fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Νέες αφίξεις: Βγαίνουμε από το Χαλάνδρι και το Παγκράτι ως τον Κεραμεικό

Νέες αφίξεις: Βγαίνουμε από το Χαλάνδρι και το Παγκράτι ως τον Κεραμεικό

Street food, μεζέδες, γλυκές δημιουργίες, προτάσεις για brunch και εντυπωσιακά κοκτέιλς χρυσώνουν το χάπι της επιστροφής στην πόλη

Ο Σεπτέμβρης στην Αθήνα γίνεται πιο δελεαστικός και οι νέες αφίξεις διώχνουν τη μελαγχολία της επιστροφής στην πόλη καθώς δίνουμε ραντεβού με την παρέα σε εστιατόρια, καφενεία, φούρνους και ζαχαροπλαστεία, που αναβαθμίζουν την φθινοπωρινή ατζέντα με ενδιαφέρουσες προτάσεις για έξοδο.

Ευέλικτα μενού, brunch και street food, δημιουργικά γλυκά και κοκτέιλ που ιντριγκάρουν σερβίρονται μαζί με δημιουργικούς μεζέδες που προκαλούν το sharing. Ακολουθούν εννέα προτάσεις για έξοδο + 1 delivery επιλογή για όσους επιμένουν να απολαμβάνουν νέες γεύσεις στην βεράντα του σπιτιού τους.

comal
Comal

Comal: Μεξικάνικο ταμπεραμέντο από το Γιάννη Λουκάκο
Το νέο bar restaurant του γνωστού σεφ Γιάννη Λουκάκου στο Χαλάνδρι εμπνέεται από την κουζίνα του Μεξικού και δημιουργεί tacos, brochetas, mini burgers και cocktails που υπογράφει η ανερχόμενη ομάδα του «Bar in front of the Bar». Το Comal, που άνοιξε μέσα στο καλοκαίρι δίπλα στο «Ψωμί και Αλάτι», χαρίζει μια εξωτική και αλέγκρα πρόταση στην πιάτσα του Χαλανδρίου, προτείνοντας ένα μενού που επιδιώκει την απόλαυση του sharing και πιάτα όπως καλαμάκι με καλαμάρι στη σχάρα, tortillas καλαμποκιού με μαριναρισμένο μοσχάρι με adobo και φυστίκια Αιγίνης, μπεργκεράκια με mole αμυγδάλου και poco de gallο, black Angus flap με πιπεριές padron ή φρέσκο μπακαλιάρο μαγειρεμένο με αρωματικά σε φύλλα μπανάνας, μάνγκο, ανανά και salsa jalapeno.

Info: Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι, τηλ: 211 7508216, comal.gr

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SAITAMA ATHENS (@saitama.athens)

Saitama: Κεμπάπ, νούντλς και κοκτέιλ στον Κεραμεικό
Ο Άνταμ Κοντοβάς υπογράφει street πιάτα με fusion μαγειρικό πρόσημο στο νέο στριτφουντάδικο που δημιούργησε με τον Σταμάτη Σταματιάδη (Buñuel, Κολωνάκι) στην οδό Κεραμεικού, πολύ κοντά στο CTC του Αλέξανδρου Τσιοτίνη. Το μενού αναμειγνύει ανατολίτικες και ασιατικές γεύσεις με έμφαση στα noodles, τα κεμπάπ και προτείνει tap cocktails που σερβίρονται σε σκαμπό τραπεζάκια, με φόντο το μεγάλων διαστάσεων graffiti που υπογράφουν οι 2.47 street artists.

Δοκιμάστε κεμπάπ ψημένα σε κάρβουνο από μοσχάρι και αρνί, με σάλτσα Καμπαγιάκι, μαγιονέζα μίσο, τηγανιτό κρεμμύδι και γουακάμε, αλλά και noodles με ψητή πανσέτα, κίμτσι, μποκ τσόι, ενταμάμε και σάλτσα Σαϊτάμα. Από τη μπάρα προτείνουμε το αγαπημένο πολλών Negroni αρωματισμένο με φράουλα και κεράσι ή μάνγκο, Spicy Margarita με αρώματα Tom Yum, Mai Tai με cordial ανανά. Ανοιχτό έως αργά.

Info: Κεραμεικού 101, Κεραμεικός, τηλ: 210 3471850

Tsiftis Gastrokutuki+:  Μεταμοντέρνοι μεζέδες από τον Σήφη Μανουσέλη
Την πλατεία Βραζιλίας στα Ιλίσια επέλεξε και ο σεφ Σήφης Μανουσέλης για τον Tsiftis Gastrokutuki+. Σ΄ένα χώρο που μοιάζει με μεταμοντέρνο χωριάτικο σπίτι, σερβίρει ελληνικά και πρωτότυπα πειραγμένα πιάτα ελληνικής κουζίνας, με έμφαση στην εποχικότητα, δικά του τυριά, αλλαντικά και πιάτα κατάλληλα για να μοιράζονται. Το μενού περιέχει τυρί από βουβαλίσιο γάλα, σουζτούκι μπακαλιάρου, καψαλισμένη λακέρδα με χόρτα, ταρτάρ-σουτζουκάκια με χόρτα και κέτσαπ από ντομάτες ζύμωσης αλλά και καραβίδες με σος από πιπεριές χαλαπένιος. Στα ποτά η έμφαση δίνεται στις μπύρες και ατα κοκτέιλς, ενώ τη λίστα κρασιών υπογράφει ο Φώτης Κοτσάκης και περιλαμβάνει 50 ετικέτες από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα.

Info: Μιχαλακοπούλου και Σεβαστείας, Ιλίσια, τηλ: 210 7754246

Τιτάνας: Αστικό καφενείο παλιάς κοπής για τους millenials
Mόλις 11 τετραγωνικά καλύπτει το νέο καφενείο του Νέου Κόσμου, με το οξύμορο όνομα «Τιτάνας» που έστησε ο Λεωνίδας Δεληγιάννης (Κάιν, Kobra, Ρεσιτάλ), μαζί με τον Μίλτο Κοντογιάννη (Studiomateriality) σε κοντινή απόσταση από το εστιατόριο Annie Fine Cooking, που έβαλε τη γειτονιά στο ραντάρ των Αθηναίων για τις εξόδους τους.

Η διακόσμηση μπερδεύει αντικείμενα design και memorabilia, όπως το ΄80s φωτιστικό Memphis Milano, τα σκαμπό Established & Sons και οι καρέκλες του Naoto Fukusawa μαζί με χιλιάδες κομμάτια Lego και πορσελάνες Rosenthal, σε μια sui generis κατάσταση, που θα λατρέψουν οι millemials. Το πρωί τρως ψωμί με γαλοπούλα και τυρί ή με μαρμελάδα και φιστικοβούτυρο, γάλα με δημητριακά ή κόκο ποπς ενώ στη διάρκεια της ημέρας, σειρά παίρνουν απλοί μεζέδες με αλλαντικά, πίκλες, ελιές, αντζούγιες και ντολμαδάκια με γιαούρτι και παστέλι με γραβιέρα, παρέα με μπίρα χύμα κρασί, τσίπουρο από το Μεσολόγγι και τη Ζίτσα ή το μοναδικό κοκτέιλ: ένα νεγκρόνι. Τη γλυκιά επιθυμία ικανοποιούν η κρέμα σοκολάτα και βανίλια, το γνωστό υποβρύχιο και εξαιρετικά νόστιμα λουκούμια.

Info: Σισμάνη 18, Νέος Κόσμος

tarantino
Tarantino Burgers

Tarantino Burgers: Ενα θεσσαλονικιώτικο μπεργκεράδικο στο Παγκράτι
Στο δημοφιλές για έξοδο Παγκράτι προσγειώθηκε μέσα στο καλοκαίρι το μπεργκεράδικο Tarantino που λειτουργούσε ήδη ένα ακόμη αθηναϊκό… παράρτημα στο Κουκάκι. Η ιδέα που ξεκίνησε από το Food Fest του 18’, δίνει έμφαση στην πρωτοτυπία των συνδυασμών και των slow τεχνικών, την ποιότητα των υλικών με τον 100% black angus κιμά, τα ψωμάκια brioche και τις comfort γεύσεις. Από το ομώνυμο Tarantino Special με Black Angus και τραγανό μπέικον, στο Spicy Chorizo με jalapenos, iceberg και sriracha, και το Italian με τυρί προβολόνε, ντομάτα και pesto βασιλικού. Σερβίρει επίσης sandwiches, όπως το Jerk Chicken σε ψωμί pretzel με κοτόπουλο και Caribbean sauce. Στα plus και οι hip hop και soul μουσικές που φτιάχνουν ατμόσφαιρα.

Info: Ευφράνορος 8, Παγκράτι, τηλ.: 210 7517532

Borghese: Για πρωινό στο Παγκράτι
Η ομάδα του Tre Sorelle, της διπλανής πιτσαρίας και ο σεφ Γιώργος Λαϊνάς, βρίσκονται πίσω από το Borghese το νέο  σαντουιτσάδικο με τις ιταλικές αναφορές, που ενισχύει τη γειτονιά του Παγκρατίου. Φινετσάτη διακόσμηση με ένα όμορφο ψηφιδωτό στην είσοδο και εκλεκτά προϊόντα να πωλούνται στα ράφια παραμέμπει σε delicatessen.

Στα τραπεζάκια που βγάζει στον πεζοδρόμιο της Αρχελάου απολαμβάνεις 19 διαφορετικά σάντουιτς με αλλαντικά από μπολονέζικη μορταδέλα με φυστίκι μέχρι porchetta ή προσούτο San Daniele, τα οποία κόβονται μπροστά σου και ζυγίζονται πριν μπουν στο ψωμί. Οι γεύσεις ενισχύονται χορταστικά με  χειροποίητες σάλτσες, μαγιονέζες, κομποτέ, πίκλες, ρέλις και  μαρμελάδες που δημιουργούν τα ευφάνταστα σάντουιτς. Δοκιμάστε συνδυσμούς όπως γλυκιά γκοργκοντζόλα με σύκα, γαλοπούλα με τρούφα, κατσικίσιο τυρί με κομποτέ πράσινου μήλου και πικάντικο BLT με πανσέτα, ρέλις από ντομάτα και τσίλι. Λειτουργεί ως self servive μέχρι νωρίς το απόγευμα.

Info: Αρχελάου 19, Παγκράτι, τηλ: 210 72.50511

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lobby (@lobby_athens)

Λobby: Ενα burger lounge στο Σύνταγμα
Η νέα γαστρονομική πρόταση από τα Electra Hotels στο Σύνταγμα, βρίσκεται πλάι στο Electra Metropolis. Με υπέρκομψο design και urban διάθεση είναι ανοιχτό και τις επτά ημέρες της εβδομάδας από τη 1 το μεσημέρι μέχρι 1 το βράδυ. Το ευέλικτο μενού προτείνει comfort πιάτα όπως τα μικρότερου μεγέθους burger με επιλογές που καλύπτουν τους γκουρμέ ουρανίσκους: από Wagyu και Black Angus, μέχρι burger με αστακό, αλλά και κάποια χορτοφαγικά. Προσεγμένα hot dogs, tapas, ωραία κοκτέιλς, κρασιά και μεγάλη γκάμα από ελληνικές μπίρες συμπληρώνουν την απόλαυση.

Info: Βουλής 30 και Απόλλωνος, τηλ.: 214 1006 200 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ρεσιτάλ (@recital_mets)

Ρεσιτάλ: Για fusion εστιατορικά γλυκά στο Μετς
Aίσθηση έχει προκαλέσει το ολοκαίνουργιο καφέ-ζαχαροπλαστείο Ρεσιτάλ που συστήνει η ομάδα Studiomateriality στο Μέτς. Το νέο στέκι έχει στηθεί στη λογική εργαστηρίου με στοιχεία από το παρελθόν και μοντέρνες  μοντέρνες αναφορές, όπως οι φωτογραφίες με γλυκά στους τοίχους, το λευκό πλακάκι, τα παραδοσιακά σερβίτσια και οι κόκκινες λεπτομέρειες.

Τις δημιουργίες επιμελείται ο pastry chef Δημήτρης Γεωργόπουλος -με θητεία σε κορυφαία fine dining εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού- και προτείνει γλυκά βιτρίνας γαλλικής κουλτούρας, street food φιλοσοφίας γλυκά για το χέρι και εστιατορικά, fusion γλυκά, όλα φτιαγμένα με εποχιακές πρώτες ύλες.

Από το τρέχον μενού, σημειώστε τη μους γάλακτος με κρεμέ jivara λαο γλάσο καραμέλας, την πραλίνα με δημητριακά, το τραγανό γαλακτομπούρεκο με μείγμα τριών βουτύρων και τη black forest. Στο χέρι σερβίρονται μια βάσκικη τάρτα με μαυροκέρασο κονφί, μπισκότο βουτύρου και αμυγδαλόκρεμα και το παραδοσιακό αυστριακό κάιζερσμαρν με σάλτσα μήλου. Στις à la minute επιλογές κάνουν θραύση, οι μπανάνες φλαμπέ, η πορτοκαλόπιτα με σορμπέ λουίζα και η αποδομημένη κολοκυθόπιτα. Συνοδεύστε τα με τον κορυφαίο speciality καφές της εταιρείας Jamaican Blue Mountain.

Info: Αναπαύσεως 15, Μετς 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Holy Llama (@holyllamacreativebaking)

Holy Llama Creative Baking: Το plant based αρτοποιείο της Αθήνας
Το Holy Llama Creative Baking, είναι ένας φούρνος που δεν θέλει να μοιάζει με κανέναν άλλο στην πόλη, ήρθε για να καλύψει ένα μεγάλο κενό καθώς υπηρετεί τις ανάγκες όσων έχουν υιοθετήσει την vegan διατροφή.

Μετά το εργαστήριό του που άνοιξε τον περασμένο Φεβρουάριο στον Υμηττό, εγκαινίασε πρόσφατα ένα καινούργιο κατάστημα στη Νίκης, στο Σύνταγμα. Στη βιτρίνα του φιγουράρουν κρουασάν με χειροποίητες ζουμερές γεμίσεις, υβριδικά cruffin (croissant-muffin), αφράτα μπριός με κρέμα βανίλιας και φρούτα, τσουρέκια, μπισκότα και τάρτες, όλα, με την υπογραφή του έμπειρου ζαχαροπλάστη Άλεξ Παβλόβ. Δοκιμάστε κρουασάν αμυγδάλου γεμιστό με κρέμα αμυγδάλου, φιλέ αμύγδαλο και άχνη, αλλά και το vegan french toast βουτηγμένο σε γάλα αμυγδάλου με σιρόπι αγαύης.

Info: Νίκης 23, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3318913)

Kantina Greek Street Food: η ghost kitchen του Σταύρου Βαρθαλίτη
Το πρώτο project του Σταύρου Βαρθαλίτη είναι ένα ghost kitchen εστιατόριο, με πιάτα που παντρεύουν τις ελληνικές γεύσεις με το street food. Ο νεαρός master chef δίνει τη δική του σφραγίδα στο pulled μοσχαράκι που θυμίζει σπιτικό κοκκινιστό, ενώ προτείνει Kantina fried chicken με τραγανό φιλέτο κοτόπουλο, coleslaw, τραγανό κρεμμύδι και μαγιονέζα με πάπρικα, μια τρυφερή πανσέτα με μυρωδάτα μανιτάρια πλευρώτους, τα οποία σερβίρει πάνω σε ανοιχτές πίτες μαζί με πουρέ μελιτζάνας και άχυρο πατάτας. Υπάρχει και hot dog αλά σπετσοφάι, χειροποίητους κολοκυθοκεφτέδες και τηγανιτές πατάτες με παλαιωμένη γραβιέρα. Για επιδόρπιο προτείνει μιλφέιγ με κρέμα μπουγάτσας, προφιτερόλ με γκανάζ σοκολάτας και αλμυρή καραμέλα και cheesecake με φράουλα και δυόσμο.

Ιnfo: Delivery μέσω efood και wolt.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα