fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Στροφή: Νόστιμη ελληνική κουζίνα στη σκιά της Ακρόπολης
Στροφή

Στροφή: Νόστιμη ελληνική κουζίνα στη σκιά της Ακρόπολης

Η Στροφή, με την αφοπλιστική θέα στον ιερό βράχο και την ενδιαφέρουσα γευστική της πρόταση είναι ιδανικός προορισμός για Έλληνες και ξένους επισκέπτες. 

 

Για τους επισκέπτες της Ακρόπολης και για όσους κάνουν τον περίπατό τους στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και τον λόφο του Φιλοπάππου, ίσως ο βασικός προορισμός που έχουν στο μυαλό τους για νόστιμο φαγητό με θέα τον ιερό βράχο, να περιορίζεται στο Zonars. Παρόλα αυτά, υπάρχει ακόμα ένα σημείο, το οποίο εκ’ πρώτης όψεως ίσως να μην τραβήξει το μάτι του Έλληνα λόγω των αρκετών τουριστών που το προτιμούν, προσφέρει όμως μια αξιόλογη κουζίνα συνδυαστικά με μια ιδιαίτερα ελκυστική θέα. Μιλάω για τη Στροφή.

 

Η Στροφή, ακριβώς επειδή βρίσκεται σε μια στρατηγική θέση και από την ταράτσα της, εκτός από το φαγητό, έχεις στο πιάτο και την Ακρόπολη, ίσως αρκετοί να νομίσουν ότι είναι ακόμα ένα τουριστικό εστιατόριο. Αναμφισβήτητα προσελκύει τουρίστες, καθώς προσφέρει 2 βασικά συστατικά της επίσκεψής τους στη χώρα μας: νόστιμη ελληνική κουζίνα και θέα στον πιο γνωστό μνημείο της Ελλάδας. Με την ίδια λογική, τουριστικό μπορεί να χαρακτηριστεί και ένα εστιατόριο όπως το Café de Paris, που καθισμένος σ’ ένα από τα τραπέζια του μπορείς να απολαμβάνεις νόστιμο φαγητό και ταυτόχρονα να θαυμάζεις ένα εκπληκτικό αξιοθέατο, όπως είναι η όπερα του Παρισίου.

εστιατόριο Στροφή Ακρόπολη
Πηγή: Facebook

Η Στροφή λοιπόν, εκτός από θέα, έχει όντως και ένα καλοφτιαγμένο φαγητό. Και μιας και έχω βρεθεί εδώ γύρω στις 4 φορές από το 1975 που άνοιξε τις πόρτες της, σας βεβαιώνω μετά λόγου γνώσεως, πως ο επισκέπτης που θα δοκιμάσει τα πιάτα της, πολύ δύσκολα θα φύγει δυσαρεστημένος. Φυσικά για όλους τους παραπάνω λόγους, μη σας ξενίσει το γεγονός ότι το κοινό στη Στροφή είναι πολυπολιτισμικό. Στην τελευταία μου επίσκεψη μάλιστα, είχα συνδαιτημόνες τουλάχιστον από 3 διαφορετικές ηπείρους, χωρίς να λογαριάσουμε την Ευρώπη, στοιχείο που έκανε την ατμόσφαιρα σαφώς ευχάριστη.

εστιατόριο Στροφή Ακρόπολη
Πηγή: Facebook

Και μιας και το καλοκαίρι έρχεται με ταχύτατους ρυθμούς, πιθανότατα να αντιλαμβάνεστε ότι η όμορφη ταράτσα με την ανεμπόδιστη θέα και τα χαλαρά vibes, ανεβάζουν κατά πολύ τη συνολική εμπειρία του γεύματος ή του δείπνου σας. Βέβαια, η Στροφή διαθέτει και μια προσεγμένη σάλα, με κυρίαρχα τα αστικά στοιχεία που παραπέμπουν ελαφρά σε παρελθούσες δεκαετίες και σε απομακρύνουν αισθητά από τη σύγχρονη επιτηδευμένη μοντερνιά ή μεταμοντερνιά, που χαρακτηρίζει όλο και περισσότερα σημεία εστίασης στην Αθήνα.

εστιατόριο Στροφή Ακρόπολη
Πηγή: Facebook

Το μενού στη Στροφή, ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της γεωγραφικής θέσης της και ίσως είναι λίγο περισσότερο εκτεταμένο από ότι κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε, μιας και αντιβαίνει έναν χρυσό κανόνα (που επαληθεύεται στο 90% των περιπτώσεων), ο οποίος διδάσκει ότι η ποιοτική επάρκεια της κουζίνας ενός εστιατορίου, είναι αντιστρόφως ανάλογη με τον αριθμό των πιάτων που προτείνει ο κατάλογος. Εάν και όχι σε αισθητό βαθμό που να υποθηκεύει την ποιότητα της γευστικής πρότασης που κάνει η Στροφή, η συγκεκριμένη ρήση επιβεβαιώθηκε και σε αυτήν την περίπτωση.

εστιατόριο Στροφή Ακρόπολη
Πηγή: Facebook

Βρήκα το αρνάκι με πατάτες στον φούρνο πολύ καλοφτιαγμένο και αντίστοιχα γλυκοφάγωτη την κρεμμυδόπιτα με χωριάτικο φύλλο. Η ομοτράπεζοι αποφάνθηκαν από κοινού ότι το ρύζι στις γεμιστές ντομάτες θα έπρεπε να είναι λίγο πιο χυλωμένο, ενώ οι ομολογουμένως νόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες θα ήταν ακόμα πιο ελκυστικοί αν η ένταση του κολοκυθιού ήταν δύο σκαλοπάτια μεγαλύτερη. Η ουσία είναι, ότι αν και το φαγητό λόγω θέσης του μαγαζιού απευθύνεται σε σημαντικό βαθμό σε τουρίστες, κάθε άλλο παρά τουριστικό μπορεί να χαρακτηριστεί.

εστιατόριο Στροφή Ακρόπολη
Πηγή: Facebook

Κάτι ανάλογο ισχύει και με την wine list. Είναι γενικά επαρκής, της λείπουν όμως οι κάπως ιδιαίτερες προτάσεις που πιθανόν να αναζητήσει ο Έλληνας πελάτης. Συμπληρωματικό, αλλά όχι αμελητέο στοιχείο που ανεβάζει τη Στροφή σε επίπεδο φιλοξενίας, εκτός από το ενημερωμένο και ευγενικό service, ήταν ότι το δείπνο μας έκλεισε με το φίλεμα ενός εξαιρετικά ποιοτικού διπλού espresso. Δε μου έκανε φυσικά καμία εντύπωση ότι ο καφές που απόλαυσα ήταν από επιλεγμένα χαρμάνια της  Nespresso.

εστιατόριο Στροφή Ακρόπολη
Πηγή: Facebook

Ως εξαιρετικά περίεργος άνθρωπος, ρώτησα κι έμαθα ότι τουλάχιστον το 50% των επισκεπτών στη Στροφή, αναζητούν στο τέλος του φαγητού τους αυτόν τον υψηλής ποιότητας καφέ. Μπορεί να μην είναι το κύριο χαρακτηριστικό ενός γεύματος ή ενός δείπνου, αλλά σίγουρα είναι ένα πολύ ευχάριστο τελείωμα με ή χωρίς συνοδεία γλυκού. Προφανώς αξίζει να τον δοκιμάσετε.

Στροφή
Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Ροβέρτου Γκάλι 25, Αθήνα (Μακρυγιάννη), 117 42
Τηλ: 210 9214130
Ώρες λειτ: καθημ 12:00-00:00, Δευτ. κλειστά
Τιμή: 30-40€ (χωρίς κρασί και κουβέρ)

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα