FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Jerár: Ένα μαγαζί χωρίς ‘’ταμπέλες’’ και με σπάνιο χαρακτήρα!
Xoros outside 1

Jerár: Ένα μαγαζί χωρίς ‘’ταμπέλες’’ και με σπάνιο χαρακτήρα!

Σ’ έναν ήσυχο πεζόδρομο της Δάφνης ο Chef Χάρης Νικολούζος και η ομάδα του έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα μοναδικό γαστρονομικό καταφύγιο, συνδυάζοντας σύγχρονη και ευφάνταστη κουζίνα με μια αίσθηση ζεστής φιλοξενίας και αυθεντικότητας, δίχως περιττούς εντυπωσιασμούς.

Βράδυ μεσοβδόμαδα στα στενά της Δάφνης κατευθυνόμαστε προς το Jerár, ένα εστιατόριο που βρίσκεται αρκετό καιρό στις λίστες με τα πολύ καλά εστιατόρια, εξελισσόμενο στα χρόνια προσφέροντας  πάντα κάτι νέο στους επισκέπτες του. Jerár: Ένα μαγαζί χωρίς ‘’ταμπέλες’’ και με σπάνιο χαρακτήρα! - FlagInLife

To Jerár, αφουγκραζόμενο τις τάσεις της σύγχρονης πραγματικότητας, έχει υιοθετήσει εδώ και κάποιους μήνες με αρκετή επιτυχία το μενού «Sundays are back». Πρόκειται για μια εναλλακτική εκδοχή του κανονικού μενού με διάφορες επιλογές για τη «μέση», η οποία προσδίδει ιδιαίτερη αισθητική και την απαιτούμενη χαλαρότητα στο Κυριακάτικο γεύμα, εξυπηρετώντας παράλληλα τις ανάγκες τόσο μιας οικογένειας όσο και μιας παρέας.

Η ατμόσφαιρα του Jerár μοντέρνα, με τα τραπεζάκια στον εξωτερικό του χώρο στρωμένα και περιποιημένα, που προσκαλούν τον περαστικό να εισέλθει και να απολαύσει τη γαστρονομική εμπειρία.  Στο εσωτερικό, το βιομηχανικό του στυλ με τις τσιμεντένιες κολώνες, το ψηλό ταβάνι, τη τζαμαρία και την οpen space κουζίνα συνδυάζεται αρμονικά με τα ζεστά και γήινα χρώματα των ξύλινων τραπεζιών και των διακοσμητικών βαρελιών. Ένας χώρος, που γενικά σε παραπέμπει σε πολλά στυλ, χωρίς όμως να προσδιορίζεται ως κάτι συγκεκριμένο- γι’ αυτό κι ο ορισμός «ένα μαγαζί χωρίς ταμπέλες»- ενώ η απόλυτη τάξη, οργάνωση και συμμετρία προσφέρουν μια αίσθηση οικειότητας.Jerár: Ένα μαγαζί χωρίς ‘’ταμπέλες’’ και με σπάνιο χαρακτήρα! - FlagInLife

Το μενού του Jerár ξεχωρίζει με στοιχεία τόσο από την εγχώρια όσο και τη διεθνή κουζίναΟ Chef Χάρης Νικολούζος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πρώτη ύλη, συχνά επιλέγοντας μικρούς παραγωγούς, ενώ παραλλαγές και πειραματισμοί στο ήδη υπάρχον μενού δημιουργούν ένα δυναμικό και ευφάνταστο γευστικό ταξίδι. Η δε έμπνευσή του πηγάζει τόσο από τις προσωπικές του εμπειρίες όσο και από τις αναμνήσεις του, ενώ οι γεύσεις είναι πάντα προσαρμοσμένες στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των γευσιγνωστών, όπως εξάλλου επιτάσσει κάθε είδους εξέλιξη. 

Ανάμεσα στα πιάτα που ξεχώρισαν για εμάς είναι η Σούπα Κρεμμύδι με τυρί Gruyѐre σε μορφή αφρού και καραμελωμένα κρεμμύδια, που εντυπωσίασε με τη γεύση και την παρουσίασή της δημιουργώντας ένα δυναμικό ξεκίνημα. Jerár: Ένα μαγαζί χωρίς ‘’ταμπέλες’’ και με σπάνιο χαρακτήρα! - FlagInLife

Αντίστοιχα, ο Ταραμάς με καπνιστό ελαιόλαδο μυρωδικών, herbes de provence, αμπελόφυλλο και φαγόπυρο είναι ένας εξαιρετικός μεζές, ενώ οι Μπάμιες Kimchi και μια σειρά από χειροποίητα αλλαντικά, όπως Bresaola- Coppa- Salado di Corfu προσφέρουν μια εκρηκτική γευστική απόλαυση. Jerár: Ένα μαγαζί χωρίς ‘’ταμπέλες’’ και με σπάνιο χαρακτήρα! - FlagInLife

Το Pȃte en Croȗte, με βιολογικό χοιρινό, Foie Gras, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, purѐe xουρμά, αν και αναμέναμε να έχει λίγη περισσότερη ένταση γευστικά κατά την άποψή μας, αποτέλεσε κι αυτό έναν όμορφο συνδυασμό γεύσεων, ενώ το Vitello Tonnato, με μοσχάρι γάλακτος, σάλτσα tonnata και tartare τόνου συνδυάζει την κλασική ιταλική κουζίνα με την εκλεπτυσμένη τεχνική του chef και κερδίζει τις εντυπώσεις.Jerár: Ένα μαγαζί χωρίς ‘’ταμπέλες’’ και με σπάνιο χαρακτήρα! - FlagInLife

Jerár: Ένα μαγαζί χωρίς ‘’ταμπέλες’’ και με σπάνιο χαρακτήρα! - FlagInLifeΆξια αναφοράς, με ιδιαίτερη γεύση και υφές, τα Signature πιάτα, όπως το Cacio e Pepe με γαρίδα tartare και bisque, καθώς και το Coulibiac με σολομό σε κρούστα και αυγό ορτυκιού, beurre blanc με brick και μάραθο.Jerár: Ένα μαγαζί χωρίς ‘’ταμπέλες’’ και με σπάνιο χαρακτήρα! - FlagInLife

Jerár: Ένα μαγαζί χωρίς ‘’ταμπέλες’’ και με σπάνιο χαρακτήρα! - FlagInLifeΗ λίστα των γλυκών είναι εξίσου εντυπωσιακή, με την “Μελόπιτα” (Medovik), ρωσική συνταγή που συνοδεύεται με παγωτό μέλι, παπαρουνόσπορο και butterscotch, και το άξιο αναφοράς παγωτό “Chicago” με σοκολάτα Εκουαδόρ και κρέμα chantilly, να κλείνουν το γευστικό ταξίδι με τον καλύτερο τρόπο.

Jerár: Ένα μαγαζί χωρίς ‘’ταμπέλες’’ και με σπάνιο χαρακτήρα! - FlagInLifeΗ δε λίστα κρασιών ακροβατεί ανάμεσα στην τέχνη και τον επαγγελματισμό και χρήζει ιδιαίτερης μνείας και ξεχωριστής μελέτης και χρόνου, καθώς καλύπτει ένα ευρύ φάσμα από τον εγχώριο και διεθνή αμπελώνα, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική επιλογή από ποιοτικές ετικέτες.

Αδιαμφισβήτητα, το Jerár αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό πέρα από τα τετριμμένα, που πρέπει σίγουρα να επισκεφτεί κάποιος που αναζητά τη διαφορετικότητα στο φαγητό, την προσιτή πολυτέλεια και το φιλόξενο περιβάλλον. 

Εδώ, δεν προσφέρονται απλά γεύματα, αλλά εμπειρίες, που συνδέονται με την ελληνική φιλοξενία και την προσωπική φροντίδα του κάθε επισκέπτη. 

Jerár

Αγίας Βαρβάρας 55, Δάφνη
Ωράριο: Τρίτη-Σάββατο: 19:00-00:30, Κυριακή: 14:00-18:30, Δευτέρα: Κλειστά
Τιμή: 60€
- 80€

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.