fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Πατρινό Καρναβάλι: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την τελευταία εβδομάδα

Πατρινό Καρναβάλι: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την τελευταία εβδομάδα

Mετά από τρία χρονιά απουσίας, η Βασίλισσα του Καρναβαλιού, η Πάτρα, ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει και πάλι και εσείς έχετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για ένα ανεπανάληπτο τριήμερο. 

To Καρναβάλι της Πάτρας δικαίως χαρακτηρίζεται ως το κορυφαίο της Ελλάδας. Με ιστορία δυο αιώνων στις πλάτες του, το Πατρινό καρναβάλι, στέκει αγέρωχο σαν τον μεγαλύτερο και μακροβιότερο αποκριάτικο θεσμό στην Ελλάδα, κρατώντας παράλληλα μια σημαντική θέση ανάμεσα στα κορυφαία φεστιβάλ Διονυσιακού χαρακτήρα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μετά από την τριετή απουσία του, λόγω Covid, επανέρχεται φέτος δριμύτερο με τα νούμερα των ανθρώπων που θα πάρουν μέρος στην μεγάλη γιορτή του δρόμου, να προκαλούν ζάλη.

Πατρινό Καρναβάλι: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την τελευταία εβδομάδα - FlagInLife
Πηγή: ΚΕΔΗΠ

Διακόσια και πλέον πληρώματα, περισσότεροι από 50.000 καρναβαλιστές και ένα νούμερο επισκεπτών που φαντάζει θεόρατο (κάποιοί μιλούν για περισσότερες από 200.000 κόσμου) αναμένονται στην Πάτρα στη διάρκεια του τετραημέρου.

Η τελευταία εβδομάδα, που σηματοδοτεί το αποκορύφωμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων έφτασε, και εμείς ετοιμάσαμε έναν οδηγό με όλες τις συναυλίες, τα δρώμενα και τα καλυτέρα πάρτι στην πόλη, για να μην χαθείτε στις καρναβαλικές σας εξορμήσεις και να νιώσετε λίγη από την αύρα της πατρινής διασκέδασης.

ΟΙ ΧΟΡΟΙ 

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου: Tα περίφημα «Ταλέντα» της πόλης. Η διαχρονική σατιρική εκδήλωσή όπου γνωστοί Πατρινοί όλοι τους πραγματικά ταλέντα δημιουργούν μοναδικά μουσικοχορευτικά acts σατιρίζοντας δημοφιλείς καλλιτέχνες, εγχώριους και μη. Φέτος, τα Ταλέντα θα λάβουν χώρα στο κέντρο «Αστέρια». (τηλ.: 2610 336427)

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου«All Star Game Party» στο Distinto Mall στο κάτω μέρος της Πλατείας Γεωργίου. Μετά από απουσία 10 ετών, το δημοφιλές πάρτι μιας ομάδας γνωστών πατρινών αναβιώνει ξανά, γεμάτο  all star στιγμές κεφιού. Απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο στο πάρτι είναι η χαρακτηριστική all star αμφίεση. (τηλ.: 6932976192).

Πατρινό Καρναβάλι: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την τελευταία εβδομάδα - FlagInLife
Πηγή: ΚΕΔΗΠ

Τα «Μπουρμπούλια» η ξεχωριστή και μοναδική στην Ελλάδα εκδήλωση του Πατρινού Καρναβαλιού λαμβάνει χώρα την Τέταρτη 22 Φεβρουαρίου. Θεωρούνται μια από τις παλαιότερες εκδηλώσεις, που λάμβαναν χώρα διαχρονικά στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων». Η έναρξη του χορού χρονολογείτε γύρω στο 1870. Στα «Μπουρμπούλια» οι γυναίκες διατηρούν αυστηρά την ανωνυμία τους κάτω από ένα μαύρο ντόμινο και μια μαύρη μάσκα, ενώ οι άντρες φορούν επίσημο ένδυμα και διαλέγουν την ντάμα τους αγνοώντας την ταυτότητα της, τουλάχιστον για εκείνο το βράδυ. Φέτος, θα φιλοξενηθούν στον πολυχώρο Royal, με καλεσμένους την Μπέσσυ Αργυράκη και τον Πασχάλη σε ένα μουσικό πρόγραμμα γεμάτο παλιές επιτυχίες . (τηλ: 2611 810524)

Ενας ακόμη ένδοξος καρναβαλικοός χορός γίνεται την Τέταρτη 22 Φεβρουαρίου. Στο «Χάραμα – αποθεώση» στην παραλιακή ζώνη της πόλης πραγματοποιείται ο Λευκός Χορός. (τηλ.: 2610 671639), ενώ την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων Royal, ο Κόκκινος Χορός (τηλ.: 6937 315 184). Οι τίτλοι δηλώνουν και την απαραίτητη αμφίεση για την είσοδό σας. Μόνο λευκές φορεσιές και μόνο κόκκινες αντίστοιχα θα σας επιτρέψουν να εισέλθετε στον χώρο. Δύο ιστορικά πάρτι με ατελείωτο κέφι, εκπλήξεις, δρώμενα, μουσική, φαγητό και πολύ χορό.

Από την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου η πόλη μετατρέπεται σε ένα ξέφρενο non stop μασκέ πάρτι 72 ωρών από άκρη σε άκρη. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξτε το κατάλληλο μέρος φορώντας τη στολή σας και την καλύτερη καρναβαλική σας διάθεση.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στο «Χάραμα – αποθεώση»  γίνεται το πάρτι των πληρωμάτων ενώ το βράδυ μετά το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου, όλα τα γκρουπ θα συγκεντρωθούν για το πάρτι του αποχαιρετισμού, αλλά και της ταυτόχρονης έναρξης της νέας καρναβαλικής χρονιάς

Σε όλα τα πάρτι η είσοδος γίνεται μόνο με προσκλήσεις, οι όποιες πολύ σύντομα γίνονται είδος προς εξαφάνιση.

ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου: Παρέλαση Αρμάτων στο κέντρο της πόλης. Ώρα έναρξης: 19.00.

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου: Ο αγαπημένος σοκολατοπόλεμος θα λάβει χώρα στις 12.30 μαζί με μια μίνι παρέλαση, συνοδεία των μουσικών αρμάτων του Δήμου, ενώ στις 18.00 θα ξεκινήσει η βραδινή παρέλαση. Ένα αγαπημένο δρώμενο για όλους τους καρναβαλιστές, καθώς παρελαύνουν στην ίδια διαδρομή με την μεγάλη Κυριακάτικη παρέλαση, χωρίς όμως την συνοδεία των αρμάτων του κάθε γκρουπ, για αυτό και ονομάζεται «Ποδαράτη», με το νυχτερινό φως και την πολυχρωμία των στολών να δημιουργούν μια φανταστική ατμόσφαιρα.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου: Η μεγάλη Παρέλαση. Το αποκορύφωμα των προετοιμασιών μιας ολόκληρης χρονιάς. Η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης σε ένα καλλιτεχνικό φεστιβάλ του δρόμου, που αξίζει να παρακολουθήσετε έστω για μια φορά. Θα ξεκινήσει στις 14.00 και θα διασχίσει την γνωστή διαδρομή κατά μήκος της οδού Κορίνθου.

Τελετή Λήξης: Στις 21.00 στον μόλο της Αγ. Νικολάου, ο βασιλιάς καρνάβαλος όπως ορίζει το έθιμο, θα παραδοθεί στην πυρά και την μαγική της δύναμη, ξορκίζοντας το κακό για να σηματοδοτήσει την αναγέννηση μέσω του ερχομού της άνοιξης.

ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ & ΟΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Το κάψιμο του καρνάβαλου στον μόλο της Αγ. Νικολάου θα ακολουθήσει μια μεγάλη συναυλία με τους δημοφιλείς 1550 και τους Above Suspicion κλείνοντας το καρναβάλι του 2023 αι ανοίγοντας παράλληλα αυτό του 2024.

Πατρινό Καρναβάλι: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την τελευταία εβδομάδα - FlagInLife
Πηγή: ΚΕΔΗΠ

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου: Στις 20.00 στο Συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστήμιου Πατρών θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του τραγουδοποιού Κώστα Χατζή.

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου & Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 20.30, στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου, θα λάβει χώρα μια μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση με την συμμετοχή 40 μουσικών και χορευτών, ενώ την Πέμπτη στις 21.00 στην πλατεία Γεωργίου, η βραβευμένη σε διεθνείς διαγωνισμούς «Πολυφωνική χορωδία Πατρών» θα δώσει την καθιερωμένη της συναυλία.

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 21.30 ο Goran Bregovic & οι The Wedding and Funeral Band θα μαγέψουν με τους balkan ήχους τους τα πλήθη που θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Γεωργίου Α. Παράλληλα το Θέατρο Δρόμου «Helix Action Theatre» θα παρελαύνει στο κέντρο της πόλης, με κατάληξη την πλατεία Γεωργίου Α’. Θα συμμετέχουν ηθοποιοί, μουσικοί με κρουστά και πνευστά όργανα, ξυλοπόδαροι, ακροβάτες και ζογκλέρ με εντυπωσιακά κοστούμια.

Καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας το κέντρο της πόλης θα βρίσκεται σε μια αέναη καρναβαλική κίνηση με καθημερινά δρόμενα που θα περιλαμβάνουν, εκθέσεις, χορογραφίες, παιδικά παιχνίδια, face painting, δρώμενα του δρόμου από τα μέλη των γκρουπ που συμμετέχουν στο 58ο Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού, και πολλά άλλα.

Αναμεσά στα δεκάδες στέκια γρήγορου φαγητού με τα σουβλάκια και τα σάντουιτς να έχουν έχουν την τιμητική τους το τριήμερο, δείτε εδώ, μερικές από τις καλύτερες προτάσεις για ποιοτικό φαγητό στην Πάτρα.

Ακολουθήστε μας και καλή σας διασκέδαση στην βασίλισσα του καρναβαλιού, την πόλη που δεν θα κοιμηθεί καθόλου μέχρι την Δευτέρα το πρωί.

Πηγή Φωτογραφιών: ΚΕΔΗΠ

 

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα