fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
The Artist Rooftop: σύγχρονη ελληνική κουζίνα με θέα στην Ακρόπολη
the artist rooftop, ψυρρή

The Artist Rooftop: σύγχρονη ελληνική κουζίνα με θέα στην Ακρόπολη

O ‘Ελβι Δημήτρης Ζύμπα, παρουσιάζει στο The Artist Rooftop τη δική του εκδοχή στη σύγχρονη ελληνική κουζίνας, στο πιο αφοπλιστικό φόντο της Αθήνας.

 

Το The Artist Rooftop είναι ένα σύγχρονο boutique hotel δεκαπέντε δωματίων στου Ψυρρή, με ένα rooftop ιδιαίτερου ύφους που ατενίζει τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Η ιδιαιτερότητά του έγκειται στο γεγονός πως στην ουσία οι ταράτσες είναι δύο.

Χάρις σε ένα διάδρομο που τις ενώνει, δημιουργούν ένα άψογο Π,  που τους χαρίζει μια ιδιομορφία και ένα ανάλογο αισθητικό αποτέλεσμα. Αυτήν την όμορφη και με λιτές γραμμές ξενοδοχειακή μονάδα, με την ενδιαφέρουσα ταράτσα, επισκέφθηκα για να δοκιμάσω την κουζίνα του εστιατορίου που φιλοξενεί, στο οποίο επικεφαλής σεφ είναι ο  Έλβι Δημήτρης Ζύμπα.

The Artist rooftop
Πηγή: Instagram

O κατάλογος περιλαμβάνει 15 πιάτα και συνδυάζεται με δυο set menu 6 σταδίων, τα Artist experiences στα 65 και 85€ αντίστοιχα. Η κουζίνα αντανακλά το ιδιοσυγκρασιακό φίλτρο του Έλβι Δημήτρη Ζύμπα, με συνθέσεις όπως ένα ντελικάτο χτένι που σερβίρεται στο κέλυφος του με μια πυκνή κρέμα μανιταριών και νερό τσαγιού. Έντονα ελληνικά στοιχεία χαρίζει ο τραχανάς με πούδρα ελιάς, κολοκύθι και μαρινάτη σαρδέλα, όπως και ο ντολμάς με ημίπαστο σκουμπρί, πλιγούρι και διακριτικά αρώματα πορτοκαλιού.

The Artist Rooftop: σύγχρονη ελληνική κουζίνα με θέα στην Ακρόπολη - FlagInLife

Ενδιαφέρουσα είναι και η προσέγγιση στο κατσικάκι. Σερβίρεται υπό μορφή μπαλοτίνας, πάνω σε φάβα με τραγανό κολοκύθι και καρότο και με μία καραμελένια σάλτσα με καφέ και πορτοκάλι να το συνοδεύει. Το προφίλ της κουζίνας επικεντρώνεται στην ανάδειξη των στοιχειών κάθε πιάτου με μοντέρνο, αλλά ουσιαστικό τρόπο.

The Artist Rooftop: σύγχρονη ελληνική κουζίνα με θέα στην Ακρόπολη - FlagInLife

Μικρή προσοχή σε κάποιες λεπτομέρειες είναι απαραίτητη, καθώς για παράδειγμα το νερό από ρόκα και μαρούλι δεν προσέδιδε καμία αρμονία στο καλοψημένο ορτύκι. Ο χρόνος θα λειτουργήσει σίγουρα ευεργετικά, έτσι ώστε η καινούρια σύνθεση στην κουζίνα του The Artist Rooftop, να διορθώσει και να ραφινάρει τις απαραίτητες λεπτομέρειες στα πιάτα της.

The Artist Rooftop: σύγχρονη ελληνική κουζίνα με θέα στην Ακρόπολη - FlagInLife

Από τα  γλυκά  που δοκιμάσαμε, η μους λευκής σοκολάτας με ένα πολύ εκφραστικό παγωτό πικραμύγδαλο κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η λίστα με τα  κοκτέιλ υπό την καθοδήγηση του head bartender και εμπνευστή της, Αχιλλέα Τσιριγκάκη. Πλάι σε καθένα από τα δέκα κλασσικά κοκτέιλ του καταλόγου, θα βρείτε τον signature μετασχηματισμό τους, μια ιδέα στην οποία αναφερθήκαμε σε ξεχωριστό άρθρο.

The Artist Rooftop: σύγχρονη ελληνική κουζίνα με θέα στην Ακρόπολη - FlagInLife

Η θέα της φωτισμένης Ακρόπολης χαρίζει στον επισκέπτη τον αφοπλιστικό της χαρακτήρα και αποτελεί το κυρίαρχο ατού, πλάι σε ήρωες του βωβού κινηματογράφου που εναλλάσσονται σε ένα μεγάλο wall screen, στον τοίχο του αντικρινού οικοδομήματος, δημιουργώντας έτσι έναν πολυμορφικό προορισμό γαστρονομικού και κινηματογραφικού ενδιαφέροντος.

THE ARTIST ROOFTOP
Σύγχρονη ελληνική κουζίνα
Διεύθυνση: Τhe Artist Hotel / Μελανθίου 4, Ψυρρή, 105 54
Tηλ: 210 3238012
Ώρες λειτ: καθημ. 18:00-01:00
Tιμή: 40-50€ (χωρίς το ποτό)

Ακολουθήστε το flaginlife.gr στο Google News για να λάβετε τις τελευταίες ειδήσεις, κριτικές και συμβουλές για το ποτό, τη διασκέδαση, το φαγητό και τα ταξίδια.

Περισσότερα