θητεία στο εστιατόριο Κουκουβάγια, θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός αξιόλογου εστιατορίου εντός αυτού του σημαντικού προορισμού φιλοξενίας.

The Bold Type Hotel - FlagInLife

THE BOLD TYPE HOTEL
Διεύθυνση: Παλαιών Πατρών Γερμανού 10, Πάτρα, 262 25
Τηλ: 2610 220012

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα