fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Παλαμίδα με Χόρτα και Ταραμά από τον Στέφανο Λαυρενίδη
grilled fish

Παλαμίδα με Χόρτα και Ταραμά από τον Στέφανο Λαυρενίδη

Φιλετάρουμε την παλαμίδα και καλύπτουμε τα φιλέτα με μίγμα από χοντρό αλάτι και ξύσμα λεμονιού για 2 ώρες. Στη συνέχεια ξεπλένουμε καλά τα φιλέτα και τα διατηρούμε καλυμμένα με ελαιόλαδο.

Βράζουμε καλοκαιρινά χόρτα (βλίτα/τσιμουλια κτλ)

Dressing για τα χόρτα
Στο μπλέντερ βάζουμε μια ντομάτα φρέσκια, χυμό από μισό λάιμ, μερικά φύλλα φρέσκου κόλιανδρου, ελαιόλαδο  και μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Για τον ταραμά
Στο μπλέντερ βάζουμε 100γρ ταραμά, 70 γρ χυμό λεμονιού, 50 γρ κρεμμύδι ξερό, 400 γρ ηλιέλαιο και 100 γρ ελαιόλαδο και τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.

Για να σερβίρουμε: κόβουμε σε φέτες την παλαμίδα, ρίχνουμε το dressing στα χόρτα, τοποθετούμε στο πιάτο τα χόρτα έπειτα τις φέτες από το ψάρι και τέλος μια καλή κουταλιά ταραμά.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα