fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Matsuhisa Athens: Διαχρονικά σταθερός Nikkei προορισμός
Matsuhisa

Matsuhisa Athens: Διαχρονικά σταθερός Nikkei προορισμός

Το Matsuhisa στη Βουλιαγμένη, παραμένει σταθερά ένας άξιος επίσκεψης κρίκος των εστιατορίων που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα των αδερφών Ιωαννίδη.

 

Η ιαπωνική κουζίνα, στη straight ή την πιο διαδεδομένη (Nikkei) εκδοχή της, συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στις αγαπημένες κουζίνες του ευρωπαϊκού κοινού. Βέβαια, η ευρωπαϊκή εκδοχή της, είναι αρκετά διαφορετική από αυτήν της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου και σίγουρα δεν περιορίζεται στο sushi. Το κάθε άλλο. Στα της Ελλάδας, το όνομα που κυριαρχεί στη Nikkei κουζίνα, είναι αναμφίβολα το Matsuhisa. Και οφείλω να ομολογήσω, πως αν και έχω ταξιδέψει σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο και έχω δοκιμάσει ένα μεγάλο αριθμό εστιατορίων που υπηρετούν την κουζίνα αυτού του είδους, όσο και να κουράζω το μυαλό μου, δεν μπορώ να σκεφτώ ένα εστιατόριο που να την υπηρετεί με πιο νόστιμο και ποιοτικό τρόπο.

Matsuhisa Βουλιαγμένη
Πηγή: Facebook

Το γεγονός βέβαια ότι η αδελφοί Ιωαννίδη, έχουν απλώσει τις δραστηριότητές τους σε πολλές χώρες με την ίδια επιτυχία, σίγουρα κάτι λέει. Εκτός από τα εν’ Ελλάδι Matsuhisa, έχω δειπνήσει και αξιολογήσει και αρκετά από τα εστιατόρια του ομίλου στο εξωτερικό, με τη συνολική μου άποψη να παραμένει αμετάβλητη. Πριν από μερικές μέρες λοιπόν, βρέθηκα στο Matsuhisa της Βουλιαγμένης. Σ’ έναν χώρο που σε γενικές γραμμές είναι το ίδιο αγαπητός και γνώριμος στους φίλους του εστιατορίου, με κύριο χαρακτηριστικό του τη μεγάλη μπάρα-πάσο, πίσω από την οποία το προσωπικό της κουζίνας βρίσκεται σε συνεχή κίνηση.

Umi bar Matsuhisa Βουλιαγμένη
Umi bar

Tο Umi bar του Matsuhisa με την όμορφη πολυτελή κυκλική μπάρα, αποτελεί συνέχεια του εστιατορίου και ακολουθεί κατά πόδας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κουζίνας. Αν υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να παρατηρήσω είναι ο φωτισμός, που δίχως φυσικά να είναι ελλειμματικός, ίσως να χρειαζόταν μια μικρή ενίσχυση της έντασης. Το γεγονός βέβαια ότι επισκέφθηκα το εστιατόριο μια Τετάρτη -σίγουρα όχι και την καλύτερη μέρα για την εστίαση- σε συνδυασμό με το ότι βρίσκεται σε απόσταση 25χλμ από το κέντρο της Αθήνας και δεν έπεφτε καρφίτσα, δείχνει με τον καλύτερο τρόπο το αληθές των όσων προανέφερα.

Matsuhisa Βουλιαγμένη menu
Scallops με κόκκους από χαβιάρι.

Σε ό,τι αφορά τη γευστική εικόνα, για μια ακόμη φορά, τα όσα δοκίμασα στο Matsuhisa, ήταν σ’ ένα τέτοιο επίπεδο, που δεν επιτρέπει σε οποιονδήποτε δοκιμάσει, να βρει ένα ψεγάδι που να υποθηκεύει την αξιοπιστία του χώρου. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκαναν τα άψογα ψημένα scallops με κόκκους από χαβιάρι που έδιναν στο πιάτο την πρέπουσα θαλασσινή ένταση, ενώ οι καραβίδες στη σχάρα, η σάρκα των οποίων διατηρούσε μέσα της όλη την υγρασία και το περιεχόμενο του οστρακόδερμου, ερέθιζε τη στοματική κοιλότητα σαν περίτεχνο γλύκισμα.

Matsuhisa Βουλιαγμένη menu
Black cod με miso.

Προφανώς, από το τραπέζι δε θα μπορούσε να λείπει το εμβληματικό για το Matsuhisa, black cod με miso. Νομίζω ότι το να βρεθεί κάποιος εδώ και να μη βάλει στο τραπέζι του το συγκεκριμένο πιάτο, θα ήταν μεγάλη παράλειψη. Εντύπωση μου έκανε επίσης, η συνολική ποιότητα και η γευστική επάρκεια, τόσο των nigiri όσο και των rolls. Παρά το γεγονός ότι το Matsuhisa διαθέτει μια πολύ καλή λίστα κρασιών για το είδος του μαγαζιού και μια καλή συλλογή sake, η γειτνίασή του με το Umi Bar, βάζει ιδέες και σε ωθεί να συνοδεύσεις το φαγητό σου με 1-2 ή περισσότερα cocktails.

 Matsuhisa Βουλιαγμένη cocktails

Αυτό ακριβώς κάναμε και εμείς και μετά από συζήτηση με την bartender, δοκιμάσαμε μια σειρά από ενδιαφέροντα signature cocktails, με το Ginger Rush να ξεχωρίζει. Πολύ καλή αίσθηση της τεκίλας και με γλυκά χαρακτηριστικά, τα οποία χάρη στην καλά ζυγισμένη οξύτητα, κινούνται σε σωστό επίπεδο. Στο τέλος ήρθε ένα digestif cocktail (λίγο η ώρα, λίγο η κατανάλωση αλκοόλ, μου διαφεύγει το όνομά του), που οι πικρές του νότες ισορροπούσαν με μια διακριτική γλυκύτητα σε βαθμό που αξίζει εύσημο ποιότητας και γεύσης.

Umi bar Matsuhisa Βουλιαγμένη
Πηγή: Facebook

Είναι περιττό να με ρωτήσετε αν το προτείνω. Ακόμα και αν δεν είστε φανατικός της Nikkei κουζίνας, μια επίσκεψη πρέπει να την κάνετε. Είμαι βέβαιος ότι θα αλλάξετε γνώμη.

Matsuhisa Athens
Nikkei κουζίνα
Διευθ: Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 166 71
Τηλ: 210 8960510
Ώρες λειτ: καθημ. 19:00-00:30, Παρ-Σαβ. 19:00-01:00
Τιμή: 80-150€ (χωρίς το κρασί)

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα